reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

175 stopni oczywiście pod przykryciem - na koniec można zdjąć żeby się troszkę przyrumieniło ale nie trzeba :tak:jeśli by się okazało że macie na przykład za mało sosu (dlatego ja zawsze robie troszkę więcej) to można w trakcie pieczenia podlać wodą z rosołkiem na przykład :tak:

najlepiej po jakimś czasie wyjąć i sprawdzić - jeśli ryż jest już dobry to znaczy że gotowe do jedzenia :tak:

reklama
Robiłam kiedyś podobnie kurczaka, wsypywałam ryż, zalewałam wodą, ładowałam na to przyprawionego kurczaka i piec. Ale jeśli się nie odchudzi kuraka przed pieczeniem to ryż dla mnie za tłusty wychodził :-/. Ta zapiekanka bardziej mi pasuje. A kurczaka zrobię sobie na kapuście kiszonej niedługo :-D.

kasro - to co ty masz jutro ja mialam dzis :-D
Na jutro robie zupe grzybowa z grzybow zbieranych rok temu (byly zamrozone) a potem moze to leczo zrobie?
Aha - a wczoraj mialam karczek upieczony w piekarniku :-)

i do tego polany gorącą bułką tartą z masłem.... mmmmmmmm rozpusta.... mmmmmm...:-)

Ja ostatnio zapiekłam u siostry (bo piekarnika u mnie brak) ugotowany kalafior z żótym serem i polałam białym sosem i superrrr.

A dzisiaj kotleciki mielone, buraczki i ziemniaczki:-D:-D:-D

reklama
Do góry