reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Na cale szczescie przez nastepne 3 dni wolne! Bo juz dzis myslalam, ze nie dotrwam!! W pracy koszmar (szefowstwo nie w sosie, to wszyscy chodza na paluszkach) pozniej moj autobus nie jezdzil, bo jakas tam parada czegostam, 40 min piechta do metra I 20 min piechta z metra do domu...myslalam, ze mi nogi z doopy powychodza!!! Ale juz w domku, rozsiadlam sie na kanapie z kefirkiem...mniam mniam! Az zal, bo nie mam nawet sily nic obejrzec! Jutro beda jakies znakomitosci, mamka przychodzi na obiadek (sama chce zrobic...ja nie mam nic przeciwko) a w poniedzialek na wizyte do gin....I 3 dni laby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

Dobrze dziewczyny, fajnie jest Was poczytac po ciezkim dniu w pracy! Uciekam sie lenic....

Hej dziewczynki, wstawać, szkoda dnia...

Kasiu gratuluję pięknego przyrostu bety, ja byłam u gin w dniu kiedy beta była 8500 i było widać tylko pecherzyk. Strasznie sie bałam ze bedzie puste jajo plodowe, gin kazał przyjść po 2 tyg, jak wytrzymam, ale pp tygodniu jak poszłam był juz i zarodek 6mm i serduszko...

Pisałyscie o porodach. Ja chciałabym rodzić naturalnie, bo po 2 operacjach i tak mam juz niezły bajzel w brzuchu. No i poród naturalny jest dużo zdrowszy dla dziecka. Ale moja mama i babcia miały pierwsze porody straszne, babcia rodziła 3dni w domu i ledwo po porodzie przeżyła, a mama rodziła w szpitalu ponad dobę i w końcu brata najpierw wacum a potem kleszczami wyciągali, bo sie dusił. Zobaczymy co będzie...

Nie obejrzałam wczoraj tych 9mcy bo nawet do końca mam talent nie dotrwalam ;-)

Witam nowe dziewczynki, gratulacje :-) świetny pomysł z tym forum ze mamy wsparcie tylu kobiet też w ciąży i też na tym samym jej etapie. Jest jakas dziewczyna z poznania albo wlkp?

Witam nowe Majoweczki :) jeden dzien bez forum i tyle nowosci, ze ciezko nadrobic. Mam propozycje, starajmy sie utworzyc kilka bardziej szczegolowych watkow np o porodach czy o przeziebieniach, chorobach w ciazy, bo naprawde ciezko nawet po niedlugiej nieobecnosci odniesc sie do nowych wpisow. No chyba, ze to tylko ja mam taki problem ;)

witam :tak:

ja już blisko dwie godziny na nogach :laugh2: nie powiem, żebym była wyspana ;-) poszłam spać po 1 :wściekła/y: głupi mam talent oglądałam :wściekła/y: dobrze, że nudny odcinek i często przewijałam ;-)

co do porodu :tak: pierwszy naturalny (waga urodzeniowa 4100), więc na drugi też tak się nastawiam ;-) poród zgodnie z terminem OM :tak: pierwsze skurcze około 0:15 ;-) 4:45 był już Mrówek ;-) byłby szybciej :sorry: ale ciołek źle wchodził w kanał rodny i trzeba było go cofać i ukierunkować odpowiednio ;-)

nadzieja1984 moja mam rodziła mnie 3 dni :eek: mi poszło szybciej, więc trzymam się mojego pozytywnego nastawienia ;-) ja tak właśnie jechałam na porodówkę ;-) urodzę szybko i tyle ;-) ważniejsze jest twoje nastawienie na ten moment ;-)

martuskubus trzy dni wolnego :szok: tylko pozazdrościć ;-)

Ostatnia edycja:
Witam nowe Majoweczki :) jeden dzien bez forum i tyle nowosci, ze ciezko nadrobic. Mam propozycje, starajmy sie utworzyc kilka bardziej szczegolowych watkow np o porodach czy o przeziebieniach, chorobach w ciazy, bo naprawde ciezko nawet po niedlugiej nieobecnosci odniesc sie do nowych wpisow. No chyba, ze to tylko ja mam taki problem ;)

Hej :-) to chyba dobry pomysł, jest nas tu juz na tyle dużo, ze chyba sie nie pogubimy... Korzystam z forum głównie w tel więc równiez łatwiej mi bedzie na więcej postow odpowiedziec...

Witam w ten uroczy niedzielny poranek:) My już od 6 nie śpimy. Bąk postanowił o tej godzinie zacząć dzień. A ja jak zwykle niewyspana:)
Co do porodów to rodziliśmy naturalnie. Niby wszystko poszło szybko (4,5h), ale co się wymęczyłam to moje:-) Bartek był drobniutki waga 2950 i 51 cm ale myślałam że potwora rodzę hehehe i skok z drugiego piętra wydawał mi się lepszym rozwiązaniem niż poród. Chciałam być cwana i znieczulenie wzięłam, ale chwyciło tylko jedną stronę, puściło w momencie jak zaczęła się druga faza porodu. No nie poszło po mojej myśli:-D

reklama
Hej Anetka, od 2 tygodni budze sie między 5 a 6 na siusiu i juz nie moge zasnąć... Myślałam ze na L4 będę spala do 10, a wstaje jeszcze wcześniej niż do pracy... ;-)

Do góry