Andzia 160281
Fanka BB :)
Jestem po wizycie położnej i było super. Pomimo, że to będzie moje 2 dziecko, to warto umawiać się na takie spotkania. Odpowiadała na każde pytanie, nawet nie dotyczące ciąży, porodu i niemowlaka;-). Zbadała piersi i pokazała jak prawidłowo je badać (po porodzie) i hartować przed porodem; przyszła z dopplerem i zbadała tętno maluszka; na pytanie dotyczące proszku do prania ( u mnie temat na czasie) odpowiedziała, że z jej obserwacji to chyba jelp najmniej uczula. Powiedziała, że dobrze by było, by przed przyjściem ze szpitala z maluszkiem także nasza pościel (rodziców) była wyprana w dziecinnym proszku, bo zdarza się, że rodzice kładą maleństwo na swoim łóżku i na policzkach pojawia się alergia kontaktowa( także po wzięciu dziecka na ręce i przytuleniu do bluzki dorosłych- dlatego warto pod buzię podkładać pieluszkę).
Odnośnie Bephantenu mówiła, że czasami w Rossmanie obok "normalnych " produktów stoją bezpłatne próbki i aby dokładnie odlądać pudełko, bo wtedy przy kasie nie naliczają za nie, więc można mieć go za darmo.
I bardzo ważne, by do szpitala zabrać ze sobą wynik grupy krwi, bo nie mogą wpisać z karty ciąży (zmiana procedur). Kolejna wizyta za tydzień. Tak fajnie się rozmawiało, że już doczekać się nie mogę.
A gdzie się umawia na takie wizyty? Gdzie się zgłosić? Czy to jest płatne?