reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

No tak - dzis piatek wiec pewnie bedzie to samo co wczoraj czyli zupa grzybowa :-)
Kupilam wczorja mieso na mielone, ale jednak przesmazylam i zrobie z sosem - co sie bede wysilac dla mojego skapego meza :-D

reklama
Zapiekanka
makaron ugotowac na poltwardo, szpinak podsmazyc na masle (łyżka starczy ), odlac nadmiar wody, dodac czosnek wyciśniety,dodac smietane i zagotowac

makron na dno naczynia, potem sos, na to plastry pomidora obranego ze skory i ser

a skladniki: makaron, 2op szpinaku, smietana słodka, 3 pomidory,czosnek, sol, pieprz
ser mozarella tarta 1 op, może być też inny ser żółty tarty,

zapiekanke do piekarnika i jak cieple skladniki to tylko zeby sie ser zapiekl, 15 min w temp 180 - 200

Zrobiłam makaron - całkiem niezły, aczkolwiek wcześniej robiłam podobny, tyleże z kurczakiem i bez pomidorów i chyba jednak lepsze było. No ale miało być dzis bezmięsnie i było :tak:

A ja dzis bylam na grzybach - jak wysiedlismy z auta to lunal deszcz :dull: Pochodzilismy kwadrans w akompaniamencie krzyku Jasia ktoremu deszcz troche pokapal na twarz - nalazlam malego podgrzybka i cala zmolknieta wrocilam do auta po cyzm kupilam kurki przy drodze :-D W dodatku u tej samej babki co tydzien temu - poznala mnie :-D

Macie pomysl co z nich zrobic???? Pewnie zrobie na gesto z kasza bo to najbardziej lubie, chyba ze cos mi podsuniecie?

A ja dzisiaj zrobię leczo w wersji Barszczyka;-), cały tydzień będę gotować coś innego niż zawsze, bo juz mi się to wszystko trochę znudziło.;-)

reklama
No ja dziś nie mam kompletnie pomysłu... Chyba przewertuje wasze wczesniejsze przepisy :tak: a chce ugotowac coś zeby było na 3 dni :happy2:

Do góry