reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Cześć piszę z komórki.Jestem w szpitalu Poroniłam :'( szkoda że nie będę majówką :'( rano poszłam do wc i miałam na majtkach brązowe plamienia potem dużo leżała w razie w no i od 12 tej bolał mnie mocno brzuch dołem jak nigdy:'( i zaczęły się takie skurcze że tylko kucanie pomagało :'(non stop do wc szłam i zobaczyłam krew i skrzep szybko. Do szpitala i okazało się źe na Usg pusto :'(poroniłam. .POTEM BYŁA TRAŁMA z wyłeżyczkowaniem :'(o matko jaki ból źe względu że mnie mocno bolało jutro pod narkozą mnie całkiem wyczyszczą :'(masakra nie życzę tego :-(nikomu

Trzymaj się kochana!! Rozumiem Twój ból i bardzo mi przykro.. Gdybyś potrzebowała wsparcia-pisz!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana majóweczki :)
Udało mi się z mężem rano zobaczyć :p Ja wstawałam do pracy, a on właśnie przyszedł.
Tyle chociaż. Zaraz do pracy uciekam i odezwę się jak będe na miejscu.

sympatyczna kochana tak mi przykro :( Trzymaj się!

Witam z rana

Sympatyczna bardzo mi przykro

jejki jak czytam ze ktoras z nas poroniła to az zaczynam się bac może wlasnie lepiej ze ten mój lekarz już od samego pcozatku daje L4 i kaze lezec
mnie często boli brzuch mam takie klucia jak powiedziałam lekarzowi ze boli mnie tak jakby na @ to powiedział ze to nie jest dobrze
kurcze najpierw czekamy az zajdziemy w ciaze a później cale 9 miesięcy się martwimy czy będzie wszystko ok

Hej dziewczynki skoro świt, :p

brat mnie obudził o 7 rano smsem, czy ma mi przywieźć te frytki, bo mu wczoraj napisałam, że mi się strasznie CHCE!!! :p przy okazji wstałam i zrobiłam szybko ZUSy, bo dziś już 15, a ja ciągle odkładałam, bo w domu drukarki nie mam do lapka na stałe podłączonej i M jeszcze po pracy, bo wrócił o 2 śpi, więc nie mogłam w pokoju drukować, i łaziłam po całym domu z komputerem, drukarką i segregatorami, żeby wszystko poszykować... JA CHCĘ SIĘ JUŻ PRZEPROWADZIĆ!!!

Wczoraj zębów nie mogłam umyć... odruch wymiotny non stop... i to mi się pogarsza, najgorzej z tabletkami, a łykam teraz codziennie 5 o różnych porach :( no ale w sumie nie wymiotuję, więc i tak powinnam się cieszyć nie?

mnie czasami w ogóle nie boli, a dzisiaj to cały dzień bardzo silny ból w podbrzuszu, jak przed okresem i dużo śluzu. Ale tak czasami miewam, więc się nie martwię. Ogólnie ja miałam bardzo bolesne miesiączki, że bez ketonalu się nie obeszło i teraz boli dokładnie tak samo... i uczucie jakby zaraz miało ze mnie polecieć :p ale wrzuć na luz - jest ok :D

U mnie też pierwsze dwa dni @ zawsze na ketonalu i jak się dało to na wypoczynkowym, bo tylko kąpiel i termofor pomagały... ale teraz na szczęście jakiś czas się bez tej @ obejdziemy :)

A czemu odstawiasz już duphaston? Ja biorę luteine i gin powiedział, że bezpiecznie jest odstawić pomiędzy 16-20 tc kiedy łożysko już całkowicie się wykształci. Pytam, bo chętnie sama bym szybciej odstawiła :-(

mnie gin odstawił na koniec 10tc, a teraz jak u prof. byłam to powiedział, że nie wie dlaczego tak szybko mi odstawiono, bo do 12tc kosmówka przejmuje rolę ciałka żółtego i to jest najbardziej ważny moment jeśli już się zaczęło brać to się bierze... a jak jeszcze zobaczył krwiaka, to przywalił dawkę dwa razy większą niż miałam wcześniej (na początku brałam 2xduphaston, i 2x1 luteinę dopochwowo, a teraz mam 3x duphaston i 2x2 luteiny...) i tak chyba pobiorę do tego 20tc dla pewności, bo mój gin nie wie, że biorę... nie chcę mu się chwalić, że byłam w międzyczasie u prof. żeby nie czuł, że mu nie ufam... chcieliśmy po prostu podziękować, a prowadzić ciąży u prof. nie będę...

Cześć piszę z komórki.Jestem w szpitalu Poroniłam :'( szkoda że nie będę majówką :'( rano poszłam do wc i miałam na majtkach brązowe plamienia potem dużo leżała w razie w no i od 12 tej bolał mnie mocno brzuch dołem jak nigdy:'( i zaczęły się takie skurcze że tylko kucanie pomagało :'(non stop do wc szłam i zobaczyłam krew i skrzep szybko. Do szpitala i okazało się źe na Usg pusto :'(poroniłam. .POTEM BYŁA TRAŁMA z wyłeżyczkowaniem :'(o matko jaki ból źe względu że mnie mocno bolało jutro pod narkozą mnie całkiem wyczyszczą :'(masakra nie życzę tego :-(nikomu

Słoneczko, tak mi przykro... aż się łezki kręcą... trzymaj się! [']

Sympatyczna - tak mi przykro :( trzymaj się!

Nas wczoraj jednak wypuścili ze szpitala na kolejną przepustkę :)
Bo Betka była ok :)
w czwartek muszę tylko pojechać na kontrolne USG i mam nadzieję,
że krwiaka już tam nie będzie.

Nie było mnie kilka dni na forum i nie wiem czy będę w stanie wszystko nadrobić (ok. 50 stron). U mnie wszystko jak na razie dobrze. Dzisiaj po południu wizyta i mam nadzieję, ze u maleństwa też wszystko w porządku.
Nadal mogłabym chodzić spać razem z dzieckiem o 20. Mam nadzieję, że w drugim trymestrze bedę bardziej do życia. :)

kiuik trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte:tak:

Ja juz w pracy herbate popijam.
Dopiero wtorek mamy, a ja juz marze o piatku, bo tydzien urlopu:-D
Mnie ostatnio, szczegolnie wieczorami meczy zgaga:baffled:

reklama
Sympatyczna bardzo mi przykro;(
Kiuk powodzenia na wizycie:-)
Aesthete wiem ze u nas jakies kobietki na sierpniowkach tez pisaly o tym ale nie wie nic o szkodzeniu..
Futurystyka witaj:-)
Żyrafka cieszę się że już lepiej:-)
Lena TAKIE życie że trza sie mijać mniej czasu spedzac żeby pracować.. wiem coś o tym a ja akurat nie pracuje ale masz zdrowe podejscie i to sie liczy, jak rodzice zareagowali bo nie jestem na biezaco na forum..??
Aplle moze dzis wyprobuje ta sode albo na dniach za miesiac mam prenatralne wiec zobaczymy czy sie sprawdzi;)
Nancy wspolczuje dobrze ze tescie i tata Ci pomogli:tak:

podczytuje Was nie odpisuje codziennie bo tak mam...jesli chodzi o nas na razie ok w czwratek wizyta dalej wymiotuje, brzuch juz wywalilo, cyce bola dalej, wiekszosci rzeczy nie jem zdecydowanie mam gorsza ciaze jesli chodzi o objawy niz 1 ..ale nie narzekam blizej konca 1 trymestru tym lepiej ;-)

Do góry