reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Z Ludwikiem skonczylismy jakis czas temu podstawowy kurs posluszenstwa, komendy: siad, leżeć, stój, na miejsce, nie rusz, pusc:) No i musimy zdac egzamin, zeby zapisac się na kurs zaawansowany a planujemy:) On generalnie wszystkie te komendy zna i wykonuje ale jak zobaczy trenerke i miejsce szkolen to szaleje i ma wszystko w nosie. Wiec roznie moze jutro byc:)) Ostatnio sie jeszcze nauczył przybijać piątke:D

reklama
Dobry Wieczór:)
wlasnie koncze robic golabki, dzisiaj Maly jest u tesciowej, wiec mam wolny wieczor.
Mia 30 tez mialam ostatnio kiepski nastroj, apogeum bylo wczoraj- caly dzien chcialo mi sie plakac;/ na szczescie dzisiejszy dzien spedzilam bardzo fajnie, bylam na zakupach, kupilam pare ciuszkow, ale glownego celu oczywiscie nie nabylam - spodni ( jedyne, w ktore sie jeszcze do niedawna miescilam , od paru dni sie nie dopinaja).

Z Ludwikiem skonczylismy jakis czas temu podstawowy kurs posluszenstwa, komendy: siad, leżeć, stój, na miejsce, nie rusz, pusc:) No i musimy zdac egzamin, zeby zapisac się na kurs zaawansowany a planujemy:) On generalnie wszystkie te komendy zna i wykonuje ale jak zobaczy trenerke i miejsce szkolen to szaleje i ma wszystko w nosie. Wiec roznie moze jutro byc:)) Ostatnio sie jeszcze nauczył przybijać piątke:D
ja z moim maluchem chodziłam do psiego przedszkola :D nauka posłuszeństwa dla szczeniaków ;)
ale jeszcze przed przedszkolem ja go nauczyłam siad, leżeć, daj łapę, przybij piątkę i zdechł pies :D
tam uczyli dodatkowo chodzenia na luźnej smyczy, na miejsce, puść, zajęcia przy głośnych dźwiękach (że nie boi się petard czy coś), no i nie pamiętam co jeszcze bo to już dawno było :p teraz ma 1,5 roku, a przedszkole jest dla szczeniaków do 4 miesiąca :)
teraz bym chciała iść z nim dalej, ale na razie szkoda mi kasy ;) może po nowym roku :D

ale dacie radę :D na pewno zda na 5 ;) pracujesz z klikerem? :)

Tak z klikerem i oczywiscie tylko pozytywne wzmocnienie :) Ja uwielbialam chodzic na te szkolenia i troche mi ich brakuje bo przy okAzji byly zawsze dluuugie spacery po parku:) Na zaawansowanym sa komendy podstawowe z odleglosci, stoj w biegu, rownaj i wypluj:))

u nas też tylko pozytywne wzmocnienie :)
tutaj jest opis szkolenia, na które chcę iść :) Szkolenie psów - Pie Twój Przyjaciel - informacje ogólne - Wesoła Łapka - szkoła przyjaciół Psów
mi najbardziej zależy na tym, żeby zwracał na mnie uwagę przy innych psach :p bo jak widzi kumpli to ja nie istnieję i na przywołanie nie reaguje :p albo przybiega do połowy i zawraca z powrotem do kumpla :p
no ale pozostałe rzeczy też się przydadzą :)

pysia, chyba wiemy tyle co Ty... nie napisała na forum, więc ciężko gdybać...

Ja ze swoim pisakiem chciałam chodzić na taki kurs, ale jakiś nie mogłam sie zmobilizować. Mój ma czasem takie " odchylki" jak jest na dworze i wcale nie potrzebuje innych psów. Po prostu idzie na wędrówki i wraca po kilku godzinach. Juz kiedyś płakałam i szukałam go po całym mieście, ale wrócił cały i głodny po kilku godz. Poza tym jest z przytuliska i ma problem z rozstawaniem. Niesamowicie szczeka, wyje i sama nie wiem co jeszcze jak zostaje sam. Z tym najbardziej nie umiemy sobie poradzić.

reklama
Wichurko to moze chociaz jakies konsultacje z behawiorysta by rozwiazaly problem. Wtedy to 1-2 lekcje bo to Wy macie sie nauczyc jak postepowac:) a jak jestes z Warszawy to ta szkole baaardzo polecam. Pani Kasia byla nawet ostatnio w Pytaniu na sniadanie i pokazywala jak pies na komende wupluj wypluwa kawał kielbasy z pyska:d

Do góry