reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

reklama
fantazja :-D Piotruś "dzlia-dzlia" powiedział następnego dnia - oczywiście przy dziadku :-D Wie jak się ustawić, mały lizusek :-D

szopka świetny ten kojec! :tak: I fajny patent z moskitierą :tak:

Szopka, czy ja dobrze przeczytałam, że kojec ma niecały metr na metr??? Na zdjęciach wydaje się większy. A szczerze mówiąc jeszcze w taki kojec to mogłabym zainwestować, bo na pewno by jeszcze trochę miejsca by zostało.

Tak Dzagud tyle ma i to wystarczająco dużo by Czarek mógł się w nim zdrzemnąć na wyjeździe i pobawić od czasu do czasu w domu:tak: Po złożeniu mieści się do niedużej torby (na czym nam bardzo zależało, bo będzie u nas często pełnił funkcję łóżeczka podróżnego). Żałuję tylko że nie ma otwieranego boku, ale może mu kiedyś teściowa doszyje zamek tak by w lecie można go było do ogródka wstawić jako domek do zabaw.

Apropos wpływu raczkowania na intelgencje, oto co znalazłam:

"Jednym z ważniejszych etapów w rozwoju motoryki dużej dzieci (czyli chodzenia) jest raczkowanie (pełzanie też ma znaczenie, ale trwa znacznie krócej). Badania wskazują, że ruchy lateralnie naprzemienne, które niemowlak wykonuje przy raczkowaniu równomiernie uaktywniają obie półkule mózgu. Działają one w równy sposób na obie strony ciała, pobudzają skoordynowane ruchy narządów zmysłów: obojga oczu, uszu, obu rąk i obu stóp, a także mięśni brzucha i pleców. Kiedy wszystkie te części organizmu są zaangażowane w równym stopniu, odpowiednio rozwija się spoidło wielkie mózgu, które steruje procesami między oboma półkulami. Uaktywnienie obu półkul, a w każdej z nich poszczególnych płatów wpływa pozytywnie na zwiększenie funkcji poznawczej dziecka i łatwości uczenia się."

Siwucha a teraz skop wszystkim szydercom tyłki :zawstydzona/y::tak:

Apropos wpływu raczkowania na intelgencje, oto co znalazłam:

"Jednym z ważniejszych etapów w rozwoju motoryki dużej dzieci (czyli chodzenia) jest raczkowanie (pełzanie też ma znaczenie, ale trwa znacznie krócej). Badania wskazują, że ruchy lateralnie naprzemienne, które niemowlak wykonuje przy raczkowaniu równomiernie uaktywniają obie półkule mózgu. Działają one w równy sposób na obie strony ciała, pobudzają skoordynowane ruchy narządów zmysłów: obojga oczu, uszu, obu rąk i obu stóp, a także mięśni brzucha i pleców. Kiedy wszystkie te części organizmu są zaangażowane w równym stopniu, odpowiednio rozwija się spoidło wielkie mózgu, które steruje procesami między oboma półkulami. Uaktywnienie obu półkul, a w każdej z nich poszczególnych płatów wpływa pozytywnie na zwiększenie funkcji poznawczej dziecka i łatwości uczenia się."

Siwucha a teraz skop wszystkim szydercom tyłki :zawstydzona/y::tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Szopka, czy ja dobrze przeczytałam, że kojec ma niecały metr na metr??? Na zdjęciach wydaje się większy. A szczerze mówiąc jeszcze w taki kojec to mogłabym zainwestować, bo na pewno by jeszcze trochę miejsca by zostało.

No własnie Szopka, mówisz, że tyle miejsca w kojcu wystarczy? Bo ja się własnie nad kupnem zastanawiam i wypatrzyłam sobie takie jeden fajny, tyle że używany:dry:
I nie ma podanych wymiarów ale wydaje mi się na oko, że to taki jak u Ciebie może być. Też pewnie będzie funkcję łóżeczka wyjazdowego( przecież musi w czymś spać w Chłapowie, bo już łóżeczek w pensjonacie zabrakło;-))
Oto on: DUŻY KOJEC GRACO 100x100 ZA MAŁĄ KASĘ!!!!!! (312440391) - Aukcje internetowe Allegro
tylko plizzz nie podkupujcie mi go ;-);-);-)

Niania zanim Zosia zaczęła raczkować to ćwiczyła z Zosią na pleckach ruchy naprzemienne (kolanko prawej nóżki do lewej rączki i na odwrót) - dokładnie w tym samym celu co napisane w cytowanym artykule.

agik - łóżeczka Graco są porządne i stabilne, więc podejrzewam że kojec też będzie super. P.S. Ja jestem poza podejrzeniem bo kojec już mam :-) Polecam skorzystanie ze znajpera lub innej tego typu aplikacji.

Agik ja kojec też już mam, więc "o mnie się nie martw, o mnie się nie martw...":-D co prawda mamy drewniany, ale też niecałe 100x100cm i jest ok:tak: chociaż jak dla Miśka to lepszy jest pokój 400x400cm;-):-D

Kotek z tą wyrodną matką to byl żart;-)
Michał dzisiaj znów przemówił (bo na okres podnoszenia tyłka do wstawania zamilkł) i trajkocze powtarzając sylaby (oczywiście nie w tej kolejności;-)): "ba" "pa" "ko" "gy" "ge" i coś tam jeszcze (jakoś nie wpadłam, żeby zapisywać:-p) i oczywiście gruchanie jest na porządku dziennym;-)

reklama
Do góry