reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

reklama
No jak to ?Zolwik to jak ''przybij piatke'' tylko ze piescia,tak jol jol bardziej heheh:-)

Brawa dla Madzi :-)
Piotruś też dmucha nosek - najchętniej we własne rączki ;-) Chusteczka nieobowiązkowa ;-)
I ostatnio tata Go nauczył i biega po domu krzycząc "joł! men!" :-D

A ja mialam zajecia z emisji glosu (kurs pedagogiczny robie sobie na sggw) i dowiedzialam sie ciekawych rzeczy o rozwoju mowy (wieczorkiem wkleje). Skutkiem czego jest zapisanie Misi do logopody - bedziemy rozruszac jej miesnie;-) Bo ma juz ukonczone 20 m-cy a nawet mama i tata powiedziec nie umie. Wiec rehabilitowac sie bedziemy:tak:

Dzagud-brawa dla Madzi spryciochy:tak:
Esia-Ale Piotwor to luzak,fajnie to musi wygladac:-)
Fantazja-czekam na artykul i trzymam kciuki zaMisie:tak:
Amelka jest znowu na etapie obrgyzania wszystkich bajek,kartonow i wogole tego co sie da.Zajrzalam do paszczy czy piatki nie ida ale nic nie widze...

U nas ostanio Maks wyciera nos we wszystko co się da (ręczniki, ścierki itp.), ale najlepsze jest jak go przewijam i ukradnie mi chusteczkę ;-) najpierw wyciera siusiaka, a potem nos :-D:szok::eek:

Ostatnia edycja:
Brawa dla wszystkich ladnie smarkajacych :-)
Fantazja-trzymamy kciuki
A ja wam pozazdroscilam tego liczenia :-) hehe i nauczylam Alusie do trzech i teraz mam: "la, dwa, ci". Poza tym nowe slowa Alusi: “oł noł “ czyli “Oh, no!” wypowiadana w dobrym kontekscie czyli np. wczoraj wracalismy do domu i byl korek na autostradach i ja mowie "o kurcze ale korki" a Alusia na to "oh, no" :-)
“jał” czyli “wow!” jak cos sie jej spodoba :-)
A co do przedszkola-wyglada na to ze moj lobuz "szturcha" chlopakow, pani mi napisala w ostatnim raporcie ze Alusia na podworku "push gentelmen" :zawstydzona/y: co prawda smiala sie z tego wiec mam nadzieje ze nikogo nie uszkodzila ale troche mi glupio ze takiego lobuza hoduje :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A tak poza tym to zauwazylam, ze jak wchodzimy do klasy to wszystkie dzieci podchodza i zaczynaja gadac "Ala, Ala" wiec chyba sie przyjela na dobre w tej grupie :-) Wczoraj nawet nie zauwazyla ze wyszlam-od progu zlapala za kredki i zaczela rysowac cos z kuplem :-D:-D:-D

reklama
Do góry