reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Cześć piszę z komórki.Jestem w szpitalu Poroniłam :'( szkoda że nie będę majówką :'( rano poszłam do wc i miałam na majtkach brązowe plamienia potem dużo leżała w razie w no i od 12 tej bolał mnie mocno brzuch dołem jak nigdy:'( i zaczęły się takie skurcze że tylko kucanie pomagało :'(non stop do wc szłam i zobaczyłam krew i skrzep szybko. Do szpitala i okazało się źe na Usg pusto :'(poroniłam. .POTEM BYŁA TRAŁMA z wyłeżyczkowaniem :'(o matko jaki ból źe względu że mnie mocno bolało jutro pod narkozą mnie całkiem wyczyszczą :'(masakra nie życzę tego :-(nikomu

Trzymaj się kochana!! Rozumiem Twój ból i bardzo mi przykro.. Gdybyś potrzebowała wsparcia-pisz!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana majóweczki :)
Udało mi się z mężem rano zobaczyć :p Ja wstawałam do pracy, a on właśnie przyszedł.
Tyle chociaż. Zaraz do pracy uciekam i odezwę się jak będe na miejscu.

sympatyczna kochana tak mi przykro :( Trzymaj się!

Witam z rana

Sympatyczna bardzo mi przykro

jejki jak czytam ze ktoras z nas poroniła to az zaczynam się bac może wlasnie lepiej ze ten mój lekarz już od samego pcozatku daje L4 i kaze lezec
mnie często boli brzuch mam takie klucia jak powiedziałam lekarzowi ze boli mnie tak jakby na @ to powiedział ze to nie jest dobrze
kurcze najpierw czekamy az zajdziemy w ciaze a później cale 9 miesięcy się martwimy czy będzie wszystko ok

Hej dziewczynki skoro świt, :p

brat mnie obudził o 7 rano smsem, czy ma mi przywieźć te frytki, bo mu wczoraj napisałam, że mi się strasznie CHCE!!! :p przy okazji wstałam i zrobiłam szybko ZUSy, bo dziś już 15, a ja ciągle odkładałam, bo w domu drukarki nie mam do lapka na stałe podłączonej i M jeszcze po pracy, bo wrócił o 2 śpi, więc nie mogłam w pokoju drukować, i łaziłam po całym domu z komputerem, drukarką i segregatorami, żeby wszystko poszykować... JA CHCĘ SIĘ JUŻ PRZEPROWADZIĆ!!!

Wczoraj zębów nie mogłam umyć... odruch wymiotny non stop... i to mi się pogarsza, najgorzej z tabletkami, a łykam teraz codziennie 5 o różnych porach :( no ale w sumie nie wymiotuję, więc i tak powinnam się cieszyć nie?

mnie czasami w ogóle nie boli, a dzisiaj to cały dzień bardzo silny ból w podbrzuszu, jak przed okresem i dużo śluzu. Ale tak czasami miewam, więc się nie martwię. Ogólnie ja miałam bardzo bolesne miesiączki, że bez ketonalu się nie obeszło i teraz boli dokładnie tak samo... i uczucie jakby zaraz miało ze mnie polecieć :p ale wrzuć na luz - jest ok :D

U mnie też pierwsze dwa dni @ zawsze na ketonalu i jak się dało to na wypoczynkowym, bo tylko kąpiel i termofor pomagały... ale teraz na szczęście jakiś czas się bez tej @ obejdziemy :)

A czemu odstawiasz już duphaston? Ja biorę luteine i gin powiedział, że bezpiecznie jest odstawić pomiędzy 16-20 tc kiedy łożysko już całkowicie się wykształci. Pytam, bo chętnie sama bym szybciej odstawiła :-(

mnie gin odstawił na koniec 10tc, a teraz jak u prof. byłam to powiedział, że nie wie dlaczego tak szybko mi odstawiono, bo do 12tc kosmówka przejmuje rolę ciałka żółtego i to jest najbardziej ważny moment jeśli już się zaczęło brać to się bierze... a jak jeszcze zobaczył krwiaka, to przywalił dawkę dwa razy większą niż miałam wcześniej (na początku brałam 2xduphaston, i 2x1 luteinę dopochwowo, a teraz mam 3x duphaston i 2x2 luteiny...) i tak chyba pobiorę do tego 20tc dla pewności, bo mój gin nie wie, że biorę... nie chcę mu się chwalić, że byłam w międzyczasie u prof. żeby nie czuł, że mu nie ufam... chcieliśmy po prostu podziękować, a prowadzić ciąży u prof. nie będę...

Cześć piszę z komórki.Jestem w szpitalu Poroniłam :'( szkoda że nie będę majówką :'( rano poszłam do wc i miałam na majtkach brązowe plamienia potem dużo leżała w razie w no i od 12 tej bolał mnie mocno brzuch dołem jak nigdy:'( i zaczęły się takie skurcze że tylko kucanie pomagało :'(non stop do wc szłam i zobaczyłam krew i skrzep szybko. Do szpitala i okazało się źe na Usg pusto :'(poroniłam. .POTEM BYŁA TRAŁMA z wyłeżyczkowaniem :'(o matko jaki ból źe względu że mnie mocno bolało jutro pod narkozą mnie całkiem wyczyszczą :'(masakra nie życzę tego :-(nikomu

Słoneczko, tak mi przykro... aż się łezki kręcą... trzymaj się! [']

Sympatyczna - tak mi przykro :( trzymaj się!

Nas wczoraj jednak wypuścili ze szpitala na kolejną przepustkę :)
Bo Betka była ok :)
w czwartek muszę tylko pojechać na kontrolne USG i mam nadzieję,
że krwiaka już tam nie będzie.

Nie było mnie kilka dni na forum i nie wiem czy będę w stanie wszystko nadrobić (ok. 50 stron). U mnie wszystko jak na razie dobrze. Dzisiaj po południu wizyta i mam nadzieję, ze u maleństwa też wszystko w porządku.
Nadal mogłabym chodzić spać razem z dzieckiem o 20. Mam nadzieję, że w drugim trymestrze bedę bardziej do życia. :)

kiuik trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte:tak:

Ja juz w pracy herbate popijam.
Dopiero wtorek mamy, a ja juz marze o piatku, bo tydzien urlopu:-D
Mnie ostatnio, szczegolnie wieczorami meczy zgaga:baffled:

reklama
Sympatyczna bardzo mi przykro;(
Kiuk powodzenia na wizycie:-)
Aesthete wiem ze u nas jakies kobietki na sierpniowkach tez pisaly o tym ale nie wie nic o szkodzeniu..
Futurystyka witaj:-)
Żyrafka cieszę się że już lepiej:-)
Lena TAKIE życie że trza sie mijać mniej czasu spedzac żeby pracować.. wiem coś o tym a ja akurat nie pracuje ale masz zdrowe podejscie i to sie liczy, jak rodzice zareagowali bo nie jestem na biezaco na forum..??
Aplle moze dzis wyprobuje ta sode albo na dniach za miesiac mam prenatralne wiec zobaczymy czy sie sprawdzi;)
Nancy wspolczuje dobrze ze tescie i tata Ci pomogli:tak:

podczytuje Was nie odpisuje codziennie bo tak mam...jesli chodzi o nas na razie ok w czwratek wizyta dalej wymiotuje, brzuch juz wywalilo, cyce bola dalej, wiekszosci rzeczy nie jem zdecydowanie mam gorsza ciaze jesli chodzi o objawy niz 1 ..ale nie narzekam blizej konca 1 trymestru tym lepiej ;-)

Do góry