reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja tez spodziewam się synka:) dużo chłopaków, podobno wróży to na wojnę, ale odpukać w nie malowane..
Ja myślałam nad imieniem Filip, sądziłam że mąż raczej nic nie wymyśli, ale się zdziwiłam bo on chciałby Artura:) i teraz mam dylemat

A i propo tych promocji na pampersy, to poszukajcie czegoś na allegro, albo na tablicy, często można trafić na fajne okazje

Ostatnia edycja:
reklama
CzekamyNaIgorka od 140 powinnaś pękać :p (ale też zależy od lekarza jak zinterpretuje) Nie martw się na zapas :*

anita mamy całą listę i powoli się ukraca :)

Nela oooo na pewno na wojnę :p

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja jakoś nie mogę spać, zresztą jak zawsze...jutro mykam do dentysty rano i na pobranie krwi...ma być słonecznie więc przejdę się spacerkiem. Wskoczę od razu do biblioteki i przedłuże książki bo już czas mnie goni...

Witamy wtorkowo.Wczoraj byłam u lekarza,spanikowałam wydawało mi się ,że Malutka mało się rusza,na szczęście wszystko w porządku.Przy okazji dowiedziałąm się ,że leży pośladkowo,mam nadzieje ,że się obróci(miesiąc temu była główka w dół).Pytałam lekarki czy to oznacza cc,powiedziała ,że niekoniecznie,decyduje lekarz prowadzący,dziwne pewna byłam ,ze to wskazanie na cc.Pozdrawiamy z rana,miłego dnia.

witam wtorkowo :-)
słonecznie :-D kurczę, jaka wspaniała pogoda ;-)

dzisiaj praca również do 11, więc skorzystam z pięknej pogody ;-) popołudnie w biegu, Mrówka do dziadków, my do szkoły na zebranie organizacyjne, Ślubnego na kosza, ja do lekarza ... pewnie padnę szybko dzisiaj ;-) wczoraj poszłam spać o 20:30 :eek: ślubny przylazł do łóżka i tak sobie rozmawialiśmy, bo ostatnio coś czasu dla siebie nie mamy :dry: oczywiście na rozmowach się nie skończyło ;-) ale generalnie wyspana jestem :-D

FUNIA gdybyś była pierworódką, to ułożenie pośladkowe wskazywało by na cc ;-)
jest szansa, że jeszcze się obróci :tak:

witam słonecznie :-D

jestem po wizycie wszystko ok malutki prześliczny ale nie mam zdjęć:-( lekarz powiedział że będzie sporo większy niż kuba (3500) co to za słonik we mnie rośnie ;-) a ze spojeniem łonowym idę do ortopedy:tak:

Andzia co do rozmiarów pampersów zaczynam od 2 już małe zapasy mam porobione jak jest jakaś promocja kupujemy ale nie chcę przesadzić:sorry:

wczoraj byłam taka padnięta poszłam spać razem z mężusiem a i tak nie mogłam rano wstać wogóle jakoś tak beznadziejnie wczoraj się czułam myślałam że ciśnienie wyjdzie mi jakieś dziwne a tu idealnie:eek::-)

Funia11 ja tez bylam pewna, ze jest to wskazanie do CC. Dzidzius moze sie jeszcze obrocic ;) Ja tez tak czasami panikuje. Raz caly dzien stukalam w brzuch i nic, az sie poplakalam....i wtedy poczulam bardzo delikatny ruch. Staralam sie nie wariowac (bardziej na zewnatrz) a w srodku i tak myslalam, ze oszaleje z nerwow. Okazalo sie, ze na drugi dzien mala tak szalala i kopala.

U mnie wizyta 17.03 i strasznie sie denerwuje. Nie wiem dlaczego, ale sie martwie i czuje niepokoj. Moze dlatego, ze moj gin nie robi usg a ostatnie mialam w 20 tc. Ciekawa jestem w jakiej pozycji jest moja coreczka. Wydaje mi sie, ze ja zmienila. Wczesniej nie czulam jej pleckow albo pupci po prawej stronie brzucha a teraz wystaje kulka :D Martwie sie tez czy dalej rozwija sie prawidlowo i czy nie ma jakis powiklan ze wzgledu na cukrzyce ciazowa.

Witam wtorkowo.
Wczoraj zostałam wypisana ze szpitala. Mam bardzo, bardzo się oszczędzać, bo szyjka skrócona i niewielkie rozwarcie wewnętrzne. Na szczęście kroplówka pomogła i czuję się bardzo dobrze, nie mam już takich twardnień podbrzusza jak wcześniej. Nawet mogę spać na prawym boku, a wcześniej było to niemożliwe. W szpitalu dostawałam też magnez w tabletkach, ale inny niż biorę w domu i miałam skurcze łydek. Wczoraj wróciłam do swojego i jak ręką odjął.
Mały na szczęście ok. Miałam fajne USG w szpitalu, bo była jakaś nowa stażystka i lekarz robiąc badanie wszystko jej szczegółowo tłumaczył. Trwało ponad 20 minut i nasłuchałam się o każdym centymetrze ciała maluszka. Waży 1300 gram i teraz jego ułożeniue jest poprzeczne główkowe. Zawsze to lepiej niż jak kilka dni temu-miednicowe.

Niestety w domu szara rzeczywistość. Mój syn po przedszkolu wrócił "zmieniony w oczach". Po kilku godzinach mówi, że boli go głowa. Dołożyłam rękę do czoła i już znana była przyczyna. Szybka wizyta u lekarza i okazało się, że ma zapalenie gardła. Nocka z temperaturą prawie 40 stopni. I tak wypoczywam od wczoraj;-).

W szpitalu "zaatakowała mnie" pielęgniarka/położna i dziś przychodzi do mnie na wizytę. Ma być w południe. Ciekawe o czym będzie mówiła.

Pogoda piekna, okna pootwierane. Wczoraj po wyjściu ze szpitala stwierdziłam, że najwyższa pora skompletować wyprawkę więc muszę powitać allegro.

To ja wpadlam w szal porzadkow :) W niedziele poszlam z mezem na zakupy, bo musielismy zaapatrzyc sie w brakuje rzeczy dla dziecka i w spozywke dla nas. Niestety znow zaslablam. Bylismy w Auchan w dziale dzidzius i nagle poczulam, ze mdleje :( Maz polecial po wode, ale przez 15min nie moglam sie ruszyc z miejsca.
Caly poniedzialek planowalam lezec i odpoczywac, ale oczywiscie na wieczor juz dostawalam kota i wysprzatalam cala szafe lacznie z szafka dla dziecka. Zaczelo sie pranie ubranek i ukladanie wszystkiego tak jak juz byc powinno.

Z takich ciekawostek bylismy w Smyku i patrzylismy na pieluch flanelowe, bo kupilismy kiedys w Auchan dwie paczki po 5szt i jedna kosztowala 19,99. W Smyku te same pieluchy sa po 7,99 za szt czyli za jedna pieluszke?! Bylam w szoku, ze jest az taka roznica w cenie.

Witam. Ja byłam wczoraj u gin i miałam robione usg. Dziecko jest ułożone główką w dół ale jego waga to prawie 2200 i termin porodu wg. usg przesunął mi się z 12 maja na 24 kwietnia. Jestem w 30 tyg a dziecko jest na 33 tydzień. Trochę mnie to przeraziło ale powiedziała mi że teraz waga mogła tak podskoczyć a np. za miesiąc może ważyć tylko 400g więcej. No i mówiła że to jest tylko maszyna i pomiar nie do końca może być prawidłowy, ale mimo wszystko czuję jakiś niepokój. :-(

reklama
ANDZIA tak jak mówił lekarz - to maszyn szacuje na podstawie danych statystycznych ;-) może mieć dłuższą nogę, a wyjdzie, że grubsze ;-)

IZA ja akurat flanelę mam po Mrówku, więc mam z głowy (kupowałam na allegro) ;-) u kumpeli macałam pieluchę bambusową i jak sama mi powiedział, nie jest warta ceny ;-)

MI_LVA może być większy, ale nie musi ;-)

Do góry