reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mali odkrywcy ...

reklama
fantazja a co Ty obstawiasz? Słonik? ;-)
Dzagud pięknie :-) Ależ zdolniacha :-)

Piotruś podłapał nowe sformułowanie i teraz na wszystkie pytania odpowiada "no dooobraaa..." :-D Zaczęło się od sobotniego pytania taty czy chce czekoladkę - Małż doczołgał się potem do mnie i wydusił, co go tak zwaliło z nóg :-D

Esia, "nooo dooobra" Piotra mnie zwaliło z nóg. Już to sobie wyobraziłam.:-D A nie wiem czy Ci Mąż powiedział, ale z dumą stwierdzam, że urosłam do rangi Cioci, bo jak się spotkaliśmy na basenie, to Piotruś tak do mnie wołał, a potem mi namiętnie robił "pa pa". Bardzo byłam dumna.:tak:

O gadaniu Magdy to właściwie nie mam już co opowiadać, bo praktycznie gada wszystko, a już na bank wszystko powtarza. Nie powiem, jest to duuuuże ułatwienie, bo przynajmniej człowiek wie o co Jej chodzi. Wczoraj np. jak jedliśmy obiad (nóżki kurczaka) to podchodziła do mnie i wołała "kuciak" jak chciała żeby do buzi Jej wpakować kawałek.
Strasznie mnie bawi, jak coś chce - przyzwyczaiła się że jak Weronika coś Jej zabierze, to ja do Niej wołam "daj Jej", i teraz jak coś chce od kogokolwiek to od razu krzyczy "daj jej". :-D
A z podobnych do Piotrusia - najpierw twierdząco odpowiadała tylko "tak", potem doszło Jej "nooooo", a teraz "no" Jej przeszło i na zmianę do "tak" mówi potakująco "uhm".

Dzagud to super że Madzia już tak ładnie mówi.
Moja Nati też wprawdzie wszystko powtórzy jednak pełnymi zdaniami to różnie, a i ma pare takich ciekawych słówek np. siakała-szlafrok
apcietki-skarpetki
macha-marchew
tabaka-tablica
No i "hujjja" :-)(wtedy podnosiła ręcę do góry) czego nie mogłam rozszyfrować przez dwa dni a okazało się że to znaczy po prostu "hura".
Esia "noo dobra" jest dobre.
Nati jak coś robi i nie może sobie poradzić to mówi "nooo!", ja tak często też mówię i podłapała.

Dzagud no nie wiedziałam, że Piotruś był taki przyjacielski :-) Mądry dzieciak :-):-D
aniajw "hujjja" śliczne :-D

Piotruś gdy coś Mu nie wyjdzie, albo coś upadnie/stuknie/itp. z uczuciem mówi "ojoj" :-D

Wojtek był wczoraj u mojej babci na "przechowaniu".
Babcia zadzwoniła do mnie jak młody zasnął i opowiada, że kładąc go do łóżka zapytała się czy ma go ululać czy się z nim położyć.
Na to Wojciu powiedział babci swoje "ooo nieee", więc babcia zaskoczona wyszła z pokoju a za chwilę panicz spał. Przed tym zjadł wg babci słów: taką michę zupy jak stary chłop:-D
Babcia stwierdziła, że takie akcje to ona tylko na filmach widziała ( w sensie, że takie grzeczne i ułożone dziecko:szok:), czyżby miała jakieś traumy z naszego (wnuczków) wychowania ?;-)
Poza tym bełkocze sobie po swojemu, a rozumie już praktycznie wszystko co mu powiem.
Dzisiaj bawiliśmy się w chowanego, ja mu kazałam liczyć, to odwracał się np. do ściany a ja się chowałam.
Rozkoszny ten mój Synek, mówię Wam :-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do odsmoczkowania, to u nas juz ok. 2 tygodnie zupełnie bez smoka, zrobiliśmy to zupełnie natychmiastowo, i nawet ani razu nie zauważyłam żeby zatęsknił. Inna rzecz, że Wojciu jakoś nigdy nie był do niego zbytnio przywiązany.
Co do picia z butelki natomiast, to cały czas ciągnie - picie, nie mleko- ale niestety zauwazyłam, że jak kiedyś ładnie składał ustka do picia z kubeczka, to teraz znowu mu sie zapomniało przez butelkę i pije gorzej z kubka, zwykłego, nie niekapka.

Moja Nati podłapała ode mnie "kurde" i jak coś jej nie wychodzi lub upadnie (zwłaszcza coś spadnie ze stolika lub z reki wyleci) to mówi "kude" :-):-):-):laugh2:

A jak coś od niej chce, lub tłumaczę że coś źle robi i całą litanie jej wygłoszę na dany temat to ona czasami skomentuje "a ti ti ti ti ti" i do tego się cwaniacko śmieję :tak::sorry:

reklama
Do góry