reklama
Gaal
Fanka BB :)
a my jemy pierś z kurczaka pokrojoną w plasterki, podsmażoną na patelni i obsypaną curry, pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi, a potem taką pierś wrzucamy pierś do sosu ziołowo śmietanowego winiary i zajadmy ze smakiem, ziemniaczki i buraczki zasmażane:-);-)
Kluliczek
Babka z laską
Ja robie proszkowy tort jogurtowy lub sernik na zimno i normalne błyskawiczne z olejem. Albo robie je z owocami, albo z kakaem. Ale też nie za często, tylko jak mam wenę.
Żania7
mama kochanych urwisków
u mnie w domu też je się leniwe kluchy z bulka tarta na masełku i z cukrem, za to u męża w domu z bitą śmietanąz bitą śmietaną ????? pierwsze słyszę
my jemy polane masełkiem, posypane bułką tartą i cukrem ale ta bita śmietana mnie zadziwiła
podobnie jest z pierogami ja kocham jesc ruskie pierogi a Piotrek woli z serem na słodko z bitą śmietaną
Żania7
mama kochanych urwisków
robie ciasto 3 bit na zimno pychaA wlasnie - a propos karpatki to jakies ciasta robicie??? Oprocz ewuli oczywiscie ;-) Bo ja niestety tylko takie z proszku
herbatniki, carmel, herbatniki, budyn, herbatniki, budyn, bita smietana śnieżka, herbatniki polane roztopiona czekolada wstawic do lodówki i zimne zajadac pychotka
składniki :
8 paczek herbatnikow , 3/4/ margaryny, 2 budynie smietankowe ugotowac na 2 szkl.mleka+łyż cukru gdy ostygnie dodac 3/4margaryny niemasla), , 1 puszka karmelu, smietana 18% (o,5l) + 2 śnieżki zmiksować
reklama
Gaal
Fanka BB :)
robie ciasto 3 bit na zimno pycha
herbatniki, carmel, herbatniki, budyn, herbatniki, budyn, bita smietana śnieżka, herbatniki polane roztopiona czekolada wstawic do lodówki i zimne zajadac pychotka
składniki :
8 paczek herbatnikow , 3/4/ margaryny, 2 budynie smietankowe ugotowac na 2 szkl.mleka+łyż cukru gdy ostygnie dodac 3/4margaryny niemasla), , 1 puszka karmelu, smietana 18% (o,5l) + 2 śnieżki zmiksować
\muszę spróbować,ale no własnie co z tym karmelem?