reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

To rozumiem ,że macie problem z przebieraniem !
Dla pocieszenia u nas to samo , jak go tylko położę na plecy to zaraz jest na brzuchu! Przebieranie to koszmar , najgorzej jak w pampersie niespodzianka!
Koszmar to mało powiedziane!!! Jak leży przez minute spokojnie na pleckach to uznaje to za sukces!! On chce tylko na brzuchu, turla sie, wygina w rózne strony. Czasem jak na niego patrzę co wyprawia to w szoku jestem!

Annie22 dla Kacpra siedzenie tez za nudne jest. Jak go posadze to ten zaraz ciągnie za stopy, wygina się, łapie wszystko co ma od ręką. Niespokojna dusza z niego :confused:

reklama
Patra dokladnie! Musi miec extra interesujaca zabawke, zeby usiedziec 2 minuty. Albo siedziec u kogos na kolanach, to wtedy tez sie na chwile zabawi, inaczej to wygia sie, przewraca, probuje wstawac, chwytac, podciagac sie do lezenia albo stania cuduje jednym slowem :tak:

A moja Agatka nie chce się przekręcać z brzuszka na plecki i odwrotnie. Najlepiej jej na siedząco na kolankach albo gdy ją podtrzymuję i bawi się zabawkami. Na brzuszku troszkę poleży, obkręca się ale na boki, kręci się w kółko. Nie wiem może jeszcze się nauczy ale jak czytam co wyprawiają wasze maluszki. Moja to jakaś spokojna. Bawi się grzecznie, w leżaczku siedzi. Ale słaba nie jest tylko chyba leń

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi, chyba faktycznie każde dziecko inne i juz...:shocked2:
Adddaaa no to u mnie podobnie. poleży chwilkę i już woła,żeby ja wziąć na ręce.:-)
Niuta, Patra to macie wesoło, takich wiercipiętów pewnie nie można na chwilę z oka spuścić:-):-):-)

A u mnie podobnie jak u MES"( ... maly juz sie turlal ale mu sie przestalo chciec :-D:-D od jakiegos czasu (ok miesiaca) straszny LEN !! ale za to jak sie go postawi to podskakuje smiesznie-i to lubi najbardziej :tak::tak:

agnieszka to mój też typowy leniuch, na 5 miesięcy się pięknie obracał i bardzo często a teraz jak chce zobaczyć zabawkę nad głową to tak wygina głowę, że bez ruszania się może ją oglądać:-D:-D cwaniaczek mały:tak:

Bilans 7 miesięczniaka
Waga ok9 kg
wzrost ok74 cm Ubranka 80-86
Siedzi samodzielnie, potrafi pokazać gdzie jest tik tak,
ma 2 dwa ząbki , trzeci się przebija
ustawia się w pozycji do raczkowania, przesuwa jedną rękę i nogę i rezygnuje, czołga się by dojść do celu,
Wstaje sam w łóżeczku!
Krzykiem próbuje wszystko załatwić!
Mówi ma-ma , ta-ta i , ba-ba , ale w późnych godzinach wieczornych!
Wieczorami w samochodzie urządza prawdziwą operę!
Nie można go przebrać , bo przewraca się na wszystkie boki i brzuch,
wyrywa łyżeczkę podczas karmienia,
nadal nie chce smoczka , ssie kciuka!
Z butelki wypija tylko 40 ml , potem się nią bawi!
Lubi myć buzie , nie lubi wycierać nosa!

I to chyba wszystko!

ja tez mam takiego wiercioszka,kurna z siedzeniem ma tak samo tzn od razu leci do przodu zeby ciaganac lub ugrysc swoja noge, w ogole caly czas mnie kopie i to specjalnie.a co do przebierania to to jest najgorsze co moze byc mi sie nawet z nim nigdzie chodzic przez to nie chce, bo on tak wyje, nienawidzi przekladac cokolwiek przez glowe, pampersa jakos zmienie i to nawet bez nerwow rajstopki,spodenki ubiore ale bodzika, bluzke, czy kombinezon, a nie daj Boze czape no masakra jakas on jest az siny, n.p w przychodni jak go ubieram to az wstyd, wszyscy sie na mnie patrza jak na wyrodną matke.on zaraz przez to sie nagrzewa i to bardzo, poci i jak wychodze z nim na powietrze to przeziebienie gotowe.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ADA jakbym czytała o JULKU jak tylko siedzi to leci do przodu.Wszystko w koło jest ciekawsze.
A przy ubieraniu sie drze jakby go ze skóry obdzierali,ciekawe jakby go naprawde obdzierali jakby sie darł.Normalnie masakra.
Najlepiej z golymi girkami ,bawi sie nimi rączkami .
Dziś w nocy sobie gadanie urzadził i to było tak ''mamamama ma'':-D:-D:-D.
No i wszystko pożera!!:szok::szok::szok:
A jak siedzi to chce wstać, no i jak kompa widzi to jest awantura bo tez chce!!
No a o leżeniu nie ma mowy,ehhh!!!

A i uwielbia reklame ''NO TO SRUUU''jak jego brat!!!:D

Ostatnia edycja:
Do góry