reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Cześć Dziewczyny!
jakoś nie mogę spać od rana... nie wiem, czy to zmiana czasu, czy mój organizm się buntuje:-p

Edit:
No i skoro już zaczęłam brać to chyba muszę wybrać do końca ten antybiotyk?
Joanna, zobacz, co jutro powiedzą na tej wizycie. A mówiłaś im, że jesteś w ciąży? Czasami wkurza mnie to, że niektórzy lekarze od razu mają leka na wszystko - ANTYBIOTYK. Ja staram się zawsze jak najmniej z nim obcować. Np jak na przeziębienie dostaję, to po prostu go nie wykupuję, posiedzę kilka dni w domu na L4 i jestem zdrowiuśka i bez niego. Trzeba z głową do tego podchodzić. Ale może na ten wrastający włosek rzeczywiście konieczny jest antybiotyk. Najlepiej skonsultuj z innym lekarzem.

Moja koleżanka, która też jest w ciąży ostatnio po depilacji dostała zapalenia mieszków włosowych. Pierwszy raz w życiu. Tylko ona dostała na to maść od dermatologa i ta maść jej pomogła, ale kuracja trwała z 10 dni. U niej tworzyły się na skórze takie krostki wypełnione ropą. I oczywiście gdzie to miała? W najlepszym miejscu - strefa bikini.

Dziewczyny, zaczyna mnie brać zapalenie pęcherza :szok:!!!!!!! co robić? jutro niedziela... :((((

Podobno można brać jakieś tabletki żurawinowe nawet w ciąży - Urosept chyba. Któraś z dziewczyn już brała z tego co pamiętam:happy: a nospa może dlatego, że jest rozkurczowa? I działa chyba na bóle mięśni gładkich.

Ale tu cicho dzisiaj:) Ja miałam straszną ochotę na sucharki z mlekiem i wysłałam M. do sklepu. Były pyszne:)
jutro mam egzamin Ludwika. Ciekawe czy zda:)
Miłej dalszej części weekendu życzę Wam wszystkim:))
Martuska, to trzymamy dziś kciuki za Waszego pupila:tak: daj znać po egzaminie.

Witam dziewczyny ja dopiero teraz ale rano majka miała turniej a później miałam gości
tutaj cos dla Was na te moje 30 urodziny

Zobacz załącznik 590476
Iwona, 100 latek ! przede wszystkim zdrówka i miłości :-)

Kotka, odezwij się do nas.

A ja wczoraj załatwiłam się sokiem pomarańczowym:-(tak tu piszecie o tych mandarynkach i pomarańczach, że też mi się strasznie zachciało... ale już od dawna podejrzewałam, że mam na nie uczulenie. I niestety kolejny dowód. Po długiej abstynencji wypiłam może z pół szklanki soku pomarańczowego i całe ręce mi wysypało drobnymi pryszczykami. Ech, cytrusy jednak nie dla mnie :no: ale w ub tygodniu jadłam pomelo i było ok. Dziwne, prawda?

Miłej niedzieli dziewczyny:-)

edit. Iwonaimaja pisała, że dostała śliczną bluzeczkę, ze stópkami. Znalazłam ostatnio fajne na Smyku.pl:
My Tummy, Bluzka damska, rozmiar M - My Tummy - Świat niemowlaka - Smyk.com
My Tummy, Bluzka damska, rozmiar XL - My Tummy - Świat niemowlaka - Smyk.com

Te "motyle w brzuchu" są świetne;-) w ogóle nie wiedziałam, że można tam kupić też odzież ciążową?

Ostatnia edycja:
cześć Wam moje Kochane!
Makao- dziękuję za smsa.
byłam wczoraj u mojego lekarza- na szczęście był u siebie w gabinecie. Zbadał, zrobił usg i stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego tam w środku. serducho kijanki bije. mierzy ona 2 cm..wszystko jest ok.
tak więc mam się oszczędzać. zalecił mi póki co podwójną dawkę luteiny dopóki plamienia będą i jeszcze dwa dni dłużej.
głowa mnie cały czas od piątku boli- dosłownie cały czas. głównie z prawej strony:( jak się poruszam-np nagle wstanę boli bardziej, niż jak leżę. niestety na to mi nic nie powiedział-a ja nie drążyłam tematu bo byłam szczęśliwa, że z kijanką ok...

poradźcie co z tą głową bo ja po ścianach chodzę...

Ostatnia edycja:
Dzien dobry z Mediolanu:-)
Cos tez dzis kiepsciej spalam. Ale to pewnie zmiana klimatu, po podrozy i do tego zmiana czasu. Generalnie wg starego czasu wstalam o 8.
Musze sie troche zorganizowac dzis, bo nie ma prawie nic do jedzenia, kupa prania. Moj m wrocil w piatek poznym wieczorem, a ja wczoraj, takze trzeba ogarnac wszystko.
Dostalam misia z czekoladkami od m:-) tyle, ze tych czekoladek poki co jesc nie moge hehe:-)
iwonaimaja wszystkiego naj naj naj i zebys miala super spokojna ciaze.
kotka odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj.
A ja chyba uprzedze ciut moja kolejna wizyte, bo mialam isc ok. 8 listopada, ale pojde chyba w tym tygodniu, bo jestem ciekawa, jak tam w brzuchu po dwoch lotach samolotem.

witajcie niedzielnie;)

Kotka co do glowy idz do neurologa to.moze byc no migrena.. dobrze ze z fasolka wszystko ok ;) odpoczywaj;)

Iwona najlepszego na ta zmiane kodu 3 z przodu ;) spokojnej ciaxy i spelnienia marzen ;)

Apple wspolczuje alergii;/

Joanna skonsultuj moze z innym lekarzen.Wspolczuje ;/

Ja w nocy gwaltownie chcialam przewrocic sie na bok tak Mnie targbnelo w srodku bol madakryczny jak by ktos targal macice ;/ bol lzejszy utrzymywal sie jakas godzine bylam w stresie ze hej ..bolalo na ranie z cc Macie tez tak czasem?

Czesc dziewczyny. Nie moglam spac od rana dzisiaj, moze to przez zmiane czasu. Ogolnie to podenerwowana chodze. Caly czas wmawiam sobie, ze moja rodzina jest najwazniejsza i jak bede sie przejmowala gadaniem kogos innego, to tak naprawde nie wniesie to nic dobrego tylko mi zaszkodzi. Jednak jak kazda z nas wie..mowic sobie moge, a glowa mysli co innego. Ehh po co sie stresowac glupotami:-( Bobo jest najwazniejsze i nie chce aby jego mama sie denerwowala;-)U nas dzisiaj deszcz. Nie wiem czy w ogole sie przejasni. Milej niedzieli i pozytywnych mysli :-)

Hejka;)

Iwonaimaja - wszystkeigo najlepszego!! 100 lat ! Super ,że prezent mężusiowy dojechał:-)

Kotka - bardzo się cieszę, że wszystko z dzidzią w porządku a Ty odpoczywaj ile się da! :)

Nanncy weź urosept ja też mam infekcję i biorę 2x1 tabletkę . Czasami jest potrzeba większej dawki

Ja też dziś nie spałam za dobrze, przewalałam się po łóżku.. A do tego moja mała wstała po tej zmianie czasu o 6.... :szok:

reklama
iwonaimaja piękny tort i wszystkiego dobrego:)
kotka cieszę się że wszystko jest ok:)
wczoraj pokłóciłam sie z moim ehh co ten alkohol robi z ludźmi wrrr wogóle jakieś akcje z sąsiadami mieliśmy nawet policja była ale nie wiem o co chodzi:szok:
co do karmienia piersią ja mojego małego karmiłam tylko do 3 miesiąca i to później tylko butlą nie wiedziałam dlaczego nie chce pić z cyca jak miał 4 lata zaczęłam chodzić z nim do logopedy i dowiedziałam się że ma węzidełko pod językiem zrośnięte i dlatego źle mu się piło z cyca biedactwo już w szpitalu powinni to sprawdzić ja nie miałam pojęcia o tym masakra:no:
jestem strasznie ciekawa płci mojego skarba kiedy najwcześniej jest możliwe sie dowiedziec:-)

Do góry