reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

lawendowy współczuję skurczy. magnez i potas trzeba dostarczać organizmowi. wiem, jaki to ból.

dziewczyny współczuję bólu głowy. mnie tylko raz tak bolało, na zmianę pogody. ale po apapie przeszło na szczęście.

ja jakoś spać nie mogę. wiercę się, kręcę i jak za szybko to ciągle takie ciągnięcie. auuu. kompletnie nie mogę się wyspać. i nie mogę dać sobie rady z infekcjami pochwy. biorę luteinę dowcipnie i przez to non stop coś. wrrr. a przez tę luteinę nie mogę nawet lactovaginalu wziąć na noc. wczoraj już nie wytrzymałam, wzięłam duphaston zamiast luteiny i lactovaginal właśnie. dzisiaj mam wizytę (bez usg niestety) i zapytam czy docelowo mogę zamienić luteinęna ten duphaston bo przecież zwariuję.

reklama
Bajka07 mnie właśnie też w niedziele tak potwornie przez cały dzień bolała :baffled:
Miałam wrażenie że moja głowa waży co najmniej 100kg...
Otworzyłam okno, troszkę się poszłam przewietrzyć i jakby mi przeszło...
Bajka te badania prenatalne to nie jest typowo że trzeba iść, ale dobrze jest iść i zrobić :)
To takie bardziej dokładne usg które się robi 3x w ciągu całej ciąży.
Lekarz sprawdza jak funcjonują narządy,serduszko,czy nie ma wad wrodzonych np zespołu Downa .

Dziewczyny czy wy też macie taką bezsenność??
ja się kładę spać tak o 20-21 bo taka jestem zmęczona wieczorem, a ile razy budzę się w nocy i dalej nie mogę spać...
dziś obudziłam się o 1 w nocy wyspana ;| czułam się potwornie, mdliło mnie, strasznie bolała mnie głowa i tak mi było zimno że musiałam założyć dresik i frotowe skarpetki(mimo że w domu 22stopnie).
Z tej bezsilności co robić, zaczęłam płakać aż mąż się obudził... udało mi się usnąć dopiero o 4 rano i teraz wstałam...:(
Czasem to się boję co to będzie jak będę sama w domu, i dopadną mnie takie wymioty jak kiedyś, że szklanki wody nie mogłam utrzymać w żołądku? Dzwonić na pogotowie czy jak??? :confused:
I co, szpital i kroplówki w takiej sytuacji???:baffled:
aż czasem się zastanawiam czy te moje bóle głowy to właśnie nie od tych wymiotów...
ech, dwa dni się cieszę bo dobrze się czuję, zero mdłości lub takie "znośne" a tu na następny od 3 w nocy nie śpię i się męczę...:(

lawendowy_sen pójdziesz do gina to na pewno jakieś witaminki ci przepisze i będzie ok :)
lekarz wie co robić, nie ma potrzeby się zamartwiać na zapas:)
Ja też miałam tragiczne wyniki osadu moczu, że musiałam przez 10dni brać urosept i to trzy razy dziennie po dwie tabletki, i już jest wszystko ok :)

Witam i ja

u mnie dzisiaj nocka z przerwami maz przyjechal i pauze w domu robil wiec musiałam go przed 5 zawieść do samochodu

od dzisiaj zmieniam mój jadłospis zobaczymy czy jak pojde za tydzień ile mi kilogramow przybędzie bo już się zalamuje tymi kilogramami

u mnie tez bole glowy sa wcześniej wlasnie tez cierpiałam na migrnowe bole glowy zawsze się pojawialy jak miałam @ dostać teraz tez zauważam ze boli wtedy kiedy miała @przyjść na szczęście jest to bol teraz do wytrzymania i na apapie się konczy czasami na dwoch

Mnie to nie wiem czy ogólnie w życiu bolała głowa 5 razy :-) poważnie!
odpukać póki co, tylko troszkę mnie boli głowa i mdłości do przeżycia, oby się obyło dziś bez wymiotów...

Piesio jeszcze śpi, więc Pancia ma troszkę czasu aby posiedzieć na forum :rofl2:
I dzisiaj mam w planach iść do zusu zanieść moje l-4... Dobrze że mam niedaleko...
Niby mam czas do piątku, ale wolę mieć z głowy :)
A później czeka mnie prasowanie,cała sterta, a obiadek zrobię później, bo muszę iść z mężem na zakupy bo dużo do przyniesienia, a on w pracy do 14 to wiecie.
A co na obiad to sama nie wiem co mam wymyślić...
wczoraj poszło całe leczo które zrobiłam:-D

Kurcze wdziewczyny, widzę że jest nas tu wiele które mają okropne bóle głowy :( ja nie wiem co się dzieje. Mam migrenę, ale w poprzedniej ciąży bóle ustąpiły i nie bolała mnie ani raz! a teraz??? co drugi dzień przez 2-3 dni... no masakra... apap nic nie pomaga... zimne okłady na chwile łagodzą a przy dziecku spać cały dzień się nie da... ehhh... uroki ciąży :baffled: do tego mdłości wciąż dokuczają... w czwartek wizyta!!! boję się a za razem nie mogę się doczekać!!! :tak:

Witam Was majóweczki. Nie zaglądałam, musiałam odpocząć od intenetu w ogóle :) zresztą mąż w niedzielę przyjechał więc rozumiecie;-)
Piszecie o bólu głowy, ja miałam wczoraj okropny ból. Chyba nigdy mnie tak nie bolała. Przed ciązą naprawdę sporadycznie miewałam bóle głowy, mogę policzyć na placach rąk, wiec to dla mnie bardzo odczuwalne.
Dziś idę na usg prenatalne - trzymajcie kciuki, żeby wszysko było w porządku :) może uda się też zobaczyć płeć? Byłoby fajnie. Imiona już wstępnie wybrane: Lena i Maksymilian.
Objawy ciążowe zamiast ustępować to się nasilają, ale może to po prostu takie apogeum i zaraz będzie ok :)
pozdrawiam jeszcze raz i życzę miłego dnia:-)

Ja też mam psa. Już się martwię jak zniesie konkurencję, bo psiak mój chodzi za mna krok w krok, a jak mnie nie ma to leży pod drzwiami i czeka. Musze oduczyć spania w łózku bo obawiam się, ze będzie się rozpychać z dupskiem podczas np. karmienia nocnego, ale jeszcze odwlekam ;-) choć zakupiłam jej już legowisko, które leży pod łóżkiem

Ostatnia edycja:
hej hej :-D
już po świętowanku :tak: dziękuję jeszcze raz za życzenia :tak:

przed obiadem powiedzieliśmy Mrówkowi :tak: zaczyna mój Ślubny: Ant, mamusia jest w ciąży :-D na co moje dziecko odrzekło: wiem :-D zapytaliśmy skąd wie, więc nas uświadomił: bo mamusia ma duży brzuch :-D :-D :-D
pokazaliśmy usg ;-) jest z niego dumny starszy brat! oczywiście woli brata (Sławka :-D ) ;-) na treningu zdążył pochwalić się kumplom ;-) założę się, że już całe przedszkole wie :tak:

a z rodzicami wyszło śmiesznie :-D oczywiście wczoraj umierałam - przez tą cholerną pogodę głowa mi nie odpuszczała, apap nawet w dawce podwójnej nie pomagał :wściekła/y: myślałam, że zejdę :-( goście przyszli, a ja rozłożona, z okładem na głowie ;-) teściowa oczywiście czemu nie biorę tych moich migrenowych tabletek :-D spojrzałam się na mojego Ślubnego, a ona - a co to za spojrzenie? coś chcecie nam powiedzieć? no i nastąpiła ogólna radość :-D
no i w sumie nic nie musieliśmy mówić :tak: bo same sobie babcie dopowiedziały ;-) moja mama tylko spytała na co mam ochotę :tak: w piątek będę miała bigos! w słoikach! :tak: by z piwniczki sobie brać jak najdzie ochota :-D

serniczek wyszedł mi jak zawsze :tak: zjadłam nawet jeden kawałek :tak: który zwróciłam ok. 20 :-D serniczka z brzoskwinkami chwilowo nie lubimy ;-)

głowa zaczyna mnie ćmić :dry: jeszcze czekam ... te bóle mnie wymęczą :dry: przy Mrówku ani jednej migreny nie miałam, a teraz cały czas mnie głowa boli :wściekła/y: a ciążę w podobnym okresie przecież miałam ;-)

a żeby nie było, dzień rozpoczęłam od wymiotowania :confused: w nocy mnie strasznie mdliło, nie spałam od 2 do 3:30 ... a rano pierwsze co, to poleciałam wymiotować :dry: teraz popijam czarną kawę, może jakoś na głowę pomoże ;-) lepsza kawa niż tabletka ;-)

Witam, w piękny poranek :-) piszecie że spać w nocy nie potraficie, ja też nie umiem. Budzę się koło 1 i muszę siusiu, Uroki ciąży :-) może to głupie ale od kliku dni śmieje się jak głupi do sera:-D z każdego objawu się cieszę, :-Dbo ostatnimi czasy wszystko mi przeszło nawet ból piersi:szok: no i trochę się przeraziłam.

Wczoraj oglądaliśmy z mężem Batmana - Mroczny Rycerz Powraca(bardzo fajny film) i ja na końcu filmu zaczęłam ryczeć, a mój K jak mnie zobaczył zaczął śmiać się w niebo głosy, myślałam że sąsiadów pobudzi. Taka wrażliwa jestem :)

Miłego dnia wam życzę :-)

mi_lva - a Ty do jakiego gin chodzisz :) ?

Aśku wszystkiego najlepszego! i super, że rodzinka przyjęła wieści o maleństwu tak jak chcemy słyszeć :-)

a oglądacie "Przepis na życie"? Jak Tadeusz powiedział do ciężarnej Poli "ładnie wyglądasz z tyłu":-D UUUUUUUUuuuuuuuuuu, takich rzeczy o my nie chemy słyszec i to jest grzech nr.1 przeciwko ciężarnej

reklama
witajcie! Tez nie moglam spac:( Poza tym mam problem z zebem i nie wiem co zrobic,bo on jest do wyrwania:( Brzydki zapach z ust nie daje mi spokoju:(Czuje dyskomfort;( Jeden dentysta powiedzial,ze po ciazy dopiero moze mi wyrwac. Ja strasznie boje sie dentysty:(Teraz i tak mnie ciagle mdli.

Kolejny temat,to matka chrzestna w ciazy..podobno jest jakis zabobon. Co wy o tym sadzicie? Mialam byc matka chrzestna ale bratowa mi powiedziala,ze jestem w ciazy i nie moge. O co w tym chodzi?

Do góry