reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

Polecam SAŁATKE GYROS
piers z kurczka kroimy w kostke ,taplamy w przyprawie gyros, smazymy na oliwie, ukladamy w misce na dnie, na to czerwona cebula w kostke, na to kostkkowane ogorki konserwowe, na to keczup, na to kukukrydza, na to pomidory , na to salata lodowa w paski krajana.
osobno robimy sos czosnkowy tzazyki.
majonez, 3 zabki czosnku tarte,4 lyzki smietany,lyzka musztardy,szypta soli i papryki,tarte ogorki, mieszamy.
salatki nie mieszamy podajemy taka wartstwowa, i polewamy delikatnie sosem czosnkowym
moja mama powiedziala ze lata temu jadla ostatnio tak dobra.,
polecam z buka ciabata, alb z grzankami
 
reklama
ja robie trochę inaczej:
mięso w przyprawie i usmażone tak samo ja u nato

potem warstwy:
kapusta pekińska, mięso, kukurydza, ogórek konserwowy (krojony w kostkę), sos, potem powtarzamy, czyli znów kapusta, mięso... kończymy kapustą i sosem

a sos czosnkowy:
jogurt naturalny
3-4 łyżki majonezu
2-3 wyciśnięte ząkbi czosnku
keczup

wszystko mieszamy i sosik gotowy

Smakuje super!!
 
a ja dzis serwowałam piersi kurczaka w kostce - obtoczone w mace pietruszcze cebulce, bazyli) smazone na oliwie, z grzybami i czerwonym winie :)
 
a ja sie nie wysilam i trwam przy klasyce w mysl zasady "JESLI DZIS JEST NIEDZIELA, TO JEMY ROSOL" ;-) Ale dobry mi sie udal - i dobrze bo bede go jadla jeszcze przez 4 dni... :-D
Na drugie zrobilam mloda kapuste, cielecine w sosie pieczarkowym i kasze :-) Ach...:sorry2:
 
mi ta sałatka gyros nie smakuje. moja matka sie nia zachwyca, ale mi nie podchodzi i nie robie jej. polecam za to pizze kebab z telepizzy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
 
dla dwóch głodnych osób :) (na dwie duze patelnie)7 całych jajek, mleko ok 0,5 litra(rozmieszac) wymieszac z mąka ( tak ok 0.7kg zeby było w konsystencji gestszej niz nalesnikowe ciasto))dodac sól, jakies zioła pół łyzeczki proszku do pieczenie paczka parówek pokrojone w talarki wymieszac wszystko razem.
Na duzej patelni rozgrzac olej lub oliwe wylac mase( połówke) piec na małym ogniu jak juz sie podsmazy na spodzie przewrócic na druga strone ( powodzenia bo czasami sie rozpadaja) z drugiej strony tez smazymy jak juz beda ok (sprawdzamy rozkrajajac na srodku omlet i zagladamy do srodka) obkładamy zółtym serem i przykrywamy pokrywka i do mometu az ser sie rozpusci :) potem na talerz polewamy ketchapem i pałaszujemy :)
 
reklama
Do góry