reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Smutne no ale co zrobię:) Pójdę nie mam wyjścia:)
Brownagula świetnie Cię rozumiem i wydaje mi się że to nie tylko ciąża, ona Cie tylko czyni wrażliwszą. U mnie wyjście do sklepu zawsze kończy się atakiem szału niezależnie od tego czy jestem w ciąży czy nie. Dlatego w soboty kiedy są największe tłumy w sklepach nie robię zakupów w dużych marketach:)

Ostatnia edycja:
reklama
Anetkaaa czasem nawet w takich biedronkach czy zwykłych osiedlowych lewiatanach czy innych tak jest... no szkoda gadać ;/ kiedyś to mogłam chodzić po sklepach i chodzić i sprawiało mi to przyjemność... teraz jak mam raz iść na zakupy to aż mnie trzęsie... :(

W koncu w domu. Musialam zostac 40 min dluzej zeby wszystko nadrobic. Szefowa dzis wyjatkowo mila, pytala sie co chwile czy mi nie pomoc, czegos tam mi nie zaniesc czy chce dodatkowa przerwe :/ i o 14.00 mowi zebym szla do domu ona wezmie moja robote, a ja do niej, ze nie pojde poki sama nie skoncze wszystkiego co ma byc skonczone. Nie ufam kobiecie, wiecie jak jest przebacz ale nie zapomnij. I tak mi sie wydaje, ze cos knuje :/ wredna baba :/

Ale pogoda wieje, pada, z reszta co sie dziwie zadna nowosc :D

Diabliczka no wlasnie a *******y sa najgorsze do kupienia, bo caly czas wydaje Ci sie, ze moze jeszcze to dokupic a moze tamto a pozniej i tak wiekszosc z tych zakupow okazuje sie niepotrzebna, dlatego wole sie wstrzymac dopoki bede miala liste. Powodzenia jutro na polowkowym :-)

Brownagula wiem co mowisz o tym zapominaniu, masakra! Dlatego teraz wszedzie robie liste, w domu co mam do zrobienia, w pracy i najwazniejsze do sklepu nawet jak mam kupic dwie rzeczy :D

I juz po zajęciach:)....fajnie było:)...dostaliśmy próbki dla dzidziolka i wkładki laktacyjne:)...było 8 mam więc tak kameralnie:D...a i położne mi znajome bo są z oddziału ocp gdzie leżałam:)....także miód malina:D
diabliczka u mnie dziś na odwrót:/...takie mam wysokie ciśnienie że aż musiałam Dopegyt zapodac:(....GRUSZKI UWIELBIAM:)...Ale mąż mi zabrania hahaha bo nie wytrzymuje ze mną:D taaaakie bącurki puszczam:D a o goferku już nie wspomne:/...proszę lubego od tyg żeby mi kupił:/wrrr..
Anetkaaa
odpoczniesz sobie:)....jeszcze kochana się napracujesz;)
browungla
ja na szczescie nie mam takiego klopotu:)...a co do mlodziezy w sklepie to slonce wiem o czym mowisz....pracowalam w spozywce to tylko glupie cwaniactwo dzieci w grupie;)...

odpoczywam sobie w domku :tak: Mrówek na urodzinach u Hani ;-) Ślubny go zawiózł, zostawił na sali zabaw i chodzi po galerii handlowej ;-) jakoś te dwie godziny musi sobie zapełnić ;-) nie chciał siedzieć z innymi rodzicami :dry: dobrze, że ja nie pojechałam :-D pewnie nie wyszła bym bez zakupów dla moich dwóch chłopaków (tych najmłodszych oczywiście) ;-) no i znając życie, spędziłabym troszkę czasu u wujka Maca :zawstydzona/y:

spanie mnie bierze :dry: efekt kiepskiej nocy ;-) walczę, by nie pójść spać już teraz :-D mam nadzieję, że wytrzymam chociaż do 21 ;-)

jednym okiem oglądam piłkę ręczną ;-) muszę być na bieżąco, by opowiedzieć Mrówkowi i Ślubnemu ;-) dwóch kibiców w domu ... a trzeci w drodze :-D ciężko przetrwać na jednym tv ;-) szczególnie jak leci liga mistrzów oraz gra Barca ;-) nie wspomnę o meczach naszych zielonogórskich drużyn ;-)

cały czas zapominam umówić się na połówkowe :angry: skleroza ;-) jutro wyrwę się wcześniej z pracy, podjadę umówić się osobiście ;-) o ile nie zapomnę :-D

MAKAO zrób wątek z listą zakupów ;-) będzie można sobie spokojnie popatrzeć co brakuje ;-)

Ewelinnnn Szkoła rodzenia na nfz, czy płatna ? Ja chętnie bym poszła, ale finanse mam takie na wpół studenckie, wolałabym jaką darmową - ale nie wiem jak szukać ! W necie jakoś nigdzie nie widzę info :<

Co do zakupów to oczywiście udziela mi się od was i najchętniej biegałabym po sklepach i wszystko kupiła już ;) Moja przyjaciółka mnie stopuje xD Ma 1,5 roczną córeczkę, ciągle powtarza mi że to nie jest tak ze jak już urodzę to nagle wszystkie sklepy się pozamykają i nie będę mogła nic dokupić :D Ona też oczywiście siedziała na jakimś forum i wszystkie babki kupowały laktatory, poduszki do karmienia, podgrzewacze, sterylizatory do butelek..... i 60% potem pisało że wcale tego nie używa. ;p Więc staram się nie wariować, kupić tylko podstawowe rzeczy, np jedną butelkę i później na bieżąco przekonać się czy akurat ta firma bejbikowi pasuje i czy w ogóle potrzebuję więcej. :) I że w jej przypadku bardzo dużo rzeczy poszło w kąt, po jednym użyciu. W podgrzewaczu jej np mleko skwaśniało xD
Taka sytuacja.
Oczywiście wiele z was ma już dzieci i wie najlepiej co im potrzebne :D Ale dla takich zielonych jak JA, to taki kubek wody na głowe, żeby nie wydawać kasy niepotrzebnie.
W ogóle takie duże zakupy drobiazgów, tj pieluch, tetrowych, jednorazowych, wanienke, reczniki, i wszystkie te pierdółeczki planuje na kwiecień, co by nie zalegało za długo :)

Oczywiście co do ciuszków to nikt nie jest w stanie mnie powstrzymać przed kupowaniem! ;D

Ayran
oczywiście że na bezpłatna ;)....jakoś szkoda by mi było wydawać kase na takie zajęcia które i tak pójdą w niepamięć bo jak przyjdzie co do czego to instynkt macierzyński i tak nam podpowie co robić;)
Aśku tak wszystkie piszecie o tych połówkowych że się zapisujecie dodatkowo na nie...a mi ginka nic nie wspomina o tym;/...może mam sama się dopytać???

Ewelinnnn możesz się dopytać ;-) moja mi mówiła, że mogę iść, ale nie muszę ;-) idę z Mrówkiem :tak:

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

reklama
kotka - a z córą nie możesz wychodzić.? Może masz jakieś koleżanki z dziećmi, obie skorzystacie. ;-)

diabliczka - ohh, zazdroszczę śniegu.. :-)

Aśku - "szukał klejnotów" hahahahahahaha. :D Genialne :-D:-D:-D co do prezentu, to atrakcyjny. :-)

funia - mój stwierdził, że będzie za co łapać. :-p

mi Iva - To gratuluję dziewczynki, :tak: a jak będzie trzeba pogratuluję chłopczyka..:-p

Odnośnie tetrowych to moja koleżanka mówiła, że ma 20, że 2 dziennie jej schodza i do prania.. :-p A jej synek ma miesiąc, do ulewania najwięcej używa..

Co do zapominania, to umówiłam się z kolezanką na dzisiaj, że zobaczę jej córeczkę.. ;-) Nawet powiedziała, że zrobi cos pysznego do jedzonka, pół dnia na mnie czekała i dopiero jak zadzwoniła mi się przypomniałoo. :-p oops..

Poza tym to humor, słaaaaby.. Hormony buzują.. Musze to jakos przetrwać..

Do góry