reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

brownagula :eek: szwagierka wymiata :eek:

a tak na marginesie, moja mama zadzwoni to też zawsze pyta czy już wiadomo co (nawet jak nie mam wizyt)... no qrwa, ma to jakieś znaczenie? a później dziwi się, że nie dzwonię do niej po wizytach ... wkurzające to ;-) i dlatego też nikomu z rodziny nie podałam dokładnej daty porodu :-D co by mi nie dzwonili ;-) mówię koniec maja i tyle ;-)

reklama
straciatella
a powiedz:
po założeniu szwu miałaś plamienia?
miałaś normalne znieczulenie?
jakie masz wskazania po założeniu tego szwu?
jakieś długości masz szyjkę?
no i jak to u Ciebie w ogóle wyglądało bo widzę że całkiem inaczej niż u mnie...

Straciatella no udało mi się trafić taki terminek :-D troszkę późno z godzinką, no ale cóż... w sumie drugie prenatalne się robi od 18tc, a u mnie według USG to już jutro będzie 19t1d więc ok :D
a ja mam jedne spodnie z H&M takie ciemne jeansy i są gites ;-) te wczoraj takie nieforemne były... w tyłku szerokie i nogawki krótkie nawet dla mnie.. a ja mam niecałe 160cm wzrostu :eek:
Aśku moja mama to jak zadzwoni to od razu pyta"jak tam małe?","rośnie?","ile już ma?" tak mało??? :eek: a co mam mieć 30cm już czy co? :baffled:
raz rozmowa z moją mamą:
-kiedy u lekarza byłaś?
-w czwartek...
-a ile miało?
-wtedy miało 10,2...
-a teraz ile ma?????

(a to była sobota dwa dni po wizycie)
rozwaliło mnie na łopatki... jezu przecież co dwa dni nie chodzę na usg, co oni wszyscy nienormalni... ech...

albo
-który to już tydzień?
-no już 18...
-co??? e ... nie możliwe... na pewno???

sory, chyba wiem kiedy się kochaliśmy xD

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Pogoda nieciekawa, ale i tak siedzimy w domu. Junior jeszcze dziś bierze antybiotyk, ale już wczoraj zabrałam go na 10 min na dwór, żeby stopniowo go przyzwyczajać do zimna za oknem. W końcu od prawie dwóch tygodni siedzi w czterech ścianach :baffled:
Dziś też pójdziemy na rundkę z psem wokół bloku ;)
Mały siedzi przed TV i na youtube ogląda bajki po rosyjsku:szok: może później łatwiej mu się będzie uczyć języków?

kotka a ja myślałam, że takie drętwienia rąk w nocy to kwestia złego ułożenia się a nie od schorzeń kręgosłupa... ja mam dużą skoliozę w odcinku piersiowym i faktycznie czasem ręka mi drętwieje (tylko lewa), ale poza tym w ogóle dolegliwości żadnych nie odczuwam

diabliczka ból głowy mógł być spowodowany przez detergenty. W ciąży niestety jesteśmy bardziej wrażliwe na działanie środków chemicznych. A co do diety, to mnie wczoraj wykończył... miód :szok: zjadłam na kolację biały ser z miodem i tak mnie żołądek bolał i brzuch się spinał, że o 21 leżałam już w łóżku. Czyli wyeliminowałam już czosnek, miód i przyprawy poza solą, pieprzem, bazylią, oregano i majerankiem... A do końca ciąży jeszcze tyle miesięcy...

Gratuluję Wszystkim, które poznały już płeć! Mnie się śniło, że będzie chłopak. Jutro mam wizytę u gin i powinnam dostać skierowanie na USG. Nie mogę się już doczekać!

Trzymajcie się ciepło! Miłego dnia!

przepuklina uciska rdzeń no i stąd drętwienia. w poprzedniej ciąży budziłam się płacząc z bólu który czułam w zdrętwiałej kompletnie ręce, którą nawet ruszyć nie mogłam...

Witam :) u mnie kolejny sen z porodem... śniło mi się, że urodziłam synka :) jeszcze nie znam płci, ale mam nadzieję, że dowiem się w przyszły wtorek :) :) Nie mam jeszcze prezentów na święta, a nie chce mi się chodzić po sklepach... wczoraj się wybrałam, ale w końcu usiadłam na ławce i zrezygnowałam... ;) ;)

Uf dzien nie zaczyna sie za ciekawie:-p
Mialam strasznie nieprzyjemnego faceta na telefonie i wisialam na rozmowie z nim pol godziny..

skorupka oby dzien w pracy Ci szybko zlecial :*

kotka a w poprzedniej ciazy bralas cos na to zeby chociaz troche sobie ulzyc?

mi_lva u mnie choineczka tez juz od kilku dni stoi :D Ale nie za bardzo jestem z niej zadowolona, bo nie jest taka fajna, gesta jak bym chciala :/

natuszka gratuluje poczucia ruchow :D Teraz to juz pewnie bedziesz je odczuwac na porzadku dziennym :) Moje malenstwo tez puka jak przybieram niewygodna pozycje :D Co do plakania to ja tez ostatnio rycze ogladajac filmy i seriale, a maz sie smieje ze mnie. Moge wpasc na ciasto drozdzowe? :D

Straciatella wspolczuje anemii. Tez mialam z nia problemy w pierwszej ciazy. W tej poki co jest dobrze. Czekam na fotki kuchni :D

kasiek1983 ja tez mam czas problem z ogarnieciem tych postow :p Super, ze kopniaczki juz takie wyraznie :)

browngula fajny facet z tego pana Mirka :) A co do szwagierki to wygodna jest nie ma co..

mallaika moj synek tez czesto wlacza na youtube bajki w innych jezykach :D

czy ktoś wie gdzie wsadziłam naklejki żelowe na okna? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no gdzieś wsadziłam, chciałam po umyciu okien nakleić Antkowi i cholera jasna nie wiem gdzie je wsadziłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no wścieknę się zaraz :angry:

Moja teściowa miała taką fazę, że co drugi dzień dzwoniła i pytała, czy już ruchy czuję, a że to był 10 tydzień dopiero, to jej wytłumaczyłam, co i jak i już jest spokój.
Za to siostra M. tak mnie kiedyś zaskoczyła, że mnie zamurowało (a o to wcale nie takie łatwe ;-)). Zadzwoniłam do niej, żeby się zapytać, co u niej słychać a ona mi na to: no ja w ciąży nie jestem!
szok! wiem, że się starają i im nie wychodzi, ale nie przyszło mi do głowy, że taka będzie jej reakcja :szok::no: od tamtej pory nie dzwonię, bo i po co?

Witam kochane, nie dam rady nadrobić wybaczcie.

Ja wczoraj byłam na wizycie (opisałam w odpowiednim wątku) Niestety nie miała usg ale nie protestowałam bo dostała skierowanie na połówkowe :-) Tylko jeszcze 3 tygodnie czekać. Mam nadzieje ze już się dowiem kto tam siedzi w środku:-)

Moje dziecko jeszcze śpi:-)

reklama
Hej!

Bajka - Mam nadzieję, że laptop przeżyje spotkanie z sokiem.
An-Ka - Nie daj się szefowi.
Kotka - Trzymam kciuki żeby ręce bardzo nie drętwiały.
Natuszka - Gratuluję kopniaków
Aesthete - Tobie również gratuluję mocnych kopniaków. A po weekendzie jak się ogarnę z ciuszkami będę się odzywała ;-)
Straciatell - Widzę że u Ciebie roztrzepanie ciążowe pełną parą ;-) Czekamy na fotki kuchni ;-)

Później doczytam resztę bo siostra właśnie przyjechała i koleżanka z synkiem ;-)

Do góry