reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

reklama
Mi lekarze kazali kupić Nystatyne na pleśniawki. Kupiłam,ale jakos nie umiałam sie tym obsługiwać i leży w lodówce :p. Kupiłam potem Apthin-tani i skuteczny. Niby pisze,zeby nie stosować chyba u takich maluszkow bez konsultacji z lekarzem-ale u mnie w rodzinie wszyscy tego używali. Tylko stosowac krotko-bodajze 3 dni. Działa szybko.

Zgadza się, są szybkie efekty :tak: a nystatynę rozrabia się do takiej kreseczki, powinnaś mieć Lenka na opakowaniu, lejesz do tej linii wodę i rozrabiasz. Robi Ci się zawiesina, i smarujesz tym maleństwo

Wiem wszystko pisało-ale nie umiałam tego użyć(porozsypywałam, porozlewałam)-straciłam cierpliwośc-jakas wogole lewa jestem od kiedy rodziłam. Najważniejsze,ze mały pleśniawki juz nie ma.

kurcze moja na piersi i ma..tyle ze herbatki podaje z butl wiec moze tu lezy problem...dzieki za rady, na poczatek spobuje siuskow, choc nie brzmi to smacznie... jak nie pomoga bede musiala odwiedzic lekarza.
duuuuze dzieki dziewczynki

Witam,
Jak dzieciaczki na cycu to unikną pleśniawek?
Aaaa i do kiedy takie pleśniawki mogą wyjść?
Nasza mała nie ma narazie i oby nie miała...

Kaska - pleśniawki mogą wyjść zawsze i w każdej chwili, nie zależnie czy dziecko na cycu czy nie. Bo mogą się np. pojawić po antybiotyku i kiedy dziecko weźmie do buzi coś brudnego/zakażonego ( smoczek, pieluchę, zabawkę, butelkę czy nawet Twój "brudny" sutek), także nie ma 100 % pewności, że uda się zapobiec :no:

reklama
Do góry