reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Andzia- piękna waga maleństwa. Co do pomiarów wg USG, to prawda, że zazwyczaj się różnią od wagi dziecka. Aczkolwiek w pierwszej ciąży przed samym porodem waga mojego syna wg USG to 3550g a urodził się 3600g. Tylko 50 g różnicy. Twój niepokój jest zrozumiały, ale ciesz się, że dzidziuś już taki duży.

reklama
Gin powiedziała jeszcze że jak waga osiągnie 4kg to żebym się nie martwiła to da mi skierowanie na cc i nie będziemy czekali do terminu, więc nie wiem czy to takie normalne :no: mam nadzieję że jak mi zrobi kolejne usg za miesiąc to waga będzie ok. Wiem że to dobrze że dziecko jest duże i zdrowe ale jednak nie mogę odpędzić od siebie obaw...:-(

Witam Wtorkowo :-) pogoda przecudna wczoraj w słońcu 21 stopni :tak: A ja niestety w domku w łóżku :-(
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych zakupów i spacerków :tak: w piątek na szczęście mam wizytę więc chociaż troszkę się dotlenie :-(

Wczoraj tak myślałam czy ja jakiejś depresji nie dostane od tego leżenia, męczy mnie to strasznie. I ten stres czy wszystko będzie dobrze :tak:
Andzia ciesz się że dzidzia taka duża, akurat w moim przypadku by mi dawało to dużo spokoju :tak: no ale lekarz miał rację że dziecko rośnie raz szybciej raz wolniej. Na ostatniej wizycie lekarz też stwierdził że moja malutka jest ponad 2 tyg starsza 28 tc aparatura pokazywała 30tc, zobaczymy co tym razem pokaże :-)

Natalka ja wczoraj miałam mega kryzys. Wszystko zaczęło mnie boleć od tego leżenia, co chwilę robiło mi się duszno i ciężko było nabrać powietrza... W takich chwilach łapię strasznego doła. No i ta pogoda piękna, na którą można patrzeć tylko przez okno :-(

Jedne dziewczyny się martwią, że dzidziuś za duży. Ja z kolei, że za mały. W 28 tyg pomiary były takie BPD 71,1 mm a FL 49,9 mm.

Martyyyna jeszcze twoja dzidzia się podciągnie zobaczysz :tak: uszy do góry :-)
A co do obolałego ciała to mam to codziennie aż się płakać chce chwilami :-(
Wstałam na chwilkę i wstawiłam pralkę z ubrankami dla Lenki :-) chociaż tyle mogę zrobić :tak:

reklama
Jestem po wizycie położnej i było super. Pomimo, że to będzie moje 2 dziecko, to warto umawiać się na takie spotkania. Odpowiadała na każde pytanie, nawet nie dotyczące ciąży, porodu i niemowlaka;-). Zbadała piersi i pokazała jak prawidłowo je badać (po porodzie) i hartować przed porodem; przyszła z dopplerem i zbadała tętno maluszka; na pytanie dotyczące proszku do prania ( u mnie temat na czasie) odpowiedziała, że z jej obserwacji to chyba jelp najmniej uczula. Powiedziała, że dobrze by było, by przed przyjściem ze szpitala z maluszkiem także nasza pościel (rodziców) była wyprana w dziecinnym proszku, bo zdarza się, że rodzice kładą maleństwo na swoim łóżku i na policzkach pojawia się alergia kontaktowa( także po wzięciu dziecka na ręce i przytuleniu do bluzki dorosłych- dlatego warto pod buzię podkładać pieluszkę).
Odnośnie Bephantenu mówiła, że czasami w Rossmanie obok "normalnych " produktów stoją bezpłatne próbki i aby dokładnie odlądać pudełko, bo wtedy przy kasie nie naliczają za nie, więc można mieć go za darmo.
I bardzo ważne, by do szpitala zabrać ze sobą wynik grupy krwi, bo nie mogą wpisać z karty ciąży (zmiana procedur). Kolejna wizyta za tydzień. Tak fajnie się rozmawiało, że już doczekać się nie mogę.

Do góry