Ewelinnnn Szkoła rodzenia na nfz, czy płatna ? Ja chętnie bym poszła, ale finanse mam takie na wpół studenckie, wolałabym jaką darmową - ale nie wiem jak szukać ! W necie jakoś nigdzie nie widzę info :<
Co do zakupów to oczywiście udziela mi się od was i najchętniej biegałabym po sklepach i wszystko kupiła już
Moja przyjaciółka mnie stopuje xD Ma 1,5 roczną córeczkę, ciągle powtarza mi że to nie jest tak ze jak już urodzę to nagle wszystkie sklepy się pozamykają i nie będę mogła nic dokupić
Ona też oczywiście siedziała na jakimś forum i wszystkie babki kupowały laktatory, poduszki do karmienia, podgrzewacze, sterylizatory do butelek..... i 60% potem pisało że wcale tego nie używa. ;p Więc staram się nie wariować, kupić tylko podstawowe rzeczy, np jedną butelkę i później na bieżąco przekonać się czy akurat ta firma bejbikowi pasuje i czy w ogóle potrzebuję więcej.
I że w jej przypadku bardzo dużo rzeczy poszło w kąt, po jednym użyciu. W podgrzewaczu jej np mleko skwaśniało xD
Taka sytuacja.
Oczywiście wiele z was ma już dzieci i wie najlepiej co im potrzebne
Ale dla takich zielonych jak JA, to taki kubek wody na głowe, żeby nie wydawać kasy niepotrzebnie.
W ogóle takie duże zakupy drobiazgów, tj pieluch, tetrowych, jednorazowych, wanienke, reczniki, i wszystkie te pierdółeczki planuje na kwiecień, co by nie zalegało za długo
Oczywiście co do ciuszków to nikt nie jest w stanie mnie powstrzymać przed kupowaniem! ;D