reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Hej dziewczyny!

Jaki ciężki dzień, najchętniej bym spała i oczu nie otwierała. Masakra jakaś :-(

Czytam i czytam zaległości, ale mam taki mętlik.

Kpe - trzymam kciuki za wizytę
Brownagula - Za twoją wizytę również trzymam kciuki ;-)
Lena - Mam nadzieję, że uda porozmawiać się z kuzynką jak nie to trzymam kciuki za sąsiadkę.

Przepraszam, że reszcie nie odpiszę bo nic nie pamiętam z tego co przeczytałam.

Wpadła wczoraj w dzień do mnie koleżanka na ploty, zrobiłyśmy farsz na sajgonki. Wieczorem wpadli jeszcze jedni znajomi i zaserwowałam im sajgonki z ryżem z curry i suróweczką z kapustą. Ale się zajadali :-).

Wczoraj ustaliliśmy ze znajomymi, że w styczniu jedziemy w góry na 5 dni.

Miłego dnia

Ach przypomniało mi się odnośnie żłobka. Makao i Aesthete - musicie się dowiedzieć, czy zapisując dziecko do żłobka nie trzeba mieć numeru pesel, który jest nadawany po urodzeniu jak wiadomo. Wiem, że pozmieniały się przepisy, tylko nie wiem czy w Wawie czy ogólnie. Za względu na to, że trzeba mieć pesel to zapisałam naszą małą po urodzeniu i do żłobka się nie dostała. Mam nadzieję, że u Was nie ma takiego obłożenia i Wasze dzieciaki dostaną się bez problemu ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka! :-)

Zazdroszczę Lena takiego mocnego "czucia", mi sie czasami wydaje że czuję bąbelki, ale przez to łożysko na przedniej ścianie pewnie za 2 tyg będę dobrze czuć, chociaż to już 16 tydzien wg USG a 17 wg OM... czasami się schizuję że coś jest nie tak bo chciałabym lepiej czuć, a teraz te bóle brzucha to już wogóle mętlik w głowie:nerd:

O palenie... ja paliłam od 13 rż, (wiem recydywa jak się patrzy,ale głupia byłam), w klasie maturalnej rzuciłam, potem znów paliłam by na licencjat rzucić, az do pojawienia się e-papierosów, które mi zasmakowały i do 5tc paliła e-fajkę-bo nie wiedziałam o ciąży...odstawienie było szybkie mimo palenia 24mg nikotyny.... Nie wiem czy wrócę do e-fajek, zapewne już nie bo po co :-)

Jak dziś w nocy obudzi mnie ból brzucha-jakbym miałą wzdęcia to jadę na IP, chyba że to Bobik się rozpycha i jelita przesówa dlatego takie dziwne uczucie mam? Jak myślicie czy to może być spowodowane rozszerzaniem się macicy?

Kurczaczek - a będziesz aktywnie chodzić po górach ? :D kurde, ja pewnie bym się jeszcze nie odważyła w góry zimą, najpierw muszę je lepiej poznać latem :p.

struss - ja też mam na przedniej ścianie łożysko. Czy przednia ściana to znaczy że że od strony brzucha mojego ? Dlaczego wtedy nic nie czuć ? :p

Kurde, ja nie mam bólów nawet, wiem ze to nieprzyjemne, ale wolałabym cośkolwiek czuć już :p. Dziś tylko czuję lekkie pokłuwanie po prawej stronie dolnego brzucha, więc domyślam się że to ciążowe pokłuwanie, ale chciałabym jednak mieć jakieś mocniejsze odczucia :p

pampuszek a wlasnie nie wiem jak to z ta umowa wyglada w Irlandii, ale zamierzam zadzwonic do wlascicielki i z nia pogadac :) Wolalbym przeprowadzic sie jak malenstwo bedzie jeszcze w brzuszku. Co do ruchow to za niedlugo poczujesz, nie boj sie :) W pierwszej ciazy czase zajmuje to wiecej czasu, bo jeszcze sie nie wie czego oczekiwac.

kurczaczek koniecznie prosze o przepis na te sajgonki z curry i suroweczke :) Uwielbiam takie dania i ochote mi narobilas niesamowita :D

struss kochana u mnie bole brzucha ostatnio na porzadku dziennym, ale na tym etapie sa calkiem normalne oczywiscie jesli nie trwaja dlugo i nie ma do tego plamien. Ja z synkiem tez szybko poczulam ruchy, bo w 17 tygodniu, ale podejrzewam, ze to dlatego, ze ja taka chuda szkapa jestem :p

Ivon ale mi narobilas smaka na ten jablecznik mniam.. moze w weekend albo jutro? :)

Lena narazie jeszcze moge funkcjonowac bo nie boli mnie az tak bardzo, ale jesli jutro bedzie gorzej to wezme wolne bo wole to wylezec niz pozniej cierpiec, w szczegolnosci, ze nie chce brac zadnych tabletek.

Pampuszek masaze spokojnie mozna, tylko niektorych nie wolno, trzeba poinformowac masazystke i mozna sie relaksowac :)

ale mnie brzuch swędzi, tak wokół pępka...
brat przyszedł do mnie i pyta czy mu wypracowania nie napiszę:-D robi technikum weekendowo, a w tygodniu pracuje w kopalni. i tak nie mam co robić, więc poszukam mu czegoś w necie, przejrzę moje książki, zeszyty, ale pisać nie będę, niech sam sobie zdania skleja:-D

u mnie dziś będzie jabłecznik, jabłek pod dostatkiem :-D

Pampuszek Za słabe wyczuwanie ruchów dziecka odpowiada ulokowanie łożyska na przedniej ścianie macicy. Łożysko tworzy wówczas coś w rodzaju poduszki amortyzacyjnej. Czyli dziecko ruszając się i kopiąc, uderza najpierw w łozysko dlatego tak słabo czuć jego ruchy.

No naszczęśnie mnie nie boli non stop tylko wieczorami i to też nie ciągle tylko sporadycznie zakłuje
;-)

Witam się i ja...

Dziękuję Wam za życzenia urodzinowe w imieniu mojej córci

Och... Od poniedziałku próbuję Was nadrobić i końca nie widać... Zostało mi jeszcze tyle że chyba nie dam rady tego przeczytać :baffled:

W przyszłym tygodniu lecę do PL na kilka dni, chcę pójść do mojego PL ginekologa itd itp więc znowu mnie nie będzie kilka dni...

Powodzenia dziewczynki na dzisiejszych wizytach!! :-)

Ja uciekam obierać ziemniaki na obiad, jak obiorę będę mogła spokojnie usiąść i czytać Was dalej ;-)

Lena - no tak, Irlandia zapewne ma inne prawo, oczywiście nie zauważyłam że nie jesteś stąd :p.

gwiazdeczka - a, no chyba że tak to jest z tymi masażami :p

struss - dobra, teraz to czaję, obczaiłam ja głupia w końcu jak to wygląda to łożysko, wyobrażałam sobie to trochę inaczej, ale głupek ze mnie mały że nie wiem czegoś takiego :p

reklama
Witam :)

co do palenia, ja nigdy nie paliłam, a wręcz mam odrzut od tego zapachu... :tak:

a co do szkoły rodzenia, to na pewno dziewczyny, które będą pierwszy raz rodziły, chętniej pozapisują się na takie kursy (ja jestem w tej grupie:-)) bo nie za bardzo wiedzą co je czeka itp... a moim zdaniem jest to jakieś zaspokojenie wiedzy, kontakt z innymi przyszłymi mamami...

A tak z innej beczki: cudne uczucie jak już nie doskwiera żołądek :-D

Do góry