reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Lena Twoj m mowi po polsku? zazdroszcze:-)
Wlosi to chyba sa tacy romatycy jednak. Na pewno to zalezy tez od wychowania, ale moj m potrafi byc romantyczny.

Straciatella czy ja tez moge prosic o zaproszenie do grupy?

Saga - a z małżem hm... dzisiaj znowu zostaje u rodziców, wczoraj go nie było... Przez cały tydzień był z nami tylko 1 noc.
Masakra...

Co studiuje Twoj maz? Przykro mi.... Kobitka w ciazy powinna miec spokoj.

zosiasamosia sliczna bulwa.Czy to prawda ze buldozki z biala sierscia maja problemy ze sluchem ?
wichurka :crazy: wspolczuje kochana sytuacji z mezem :(
straciatella och to jeszcze tydzien i bedzie 2 trymestr :tak:
karol jak sie poznaliscie z mezem ??;-)
ewelinka mam nadzieje ze z fotka z fotoradaru szybko sie wyjasni trzymam kciuki :tak:
makao sama slodycz ;-)
lena super sen mialas ;-)

małż wrocil z Austrii dzis w nocy Emilka przeszczesliwa bo sie slodyczami obłowila :zawstydzona/y: nosz co za wietrzysko dzis za oknem :szok:
miłego dnia majóweczki

Ewe, my poznalismy sie w Perugii na Umbria Jazz:-) w Perugii sie pobralismy, tam urodzil sie Matteo, a teraz Mediolan.

reklama
Dziewczyny, a tak wracając do tematu ciąży...

Czy jest możliwe już teraz wyczucie ruchów dziecka? Delikatego smerania? Ja bym sobie dała głowe uciąć, że to właśnie czuje :cool:
możliwe ;-)
nawet ja czasem mam wrażenie, że czuję TE motylki ;-) ale u mnie zdecydowanie za wcześnie ;-) tylko czemu czuję je z lewej strony, tam gdzie fasolka siedzi?:eek: pewnie urojenie me :-p

Jak mnie mój wkurzy to mu mówię, że jak mu nie pasuje to niech jedzie do matki, ale jakoś nigdy nie skorzystał ;)

Hehe dokładnie tak samo mówie mojemu :D Też jeszcze nie skorzystał :-D:-D

Czy jest możliwe już teraz wyczucie ruchów dziecka? Delikatego smerania? Ja bym sobie dała głowe uciąć, że to właśnie czuje :cool:

Kochana czułam to samo! Ale tłumacze sobie ze to może w jelitach. Na razie ustało więc czekam na powtórzenie:-)

Lena Twoj m mowi po polsku? zazdroszcze:-)
Wlosi to chyba sa tacy romatycy jednak. Na pewno to zalezy tez od wychowania, ale moj m potrafi byc romantyczny.

.

Wiem coś ma temat Włochów. Mój ojczym i szwagier są Włochami. Również brat ale to pół Polak poł Włoch.
Może i są romantyczni.. na sobie tego nie doświadczyłam :-) Ale potrafią pokazać tez te złe cechy charakteru.. Ale to chyba wszędzie jest.

Ostatnia edycja:
:)
Ja uważam że mogą to być ruchy Straciatella. Tym bardziej, że masz dużą dzidzię już:) to zależy też od tego jak się mocno kobieta wsłu****e w swoj organizm:) Ja pierwsze ruchy poczulam w pierwszej ciąży bardzo wcześnie, a teraz mam nadzieję że jeszcze wczęsniej się uda:))

Jejku ja mam męża polaka, a czasem mam wrazenie że mniej trudności miałabym z dogadaniem się z chińczykiem. W sumie ciekawe jest pewnie mieć męża obcokrajowca:)

Ja ukoiłam okrutny ból żołądka i te cholerne mdłości kisielkiem. naprawdę zadziałał jak balsam. Powinnam lepsze samopoczucie wykorzystac na sprzatanie, bo mamy dzis gosci. Mam zamiar zrobic tez sałatkę - i na samą mysl o niej powracają mdłości:./ chyba sobie ją odpuszczę jednak:/

ja tez bym dala sobie glowe uciac ze dwa razy poczulam - choc to tak wczesnie
moze za bardzo sie w siebie wslu****e :)

no ale wiem jakie to uczucie i wydaje mi sie ze to byo to

zapomniałam wcześniej odpowiedzieć na pytanie...:zawstydzona/y:
:-D

Super, że udało się Wam to załatwić w klinice jednodniowej! Mnie przerażają wizje szpitali dla dzieci (sama jako dziecko leżałam 2 razy - rodzice nie mogli zostawać na noc), więc jak da się dziecko od razu zabrać do domu, żeby dochodziło do siebie w znanych sobie i spokojnych warunkach, to świetnie :tak:

Nie uwieżycie.. Wczoraj przszedł polecony do M. Zdjęcie z fotoradaru 500 zł mandatu i 10 punktów:szok: ale najbardziej dziwne to ze jechał samochodem który sprzedaliśmy prawie 2 lata temu :szok:Nowy włąściciel przez tyle czasu jeździ na papierach M i naszych starych rejestracjach a powinien zmienic rejestracje bo to całkiem inne województwo. Na szczescie mamy umowę sprzedaży. Do 7 dni mamy wysłać kopię tej umowy i mam nadzieje ze tak sie zakonczy ta cała "przygoda":no:

Dziwne, chyba przy zakupie jest od razu obowiązek przerejestrowania, nie??? W tym wspaniałym państwie wcale się nie zdziwię, jak każą Twojemu mężowi przyjąć karę :szok:

olapaloprojektanci w Warszawie biora miedzy 100 a 150 zl za metr. Planuje najdrobniejsze szczegoly nawet takie jak gniazdka czy kontakty. Gres, parkiet, oswietlenie, meble jezdzi i i wybiera z Toba:) przygotowuje projekty techniczne wszystkich szafek w kuchni, szaf zabudowanych tak, ze od razu sa dla stolarza. Wedlug mnie to jest uczciwa stawka bo bedzie to trwalo kilka miesiecy i ona sie naprawde napracuje.

Dzięki za informację! Wydaje mi się, że cena jest uczciwa, bo taki projektant naprawdę nieźle się narobi i to przez długi czas, ale przy urządzaniu domu 250m2 kasa do zapłacenia jest gigantyczna, a jeszcze trzeba mieć środki na zakup rzeczy, wymyślonych przez projektanta :szok:

Dziewczynki ja tak na szybko chciałam się spytać o taki syrop niby dla kobiet karmiących i w ciąży ale tam jest olej z wiesioła.
*spam* magnez i kwasy omega 230 ml - Apteka Internetowa Cefarm24

Dziwne, chyba przy zakupie jest od razu obowiązek przerejestrowania, nie??? W tym wspaniałym państwie wcale się nie zdziwię, jak każą Twojemu mężowi przyjąć karę :szok:

Oczywiście ze powinien przerejestrować samochód od razu. Ale jak się okazuje nie zrobił tego i cały czas jeździ na papierach M. Jesteśmy w szoku i mamy nadzieje ze ta sprawa się skończy dla nas pozytywnie. Tak mysle ze może tym jest spowodowane ze samochód sprzedał mu teść w imieniu M bo my byliśmy za granicą. Może myśli ze nas cały czas nie ma w Polsce i mu się upiecze. Po prostu bark słów:wściekła/y:

reklama
Dzięki za informację! Wydaje mi się, że cena jest uczciwa, bo taki projektant naprawdę nieźle się narobi i to przez długi czas, ale przy urządzaniu domu 250m2 kasa do zapłacenia jest gigantyczna, a jeszcze trzeba mieć środki na zakup rzeczy, wymyślonych przez projektanta :szok:

Ale bez przesady nie bierzemy całego domu, żeby nam urządzała. Cały parter: wiatrołap, garderoba, lazienka, kuchnia i salon i na piętrze nasza sypialnia, gabinet i dwie lazienki. Reszte zostawiamy sobie. Nie dałabym komuś urządzać pokoju dziecięcego:D Toż to sama przyjemność:)

Do góry