reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Pycia u nas też taki manewr ze smoczkiem. Tylko Zosia ma olbrzymi i bałam sie że sobie nim krzywdę zrobi :-)
Gratki dawania cześć. To już jakaś wyższa szkoła jazdy :tak:

reklama
To i my sie pochwailmy:)
Misia raczkuje do przodu od jakis 2 tygodni a od kilku dni siada gdzie sie da (albo teoretycznie nie da)

Za to zadnych papa, kosi kosi itp nie robi. Ale mowi czesto rrrrrrrrrrrrrrr i grrrrrrrrr:-) ewentualnie brrrrrrrrr wypluwajac hektolitry sliny

Efilo a jaki macie smoczek bo ja od samego poczatku uzywam aventa i wydawalo mi sie ze on ma najwieksza tarczke

Ale fajnie.... widać ze nasze dzieciaczki weszły w bardzo ciekawy okres ruchowo-mózgowy..... kombinują na masę, zaczynają jakieś akrobacje i inne (c?)hocki klocki :rofl2: ....sama radość :-D

Efilo a jaki macie smoczek bo ja od samego poczatku uzywam aventa i wydawalo mi sie ze on ma najwieksza tarczke

Tommee Tippee
całkiem spory jak widać :-)

bd1159fad9892f2amed.jpg

To teraz ja się pochwalę:)
Eryczek stanał na czworaka jeszcze przed ukończeniem 6 miesięcy!!! - i się bujał :tak:
22 grudnia (6 miesięcy i 4 dni) zaczął raczkować dość niepewnie ale z zapałem:-D stymulantem byłyPRZEPIĘKNE(musze tak mówić:rofl2:) różowe kapcie mojej mamy P
Wstał samodzielnie wspinając sie po swoim dzielnym tacie 8 stycznia- czyli zanim skończył 7 miesięcy i około tygodnia póżniej zaczał przemieszczac się pzy meblach,:laugh2: teraz już do tego chodzika przy wyspie się już ie daje wsadzic tylko go pcha porzed soba i biega w kółko :)
niedługo wizyta u ortopedy obaczymy co on na to :p

A propo optujecie za butami w domu czy za absami?

Efilo ja jakis czas temu jak mi odwalal takie nr tez kupilam ten smoczek tylko niesety tak sie przyzwyczail do aventa ze tego nie chce. Od trzech dni go oduczam od smoczka daje tyljko na noc jak usypia. Jeden smoczek kawalek obcielam i on go bierze do buzi i mu wypada i daje sobie spokoj.hihih

Zosia też powoli się odzwyczaja od smoczka. Miałam nawet problem znaleźć zdjęcie.
Za to zasypiac koniecznie z towarzyszem musi.
Pycia - myślę że lepiej ograniczac stopniowo. Zwłaszcza że nigdzie się nie spieszy - nie ma trzech lat w koncu żeby smoczek był obciachem :-)

Sorga - ja jestem za absami. Uważam że najlepsze obuwie nazywa się 'na bosaka'. Nie ma co męczyć stópek.

reklama
wiesz dlatego obcielam tylko jeden jak jest ryk to dostaje dobry smoczek ale przewaznie bierze ten uciety i jak mu wypada to sie zajmuje czyms innym.

Do góry