reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witam po kilku dniach przerwy. U nas wszystko ok. Dzisiaj wielki dzień :-) Mama się dowie o wnuku :-D
Hm a w sobote dzwoniłam do siostry a ona do mnie czy wszystko po staremu bo śniło jej się że urodziłam bliźniaki :szok: na 100% nic nie wie o ciąży tak ze byłam w szoku:-D Powiedziałam ze wszystko po staremu :-p pierwsze chce powiedzieć mamie.

a ja mam pytanie czy jest to możliwe żeby w pierwszej ciąży nie mieć tylozgiecia macicy a teraz mam bo wczoraj mi lekarz powiedział ze mam tylozgiecie :szok:

Ja mam tyłozgięcie od zawsze, z tym że dowiedziałam się dopiero teraz. Pytam gina skąd to się wzięło i czy było wcześniej?! Popatrzył w kartotekę o mówi ze przy 1 ciąży już miałam na pewno wiec mam od zawsze. Tylko ze wcześniej mnie o tym nie poinformował:angry:

Aśku- gratuluję ze z rodzicami juz załatwione :) Ja mamie mam zamiar dzisiaj na skaiypie powiedzieć.:blink:
lotos- oglądałam ten odcinek :D uśmiałam sie jak nie wiem :D:tak:

Wszystkim migrenowym majówką współczuję. Mnie na szczęście jeszcze to nie dopadło (odpukać)

reklama
Babelek i jeszcze u mnei najgorsze jest,to ze jak poczuje obce cialo w ustach,to mam odruch wymiotny. Boje sie tego:( Poczekam jeszcze az mi mina mdlosci i wtedy wszystko powiem lekarzowi.
Moj maz mial wyrywany zac i cierpial prawie 2 tygodnie :( a tabletek przeciwbolowych brac niewolno:( ehh glupia bylam,ze nie poszlam wczesniej. Teraz ciaza i wszystko sie przedluzy:(

Moi rodzice dosyc szybko zauwazyli u mnei ciaze,bo twarz mi sie niby zmienila i te mdlosci. To tescie,ktorzy mieszkaja blisko nas nie zauwazyli :)

pisze 3 raz och*** zaraz;/
witam wtorkowo pochmurnie i depresyjnie...;/

Asku zycze najlepszego na dziesiatki lat i lepszego samopoczucia;-)
Martynka gratki dla Ludwika;-)
Mamunia porod trauma masz racje, co do ciazy ciesze sie ze wsio skonczylo sie ok i krwawienie negrozne..
Joanna przynajmniej troche lepiej u Ciebie z porodem ;-)
Stazi w sprawie grupy zamknietej pisze do Straciatelli
Lena witaj i zdrowka niech choroba idzie precz!;*
za wizyty kciuki zacisniete;-)
Anetka drogie wesele drogie;-)
Iwona dobrze ze masz super meza;-) oby tak dalej ;-)co do wagi w 1 ciaazy tyklam jak szalona a teraz stoje i mam andzieje ze duzo nie bedzie na plusie...
EWWe ja tez mialam cc a nastawilam na SN i ciezko dochodzilam 1 tydzien bo sama se tak zrobilam ze bol byl niepotrzebny...
co do bolow glowy m,am jak rosnie cisnienie...
wymiotow mniej ale codziennie sa sily tez dochodza ;-)tylko pogoda doluje..

Mia to zalezy ja po wyrwaniu średnio sie czułam przez jakies 2 godzin a pozniej juz było ok i nie bolało więc nie będzie tak źle :)

Może poczekaj z tydzien, dwa jak dasz rade mdłości przejdą i będzie ok ;)

Dziewczyny a dopytywałyście się już o poród rodzinny? Np. o koszty?
Poprzedni poród był z mężem i musieliśmy zapłacić 200zł. A wczoraj dowiedzieliśmy się ze teraz poród rodzinny u nas w szpitalu jest bezpłatny :tak: Więc jeszcze większa motywacja by powtórzyć poród rodzinny :-)

Ja też migrenowiec póki co w tej ciąży miałam 2 razy. Raz dwa dni, na koniec pół dnia wymiotowałam z jej powodu, drugim razem na szczęście było łagodniej.

Szuszunia to ciekawe co piszesz, że powodują ją zaparcia, u mnie mogło by się zgadzać... (powiem Wam że mnie pomaga na nią gorący prysznic/kąpiel, tylko teraz nie bardzo można sobie na to pozwolić, leki żadne na mnie nie działają)

Lipcówki już?? :szok: Wow ale ten czas leci!!

Perełka, spokojnie, przez to jak nas tu wiele chyba każda z nas czuła się pomijana... ;-)

Wracając do bólu głowy... Ja zanim urodziłam córcie też nie miałam wogóle bólów głowy... Nie wiem czemu po porodzie to się zmieniło... :baffled:

No i coś jeszcze dla migrenowców, post Aśku mi przypomniał, moja mama poleca kawę z cytryną jak tylko głowa zaczyna boleć, na nią działa, ja tylko raz się odważyłam (mdliło mnie strasznie, ja nie lubię kawy wogóle, myślałam że nie dam rady przełknąć) i o dziwo przełknęłam, nie zwróciłam, a nawet zwyciężyła ona z bólem co było dla mnie szokiem. :tak:

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!!

Mia, ja też słyszałam o tym zabobonie (też miałam być chrzestną), w necie szukałam info o co chodzi, podobno dziecko w brzuchu zabiera temu chrzczonemu mądrość, zdrowie, czy odwrotnie, kilka wersji znalazłam...
Co do zęba to czytałam że mniej szkodliwe jest znieczulenie od rozwijającej się w ustach infekcji...

Mam pytanie... Jak można zamknąć bigos w słoiku?? Ja bym zrobiła, ale całego gara nie zjemy, a szkoda wyrzucać...

Ostatnia edycja:
Brownagula mam podobnie jak Ty... chodzę spać bardzo wcześnie bo już nie mogę wytrzymać, same oczy mi się zamykają, potem budzę się koło 1 i się zaczyna... jest mi niedobrze i jednocześnie jestem głodna jak wilk, a nie mogę nic przełknąć, noce są najgorsze :-( oczywiście potem jeszcze kilka razy pobudka na toaletę
Bywa tak, że 1-2 dni jest ciut lepiej, ale potem znowu to powraca..

mi_lva- tez się obawiam, że mogę nie zdążyć ale będę próbować do jechać.. chyba cały poród(ze skurczami) nie trwa 20 min, chociaż podobno się zdarza :-) na pewno się wszystko ułoży, może do dnia nadejścia maluszka zdążymy ustalić plan działania :-D

reklama
No i coś jeszcze dla migrenowców, post Aśku mi przypomniał, moja mama poleca kawę z cytryną jak tylko głowa zaczyna boleć, na nią działa, ja tylko raz się odważyłam (mdliło mnie strasznie, ja nie lubię kawy wogóle, myślałam że nie dam rady przełknąć) i o dziwo przełknęłam, nie zwróciłam, a nawet zwyciężyła ona z bólem co było dla mnie szokiem. :tak:

Mam pytanie... Jak można zamknąć bigos w słoiku?? Ja bym zrobiła, ale całego gara nie zjemy, a szkoda wyrzucać...
zaraz spróbuję kawy z cytryną :tak: akurat oba składniki mam w pracy ;-)
a bigos w słoiku :-) mamusia wekuje ;-)

Do góry