reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

ehhh... a ja od rana rozmawiam z porcelana... masakra... na nic sily nie mam :(
z synkiem tak nie miałam.. ale mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok...
i widze ze znow nie dopisano mnie do listy.. eh...
podam jeszcze raz:
31 lat , drugie dziecko, termin z @ 3.05 a z usg 1.05

reklama
ehhh... a ja od rana rozmawiam z porcelana... masakra... na nic sily nie mam :(
z synkiem tak nie miałam.. ale mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok...
i widze ze znow nie dopisano mnie do listy.. eh...
podam jeszcze raz:
31 lat , drugie dziecko, termin z @ 3.05 a z usg 1.05

Już Cię dopisałam. Przepraszam ale jakoś wcześniej musiałam nie doczytać. Wybacz:-(
Wpisałam Cie na 3 maja bo większość dziewczyn podaje termin z OM;-)

Ja się dzisiaj ciasteczkami objadam:-)
Pókico zauważyłam, że polepszyła mi się cera. Zwykle miałam problemy z wągrami, a teraz mam rozświetloną i gładką buzię:-)

ewelinka no to czekanie najgorsze, ale jak trzeba to trzeba :)
żyrafka witaj i gratulacje :)
joanna23 witaj na majóweczkach i gratuluję :)
martuska fajnego masz psiaka :)
CrystalEye kurde zazdroszcze Ci tej wizyty u fryzjera :D Też by mi się przydała.
Martynia super wieści z wizyty :) No to widzę, że obie mamy termin na 7 maja :)

stazi, to mój też uwielbia kraść nasze rzeczy, ale ich nie niszczy :-p kiedyś znalazłam w jego legowisku ipada i do tej pory się zastanawiam jak on go ściągnął ze stolika i tam zawlókł, no ale wolę tego nie wiedzieć chyba :-p łazienkę muszę zamykać, bo inaczej wyciąga z kosza na pranie brudną bieliznę i w niej śpi ;-) najbardziej sobie upodobał moje staniki i majtki ;-) na ślub dostaliśmy taki bukiet z lizaków chupa chups i stał on na stoliku, to jak kiedyś wróciliśmy do domu to każdy lizak odpakowany i wylizany do połowy :-p i jeszcze kupujemy takie wyciągane chusteczki higieniczne, to nie raz je dorwał i wszystkie z pudełka wyciągnął :-) no mamy z nim ubaw :-)

Joanna, witaj wśród majówek! gratuluję :happy2:

martuska, ja biorę kwas foliowy i i vita-miner, ale nie wiem czy kwas foliowy osobno jest mi potrzebny, bo vita-miner go już zawiera :confused: mój maluch właśnie siedzi u fryzjera :-p mam go odebrać przed 18:00 :blink:

karmelowa, słodki psiak :happy2: mój to też dzieci kocha! jak tylko jakieś widzi to od razu biegnie, bo chce się bawić :happy2: ja też tak mam, że zrobię coś i to wyczyn dla mnie, że szok :no: strasznie szybko się męczę :dry: co do imion to my mamy wybrane jednomyślnie dla synka, z imieniem dla córki jest większy problem ;-)

ewelinka, a zapraszam :-) zostałam obdarowana, więc mam jeszcze w domu tych pierogów :-p
co do placków ze śmietaną to też ostatnio robiłam :happy2: mój mąż to je placki ziemniaczane z cukrem, ale ta opcja do mnie nie przemawia :-p nie rozumiem jak można jeść ziemniaki z cukrem :-D chociaż tak duża część mojej rodziny i znajomych jada :-p ja tylko ze śmietaną :happy2:

perelka, ja też nie mam ochoty na słodkie w ogóle, coś czuję że syn z tego będzie :-p:dry:

nana, mam dokładnie to samo! zjem coś z takim apetytem, a za godzinę się dziwię jak mogłam to przełknąć :no::confused:

Martynia, super, gratuluję! :-) niech zdrowo rośnie :tak:

Nanncy, mnie też tak kłuje, ale z lewej strony... podobno to normalne, nawet moja mama mnie uspokaja, a ja jej wierzę :happy2: nie martw się na zapas bo tymi zmartwieniami zaszkodzisz sobie :happy2: wszystko jest ok :*

Szuszunia, współczuję tych mdłości i wymiotów :-( ja to czasami bym chciała je mieć, bo czasami to się zastanawiam czy na pewno w ciąży jestem :confused:

Lena, to ja różnicy w cerze nie widzę, no żadne pryszcze mi nie wyskakują więc to na pewno atut, ale z kolei straaasznie włosy mi się przetłuszczają :dry: rano jak wstaję to wyglądam jakbym ich tydzień nie myła :dry:
uff... ale naprodukowałyście jak mnie nie było :-p ale powiem wam, że pierogi ze śliwkami wyborne :-) za niedługo jadę po mojego malucha, mężuś dzisiaj o 18:00 pracę kończy, więc aż tak długo w domu nie będę sama siedzieć :happy2: no i weekend ma wolny, więc też spędzimy go razem :happy2:

A ja wlasnie objadlam sie tortem bo moj mezus ma urodzinki. Byl pyszny.
Ja procz bolacych sutkoe nie mam zadnych objawow i sie ciesze nawet choc czasem cos mnie bierze i rycze ze cos nie tak bo mam malo obiawow. A no i siusiam dosyc czesto ale juz zadziej niz na poczatku 5tyg.
Wspolczuje wam spotkan z porcelana:(
Milego wieczoru zycze

Lena, no moja mama to z różnymi owocami robi pierogi :-p ja to korzystam, bo mi samej to się lepić nie chce :-p ale teraz mam o tyle dobrze, że mama do mnie dzwoni kilka razy w tygodniu i mówi "na co masz ochotę? to bym ci ugotowała" :-) kochana ta mama :happy2:

szkola, to mamy podobnie :happy2: mnie sutki bolą, brzuch i dzisiaj tak z boku piersi zaczęło. a tak to żadnych uciążliwych objawów :happy2:
złóż życzenia mężowi od wszystkich majóweczek :-)

co do jedzenia to bym jadla tylko krokiety albo takie kulebiaki z kapusta kiszona:) Dzisiaj jadlam takiego krokieta ale w ciescie francuskim a do tego kakao ot i tak mnie wzielo na obiad ale maz nie mogl patrzec:confused:

Nanncy jak kluje to dobrze ;) to rozciagajace sie wiazadla i macica :)

mnie tez dzisiaj wiecej kluje ale z prawej strony :) i bol siega az do pachwiny - ale to prawidlowo :)

reklama
Nanncy - mnie tez z roznych stron ciagnie I kluje (choc wiem ze dzidz jest zagniezdzony z lewej strony u gory) - lekarka powiedziala, ze takie bole swiadcza o tym, ze wszystko sie rozwija prawidlowo!!:tak:

Karmelowa - ale sloooooodziak z Twojej psinki!!:-D

Ja uciekam wlasnie szykowac sie do pracy. Byle do niedzieli (wolne) a dzis mam wizyte u mojego hematologa.

Milego wieczoru kochane!

Do góry