reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

Polecam SAŁATKE GYROS
piers z kurczka kroimy w kostke ,taplamy w przyprawie gyros, smazymy na oliwie, ukladamy w misce na dnie, na to czerwona cebula w kostke, na to kostkkowane ogorki konserwowe, na to keczup, na to kukukrydza, na to pomidory , na to salata lodowa w paski krajana.
osobno robimy sos czosnkowy tzazyki.
majonez, 3 zabki czosnku tarte,4 lyzki smietany,lyzka musztardy,szypta soli i papryki,tarte ogorki, mieszamy.
salatki nie mieszamy podajemy taka wartstwowa, i polewamy delikatnie sosem czosnkowym
moja mama powiedziala ze lata temu jadla ostatnio tak dobra.,
polecam z buka ciabata, alb z grzankami
 
reklama
ja robie trochę inaczej:
mięso w przyprawie i usmażone tak samo ja u nato

potem warstwy:
kapusta pekińska, mięso, kukurydza, ogórek konserwowy (krojony w kostkę), sos, potem powtarzamy, czyli znów kapusta, mięso... kończymy kapustą i sosem

a sos czosnkowy:
jogurt naturalny
3-4 łyżki majonezu
2-3 wyciśnięte ząkbi czosnku
keczup

wszystko mieszamy i sosik gotowy

Smakuje super!!
 
a ja dzis serwowałam piersi kurczaka w kostce - obtoczone w mace pietruszcze cebulce, bazyli) smazone na oliwie, z grzybami i czerwonym winie :)
 
a ja sie nie wysilam i trwam przy klasyce w mysl zasady "JESLI DZIS JEST NIEDZIELA, TO JEMY ROSOL" ;-) Ale dobry mi sie udal - i dobrze bo bede go jadla jeszcze przez 4 dni... :-D
Na drugie zrobilam mloda kapuste, cielecine w sosie pieczarkowym i kasze :-) Ach...:sorry2:
 
mi ta sałatka gyros nie smakuje. moja matka sie nia zachwyca, ale mi nie podchodzi i nie robie jej. polecam za to pizze kebab z telepizzy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
 
dla dwóch głodnych osób :) (na dwie duze patelnie)7 całych jajek, mleko ok 0,5 litra(rozmieszac) wymieszac z mąka ( tak ok 0.7kg zeby było w konsystencji gestszej niz nalesnikowe ciasto))dodac sól, jakies zioła pół łyzeczki proszku do pieczenie paczka parówek pokrojone w talarki wymieszac wszystko razem.
Na duzej patelni rozgrzac olej lub oliwe wylac mase( połówke) piec na małym ogniu jak juz sie podsmazy na spodzie przewrócic na druga strone ( powodzenia bo czasami sie rozpadaja) z drugiej strony tez smazymy jak juz beda ok (sprawdzamy rozkrajajac na srodku omlet i zagladamy do srodka) obkładamy zółtym serem i przykrywamy pokrywka i do mometu az ser sie rozpusci :) potem na talerz polewamy ketchapem i pałaszujemy :)
 
reklama
Do góry