reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam po kilku dniach przerwy. U nas wszystko ok. Dzisiaj wielki dzień :-) Mama się dowie o wnuku :-D
Hm a w sobote dzwoniłam do siostry a ona do mnie czy wszystko po staremu bo śniło jej się że urodziłam bliźniaki :szok: na 100% nic nie wie o ciąży tak ze byłam w szoku:-D Powiedziałam ze wszystko po staremu :-p pierwsze chce powiedzieć mamie.

a ja mam pytanie czy jest to możliwe żeby w pierwszej ciąży nie mieć tylozgiecia macicy a teraz mam bo wczoraj mi lekarz powiedział ze mam tylozgiecie :szok:

Ja mam tyłozgięcie od zawsze, z tym że dowiedziałam się dopiero teraz. Pytam gina skąd to się wzięło i czy było wcześniej?! Popatrzył w kartotekę o mówi ze przy 1 ciąży już miałam na pewno wiec mam od zawsze. Tylko ze wcześniej mnie o tym nie poinformował:angry:

Aśku- gratuluję ze z rodzicami juz załatwione :) Ja mamie mam zamiar dzisiaj na skaiypie powiedzieć.:blink:
lotos- oglądałam ten odcinek :D uśmiałam sie jak nie wiem :D:tak:

Wszystkim migrenowym majówką współczuję. Mnie na szczęście jeszcze to nie dopadło (odpukać)

reklama
Babelek i jeszcze u mnei najgorsze jest,to ze jak poczuje obce cialo w ustach,to mam odruch wymiotny. Boje sie tego:( Poczekam jeszcze az mi mina mdlosci i wtedy wszystko powiem lekarzowi.
Moj maz mial wyrywany zac i cierpial prawie 2 tygodnie :( a tabletek przeciwbolowych brac niewolno:( ehh glupia bylam,ze nie poszlam wczesniej. Teraz ciaza i wszystko sie przedluzy:(

Moi rodzice dosyc szybko zauwazyli u mnei ciaze,bo twarz mi sie niby zmienila i te mdlosci. To tescie,ktorzy mieszkaja blisko nas nie zauwazyli :)

pisze 3 raz och*** zaraz;/
witam wtorkowo pochmurnie i depresyjnie...;/

Asku zycze najlepszego na dziesiatki lat i lepszego samopoczucia;-)
Martynka gratki dla Ludwika;-)
Mamunia porod trauma masz racje, co do ciazy ciesze sie ze wsio skonczylo sie ok i krwawienie negrozne..
Joanna przynajmniej troche lepiej u Ciebie z porodem ;-)
Stazi w sprawie grupy zamknietej pisze do Straciatelli
Lena witaj i zdrowka niech choroba idzie precz!;*
za wizyty kciuki zacisniete;-)
Anetka drogie wesele drogie;-)
Iwona dobrze ze masz super meza;-) oby tak dalej ;-)co do wagi w 1 ciaazy tyklam jak szalona a teraz stoje i mam andzieje ze duzo nie bedzie na plusie...
EWWe ja tez mialam cc a nastawilam na SN i ciezko dochodzilam 1 tydzien bo sama se tak zrobilam ze bol byl niepotrzebny...
co do bolow glowy m,am jak rosnie cisnienie...
wymiotow mniej ale codziennie sa sily tez dochodza ;-)tylko pogoda doluje..

Mia to zalezy ja po wyrwaniu średnio sie czułam przez jakies 2 godzin a pozniej juz było ok i nie bolało więc nie będzie tak źle :)

Może poczekaj z tydzien, dwa jak dasz rade mdłości przejdą i będzie ok ;)

Dziewczyny a dopytywałyście się już o poród rodzinny? Np. o koszty?
Poprzedni poród był z mężem i musieliśmy zapłacić 200zł. A wczoraj dowiedzieliśmy się ze teraz poród rodzinny u nas w szpitalu jest bezpłatny :tak: Więc jeszcze większa motywacja by powtórzyć poród rodzinny :-)

Ja też migrenowiec póki co w tej ciąży miałam 2 razy. Raz dwa dni, na koniec pół dnia wymiotowałam z jej powodu, drugim razem na szczęście było łagodniej.

Szuszunia to ciekawe co piszesz, że powodują ją zaparcia, u mnie mogło by się zgadzać... (powiem Wam że mnie pomaga na nią gorący prysznic/kąpiel, tylko teraz nie bardzo można sobie na to pozwolić, leki żadne na mnie nie działają)

Lipcówki już?? :szok: Wow ale ten czas leci!!

Perełka, spokojnie, przez to jak nas tu wiele chyba każda z nas czuła się pomijana... ;-)

Wracając do bólu głowy... Ja zanim urodziłam córcie też nie miałam wogóle bólów głowy... Nie wiem czemu po porodzie to się zmieniło... :baffled:

No i coś jeszcze dla migrenowców, post Aśku mi przypomniał, moja mama poleca kawę z cytryną jak tylko głowa zaczyna boleć, na nią działa, ja tylko raz się odważyłam (mdliło mnie strasznie, ja nie lubię kawy wogóle, myślałam że nie dam rady przełknąć) i o dziwo przełknęłam, nie zwróciłam, a nawet zwyciężyła ona z bólem co było dla mnie szokiem. :tak:

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!!

Mia, ja też słyszałam o tym zabobonie (też miałam być chrzestną), w necie szukałam info o co chodzi, podobno dziecko w brzuchu zabiera temu chrzczonemu mądrość, zdrowie, czy odwrotnie, kilka wersji znalazłam...
Co do zęba to czytałam że mniej szkodliwe jest znieczulenie od rozwijającej się w ustach infekcji...

Mam pytanie... Jak można zamknąć bigos w słoiku?? Ja bym zrobiła, ale całego gara nie zjemy, a szkoda wyrzucać...

Ostatnia edycja:
Brownagula mam podobnie jak Ty... chodzę spać bardzo wcześnie bo już nie mogę wytrzymać, same oczy mi się zamykają, potem budzę się koło 1 i się zaczyna... jest mi niedobrze i jednocześnie jestem głodna jak wilk, a nie mogę nic przełknąć, noce są najgorsze :-( oczywiście potem jeszcze kilka razy pobudka na toaletę
Bywa tak, że 1-2 dni jest ciut lepiej, ale potem znowu to powraca..

mi_lva- tez się obawiam, że mogę nie zdążyć ale będę próbować do jechać.. chyba cały poród(ze skurczami) nie trwa 20 min, chociaż podobno się zdarza :-) na pewno się wszystko ułoży, może do dnia nadejścia maluszka zdążymy ustalić plan działania :-D

reklama
No i coś jeszcze dla migrenowców, post Aśku mi przypomniał, moja mama poleca kawę z cytryną jak tylko głowa zaczyna boleć, na nią działa, ja tylko raz się odważyłam (mdliło mnie strasznie, ja nie lubię kawy wogóle, myślałam że nie dam rady przełknąć) i o dziwo przełknęłam, nie zwróciłam, a nawet zwyciężyła ona z bólem co było dla mnie szokiem. :tak:

Mam pytanie... Jak można zamknąć bigos w słoiku?? Ja bym zrobiła, ale całego gara nie zjemy, a szkoda wyrzucać...
zaraz spróbuję kawy z cytryną :tak: akurat oba składniki mam w pracy ;-)
a bigos w słoiku :-) mamusia wekuje ;-)

Do góry