Hej hej ;-)
Witam. Ja dołączę do mamuś w UK ale dopiero po porodzie i z dzidzią na rękach:-) Jak na razie mój mąż mieszka i pracuje w UK a ja z córkę jestem w PL ale chcę do niego dołączyć. Mam nadzieję że mój plan się powiedzie i w końcu będziemy tworzyć normalną rodzinę a nie tylko od święta i z dojazdu.
Hej Paula oby bylo tak jak chcesz bo zycie w rozlace to cos strasznego tesknota i rozbicie
..a w jaka czesc Anglii sie wybierasz?!;-)
Umówiłam się na wizytę u midwife na poniedziałek, myślałam że lekarka założy mi kartę ciąży na ostatniej wizycie, jednak okazało się że to zajęcie midwife ;-) A kolejna wizyta u lekarza i usg 14.10
Mamusia Blaneczki mieszkamy jakieś 20 mil od siebie
Gdzie planujesz rodzić? Mnie kazali wybrać między Coventry a Warwick.
Córeczki rodziłaś w UK? Jak wrażenia?
Ja wizyte mam na pobieranie krwi 16.10
karte juz mam zalozona bo mam bardzo fajna konkretna midwife super babeczka
bardzo dokladna i co ma zalatwic to zalatwia nie odklada na pozniej jak poprzednia moja
Pierwszy raz dostalam pakiet Bounty
fajnie bo duzo znizek i *******ek
Ja rodze w Northampton General Hospital . tu gdzie swoje dwie poprzednie
Oby dwie rodzilam w Uk no wszystko ok oprocz momentu w ktorym powinni zostawic Cie ze skurczami w szpitalu a nie odsylac do domu
bo drugim razem jak wrocilam to prawie jessi urodzilam w domu w wannie
teraz rozwazamy z mezem porod w domu w basenie z polozna -lub na epiduralu to ja bym wolala
ale sie okaze
jedynie co moge zarzucic to to ze nie odpoczniesz po porodzie... ja wyszlam juz ze szpitala 7 godzin po porodzie
.. jakos przezylam
(no ale to wszystko zalezy pewnie od tego jak bardzo zajeci sa i potrzebuja lozek)
Ja wciaz czekam na date pierwszego scanu... ale juz udalo mi sie uslyszec bicie serduszka mojego dzidziusia!!!:-) kupilam sobie urzadzenie (doppler) do sluchania serca dziecka i juz udalo mi sie je uslyszec..
Przynajmniej tyle dobrego.. i dalej pozostaje mi czekanie na scan..
ja zawsze wychodze na drugi dzien czyli mam te 24h w szpitalu bo ja jestem pod scisla obserwacja z racji grupy krwi a rh- i musza mi badac czesto krew po porodzie;-) ja scana mam 11 listopada strasznie pozno wiec dlatego zdecydowalam pojsc do Polskiego Ginekologa tutak w Wellingborough za 100funtow prywatnie przyjmuje raz na dwa tygodnie zobacze kto tam jest i gdzie jest i czy ciaza sie dobrze rozwija i obliczy mi termin porodu ;-)bo narazie mam taki przyblizony na oko bo nie pamietam miesiaczki kiedy mialam
ktorego sierpnia
Ogolnie to jestem w szoku ze tak szybko wysluchalas swojego dziecka serduszko ?!
bo jeszcze nie dawno mowili i pisali ze dopiero po 14 tygodniu mozna szukac i probowac i to tez nie koniecznie ;-)