reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

reklama
Ja słyszałam,że do roku poduszki się nie kładzie. Piotrusiowi jej brak narazie nie przeszkadza, więc nie kładę :-)

Jestesmy po szczepieniu. Troche placzu i zalu bylo ale jest ok.
Alanek zdrowiutki wazy 6450gr (od porodu przybral 2650gr :tak:) i ma 61cm (urosl o 10cm :-D) Moj klusek kochany :-)

DZiewczyny czy kładziecie juz bąblą poduszeczki pod główke?
Andzia ja podnioslam materac w lozeczku i gondoli wiec nie jest plasko i poduszki uzywac nie bede napewno do roku, a potem sie okaze. Sandra zaczela spac na podusi jak miala 1 rok i 8mscy.

Martusia ślicznie ci Alanek rośnie:tak:

My byliśmy dziś na konsultacji z niuńkiem u okulisty , wszystko wpożądeczku - oczka ma zdrowe :-) , jeszcze tylko musimy zaliczyć audjiloga :dry:.

a ja dałam młodemu poduszeczke ale taką płaściutką uwielbia ją zwłaszcza jak śpi na boczku to ją tuli - mówie wam jakie to urocze

Ponoc uzywanie poduszki przyczyniasie do do powstawania bezdechow,Vika tez dopiero niedawno zaczela spac na podusi,z Gabi pewnie bedzie tak samo:-D:-D

My tez juz po pierwszym szczepieniu,Gabi teraz sobie spokojnie spi i mam nadzieje ze pozniej tez bedzie okay,przytyla juz ponad dwa kg. i wszystko jest dobrze;-)wiecej problemow bylo z Viki ktora tez miala wizyte na dwa latka i nawet zwarzyc sie nie dala,takiej histeri dostala.no ale czym dzieci starsze tym madrzejsze:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
kurcze grzebie w watkach i nic znalzc nie moge...otoz mamy w buzi plesniawke, wiem ze gdzies pisalyscie ale jakos doszukac sie nie moge, jest jakis domowy sposob by poradzic sobie z tym problemem, poki co pogrzebalam Inusi w buzce i wyglada na to ze mamy tylko jedna na jezyczku, ale nie chce by sie wiecej pojawilo...help!

ja smarowałam pleśniawki roztworem wodnym gencjany, tak położna poleciła i konsultowałam z lekarzem :-)
na gazik -tylko koniecznie używać rękawiczek jednorazowych bo paluchy fioletowe zostaną - :szok:
u nas znikły

reklama
Odnośnie poduszek - Borys ma w łóżeczku podusię, ale taką twardą dosyć i pod nią kocyk, żeby spad był, bo mamy niestety jazdy z ulewaniem i to dość konkretnym....
Ale mamy taki rytuał, że zawsze od drugiej pobudki, czyli od ok 5-6 Młody śpi z nami i wtedy śpi na takich samych poduszkach, jak my... mam wrażenie, że o wiele lepiej śpi wtedy, bo mu tak miękko dookoła... Chociaż w sumie my poduszki też mamy płaskie bardzo... no, ale rozmawiałam z naszą pediatrzycą o tym (a była u nas w domu) i powiedziała, że spokojnie możemy tak sobie spać :happy2:
A co do pleśniawek, to też słyszałam o urynoterapii :happy2: a z farmaceutycznych metod to Aphtin :happy2:

Do góry