reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

brownagula :eek: szwagierka wymiata :eek:

a tak na marginesie, moja mama zadzwoni to też zawsze pyta czy już wiadomo co (nawet jak nie mam wizyt)... no qrwa, ma to jakieś znaczenie? a później dziwi się, że nie dzwonię do niej po wizytach ... wkurzające to ;-) i dlatego też nikomu z rodziny nie podałam dokładnej daty porodu :-D co by mi nie dzwonili ;-) mówię koniec maja i tyle ;-)

reklama
straciatella
a powiedz:
po założeniu szwu miałaś plamienia?
miałaś normalne znieczulenie?
jakie masz wskazania po założeniu tego szwu?
jakieś długości masz szyjkę?
no i jak to u Ciebie w ogóle wyglądało bo widzę że całkiem inaczej niż u mnie...

Straciatella no udało mi się trafić taki terminek :-D troszkę późno z godzinką, no ale cóż... w sumie drugie prenatalne się robi od 18tc, a u mnie według USG to już jutro będzie 19t1d więc ok :D
a ja mam jedne spodnie z H&M takie ciemne jeansy i są gites ;-) te wczoraj takie nieforemne były... w tyłku szerokie i nogawki krótkie nawet dla mnie.. a ja mam niecałe 160cm wzrostu :eek:
Aśku moja mama to jak zadzwoni to od razu pyta"jak tam małe?","rośnie?","ile już ma?" tak mało??? :eek: a co mam mieć 30cm już czy co? :baffled:
raz rozmowa z moją mamą:
-kiedy u lekarza byłaś?
-w czwartek...
-a ile miało?
-wtedy miało 10,2...
-a teraz ile ma?????

(a to była sobota dwa dni po wizycie)
rozwaliło mnie na łopatki... jezu przecież co dwa dni nie chodzę na usg, co oni wszyscy nienormalni... ech...

albo
-który to już tydzień?
-no już 18...
-co??? e ... nie możliwe... na pewno???

sory, chyba wiem kiedy się kochaliśmy xD

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Pogoda nieciekawa, ale i tak siedzimy w domu. Junior jeszcze dziś bierze antybiotyk, ale już wczoraj zabrałam go na 10 min na dwór, żeby stopniowo go przyzwyczajać do zimna za oknem. W końcu od prawie dwóch tygodni siedzi w czterech ścianach :baffled:
Dziś też pójdziemy na rundkę z psem wokół bloku ;)
Mały siedzi przed TV i na youtube ogląda bajki po rosyjsku:szok: może później łatwiej mu się będzie uczyć języków?

kotka a ja myślałam, że takie drętwienia rąk w nocy to kwestia złego ułożenia się a nie od schorzeń kręgosłupa... ja mam dużą skoliozę w odcinku piersiowym i faktycznie czasem ręka mi drętwieje (tylko lewa), ale poza tym w ogóle dolegliwości żadnych nie odczuwam

diabliczka ból głowy mógł być spowodowany przez detergenty. W ciąży niestety jesteśmy bardziej wrażliwe na działanie środków chemicznych. A co do diety, to mnie wczoraj wykończył... miód :szok: zjadłam na kolację biały ser z miodem i tak mnie żołądek bolał i brzuch się spinał, że o 21 leżałam już w łóżku. Czyli wyeliminowałam już czosnek, miód i przyprawy poza solą, pieprzem, bazylią, oregano i majerankiem... A do końca ciąży jeszcze tyle miesięcy...

Gratuluję Wszystkim, które poznały już płeć! Mnie się śniło, że będzie chłopak. Jutro mam wizytę u gin i powinnam dostać skierowanie na USG. Nie mogę się już doczekać!

Trzymajcie się ciepło! Miłego dnia!

przepuklina uciska rdzeń no i stąd drętwienia. w poprzedniej ciąży budziłam się płacząc z bólu który czułam w zdrętwiałej kompletnie ręce, którą nawet ruszyć nie mogłam...

Witam :) u mnie kolejny sen z porodem... śniło mi się, że urodziłam synka :) jeszcze nie znam płci, ale mam nadzieję, że dowiem się w przyszły wtorek :) :) Nie mam jeszcze prezentów na święta, a nie chce mi się chodzić po sklepach... wczoraj się wybrałam, ale w końcu usiadłam na ławce i zrezygnowałam... ;) ;)

Uf dzien nie zaczyna sie za ciekawie:-p
Mialam strasznie nieprzyjemnego faceta na telefonie i wisialam na rozmowie z nim pol godziny..

skorupka oby dzien w pracy Ci szybko zlecial :*

kotka a w poprzedniej ciazy bralas cos na to zeby chociaz troche sobie ulzyc?

mi_lva u mnie choineczka tez juz od kilku dni stoi :D Ale nie za bardzo jestem z niej zadowolona, bo nie jest taka fajna, gesta jak bym chciala :/

natuszka gratuluje poczucia ruchow :D Teraz to juz pewnie bedziesz je odczuwac na porzadku dziennym :) Moje malenstwo tez puka jak przybieram niewygodna pozycje :D Co do plakania to ja tez ostatnio rycze ogladajac filmy i seriale, a maz sie smieje ze mnie. Moge wpasc na ciasto drozdzowe? :D

Straciatella wspolczuje anemii. Tez mialam z nia problemy w pierwszej ciazy. W tej poki co jest dobrze. Czekam na fotki kuchni :D

kasiek1983 ja tez mam czas problem z ogarnieciem tych postow :p Super, ze kopniaczki juz takie wyraznie :)

browngula fajny facet z tego pana Mirka :) A co do szwagierki to wygodna jest nie ma co..

mallaika moj synek tez czesto wlacza na youtube bajki w innych jezykach :D

czy ktoś wie gdzie wsadziłam naklejki żelowe na okna? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no gdzieś wsadziłam, chciałam po umyciu okien nakleić Antkowi i cholera jasna nie wiem gdzie je wsadziłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no wścieknę się zaraz :angry:

Moja teściowa miała taką fazę, że co drugi dzień dzwoniła i pytała, czy już ruchy czuję, a że to był 10 tydzień dopiero, to jej wytłumaczyłam, co i jak i już jest spokój.
Za to siostra M. tak mnie kiedyś zaskoczyła, że mnie zamurowało (a o to wcale nie takie łatwe ;-)). Zadzwoniłam do niej, żeby się zapytać, co u niej słychać a ona mi na to: no ja w ciąży nie jestem!
szok! wiem, że się starają i im nie wychodzi, ale nie przyszło mi do głowy, że taka będzie jej reakcja :szok::no: od tamtej pory nie dzwonię, bo i po co?

Witam kochane, nie dam rady nadrobić wybaczcie.

Ja wczoraj byłam na wizycie (opisałam w odpowiednim wątku) Niestety nie miała usg ale nie protestowałam bo dostała skierowanie na połówkowe :-) Tylko jeszcze 3 tygodnie czekać. Mam nadzieje ze już się dowiem kto tam siedzi w środku:-)

Moje dziecko jeszcze śpi:-)

reklama
Hej!

Bajka - Mam nadzieję, że laptop przeżyje spotkanie z sokiem.
An-Ka - Nie daj się szefowi.
Kotka - Trzymam kciuki żeby ręce bardzo nie drętwiały.
Natuszka - Gratuluję kopniaków
Aesthete - Tobie również gratuluję mocnych kopniaków. A po weekendzie jak się ogarnę z ciuszkami będę się odzywała ;-)
Straciatell - Widzę że u Ciebie roztrzepanie ciążowe pełną parą ;-) Czekamy na fotki kuchni ;-)

Później doczytam resztę bo siostra właśnie przyjechała i koleżanka z synkiem ;-)

Do góry