reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

reklama
...ale rzeczywiście zawsze byłam blisko kościoła, "wychowałam się" we wspólnotach, poznawałam fantastycznych ludzi. Miałam to szczęście, że od początku zetknęłam się z Dominikanami, którzy pokazali mi wiarę a nie instytucje kościoła. Bo w tym względzie jestem strasznym buntownikiem (byłam przeciwna wprowadzeniu religii do szkół, bo wiedziałam czym to grozi i się nie pomyliłam) i od zawsze byłam strasznie cieta na "guzikowców" (diecezjalnych ksieży), którzy na każdym kroku piętrzą różne problemy, np z sakramentami, przemawia przez nich materializm itp. a homilie przygotowują z internetu, bo nie są sami w stanie nic mądrego powiedzieć :-)

no to widze, że czasy dorastania miałysmy podobne, tyle, ze ja u ss. Salezjanek bywałam :tak:
A buntuje się przeciw "guzikowcom" jak Ty, ale tez przeciw piątkom - a czy to kurna w czwartek nie mozna zjesc jaja czy ryby, a w pt schabu?? Dla mnie takie nakazy sa pozbawione wiekszego sensu :baffled:
 
u mnie w domu tez zawsze piatki byly bezmiesne, a teraz to jakos wiekszej uwagi na to nie wzracam, gotuje to, na co mam ochote i czasami wychodzi tak,ze przez caly tydzien miesa brak, a w piatek cos z mieskiem, tak na odwrot:-D

a ja dzisiaj mam lasagne w planach. Ciekawe ile czasu mi to zajmie:-)
 
super potrawa ŻEBERKA Adama

Składniki:
żeberka
przyprawa do grilla Kamis
kiszona kapusta
olej

Żeberka pokroić na kawałki. Posypać przyprawą do grilla. Nie solić, nie pieprzyć. Ułożyć w naczyniu, w którym mamy zamiar je piec (powinno nie być bardzo głębokie), uprzednio wysmarowanym olejem. Na żeberkach ułożyć odciśniętą (niepłukaną) kapustę kiszoną. Po wierzchu poleć nieco olejem. Zakryć folią aluminiową i piec ok. 1h 40 min do 2h. Cały czas pod przykryciem. Wspaniałe! Podawać z ziemniakami. W zasadzie surówki nie potrzeba, wystarcza kapustka.
Ja kapuste troche slodze wczesniej i dodaje do niej kminek..bo lubie;-) i dodaje slodka papryka...


ale jest cu do wne jutro robie na obiad,ostatnio zezarlam sama...0.5kg...
to chyba o czyms swiadczy;-)
 
reklama
Do góry