reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

reklama
Kachasku moja mama mi opowiadała ze jak bylam mala i jezdzilismy na wioske do cioc na wakacje i tam byla tylko studnia i jak dzieci wracaly z podworka cale umorusane to podrzewali wode nalewali do miski i dzieci myly buzie i raczki jedno po drugim w tej samej wodzie a z tego co mi mama opowiada ja zawsze musialam byc pierwsza nigdy nie znosilam myc sie po kims, teraz wydaje mi sie to straszne i nie do pomyslenia jak mozna bylo pozwolic dzieciom na takie cos. Przeciez jak jedno sie umylo to ta woda byla juz czarna a jaka woda byla po 4, dziecku::no:

Nasi mali odkrywcy sa niesamowici .Livia rwie sie do chodzenia wczoraj przeszła sama dwa kroki ,coraz czesciej sama próbuje boje sie zeby sobie krzywdy nie zrobiła bo sie zniecheci ,ale oczy mam wokół głowy ta sie przemieszcza i przy wszystkim staje na nogi :szok:

Kotek piękna kocica z twojej Laurki, pewnie to rozgrzewka przed siadaniem :-)

Iszatr Farnio rozkoszny w tych gatkach :-D

Dzagud na pewno Madzia przyzwyczai się do podłogi, po prostu jest to dla niej nowe środowisko.. Powolutku próbujcie się bawić np. po troszku schodząc z maty.
Czarek reagował tak wczoraj na początku na kojec, ale bawiliśmy się z nim kiedy siedział w kojcu i już dziś szaleje w nim na maksa - małż się śmieje że ma po mnie manię sprzątania i robi tam wielkie porządki :-D

Gosia
gratki dla Livki!

Dzięki dziewczyny;-).
Dzagud bez paniki, Madzia z czasem oswoi się z podłogą, tylko tak jak dziewczyny radzą oswajaj ją powolutku, żeby się nie zraziła;-).
Esia bez skojarzeń proszę:-D:-D.
Isztar ja wiedziałam że kąpiel Frania w majteczkach to tylko i wyłącznie przez kulturę osobistą:tak:;-), aby ciotek nie zgorszyć:-D.
Pycia ja też każde wakacje spedzałam na wsi i też było mycie po kolei i byłam zawsze pierwsza a to dlatego że najmłodsza:tak:. Z kolei u męza w rodzinie myły się najpierw najczystsze dzieci, przeważnie dziewczynki, potem chłopcy:-), było ich chyba 6.
Kachasek ja też Laurę puszczam na dywan i nawet przez myśl mi nie przeszło że wyrodna jestem:-p. Inaczej musiałabym ja przywiazać, bo kojca nie mamy:-D.
Gosia gratuluję:-).
Szopka to raczej rozgrzewka przed wstawaniem, bo siadać juz potrafi;-).

a moja Misia dzis powiedziala baba i potem tak w kolko caly dzien:szok:
dzagudku..mialas racje, ze jak sie rozgada to na dobre:-)
bylo jeszcze jakies papa ale baba rzadzi..ku uciesze babc.

zapraszam do nas, ja zajmę Ciebie moim gadulstwem, a Piotruś spokojnie ze Staśkiem przetrą podłogę w całym mieszkaniu;-)
A bardzo chętnie pozbędę się fobii ;-) Rozumiem, że przy wejściu masz wielką skrzynię z filcowymi fartuszkami, jak w muzeum? :-D:-D:-D
Btw w wakacje moja Przyjaciółka była w Zamku Królewskim i była strasznie zawiedziona, że już nie ma takich łapci... :-(

Gośka brawa dla Łazika! :-)

szopka jaki kojec kupiliście? No i super, że Czarek zaakceptował - czytałam, że bywają z tym problemy, gdy już młode posmakuje wolności :tak:

fantazja a czy pierwsze ba-ba padło przy babci? Bo u nas tak i była dumna jak paw :-D Jakby Młody kumał, co mówi :-D

reklama
Esia - nie przy babci, ale juz powiadomilam i oczywiscie obie sa dumne:) za to dziadek stanowczo zazadal by intensywnie cwiczyc dziadzia:-D

Do góry