reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Asku ja nie zakładam że będe karmic butelką, chcę naturlanie i stanę na rzęsach by mi się to udało, ale 2 buteleczki chcę mieć np do herbatki i do spuszczonego pokarmu (gdybym miała nadprodukcję :-) ) a pieluszki tetrowe to może faktycznie najpierw kupię z 5szt a najwyżej później będę lecieć do sklepu po zapas :-)
Wyprawka przy wypisie superowa :-D

Mi_Lwa gratuluję córci !!! :-)

reklama
STRUSS jak będziesz miała nadprodukcję :-D to będziesz cycem karmić, by nie mieć zastojów i zapalenie piersi ;-)

MI_LVA gratki szparki :-D :-D

JARANTI wkładki laktacyjne w dobrej cenie widziałam ostatnio w rossmannie ;-)

ostatni godzina :tak: :-D szkoda, że ona tak jakoś leci najwolniej ;-)

bajka szybko zleci kochaniutka, przynajmniej cosik zarobi...a tak jak pojedzie to do kiedy zamierza zostać ?

a jak pojedzie na poczatku lutego to wróci po 3 tygodniach, czyli ok. 21 lutego i mam nadzieję, że już więcej nie pojedzie :)
BAJKA :laugh2: a w Mikołaja też wierzy? :-D
co to to nie :)

Bajka no to trochę dziwne że wierzy jeszcze w bociany;-):-)

sama byłam zdziwiona, ale rozumiecie... ja jego matką nie jestem i nie do mnie należy ten obowiązek... :/ a swoją drogą jak 13-letnia siostra wie, to myślałam, że on też wie, a jak się okazało, że nie to byłam zgaszona, rozśmieszona i zostawiłam to bez odpowiedzi :/ może i źle, ale nie byłam na to przygotowana.

JARANTI [/COLOR]wkładki laktacyjne w dobrej cenie widziałam ostatnio w rossmannie ;-)

Ooo dzięki, wstąpie na pewno w tym tygodniu jak pojadę do gina :-)

A mam zapytanie dziewczynki jeszcze w takiej kwestii czy proszek do ubranek musi być koniecznie z serii dzidziuś czy coś takiego? Czy może być też hipoalergiczny Biały Jeleń?
Co z płynami do płukania>?

JARANTI biały jeleń jak najbardziej może być ;-) przynajmniej kojarzę, że kuzynka dla swoich alergików używała ;-)

i już do domku :-D :-D :-D

Ostatnia edycja:
matita oooo to super :) już zaraz będą powoli wszystkie zaczynały :)

CzekamyNaIgorka szefowa nic Ci nie musi kazać, Ty jesteś na zwolnieniu lekarskim...to nie jest urlop że może w każdej chwili pracownika ściągnąć...nie daj się bo widzę że troszkę Tobą pogrywa a Ty się tak łatwo dajesz :baffled:

Ewelinnnn ale Ci sie udalo :szok: super :) to miłego pierwszego razu :-)

gwiazdeczka to Ty z wiekszych już masz z głowy :) teraz najgorsze te "pierdołki"

Jaranti hahaha to ja nie wiem jak to jest :) mój mały też dzisiaj szalał w nocy a kręgosłup myślałam że mi odpadnie :szok:
Dla mnie najgorzej z dołem bo bluzki jakieś tam wynajdę :) chociaż jakby gdzieś na wyjście to ciężko...dużo lubi swój brzuszek i pokazuje bardziej w obcisłych ja jakoś muszę mieć luźniejsze co i tak nie bardzo zasłania ale oddychać przynajmniej można :p
Wow to późno jak dopiero w marcu...mi to co miesiąc każe się pokazywać :/ta moja endo . Może byś podała linka do tych buteleczek :) myślę że nie dużo Cię to wyniosło :-)

brownagula to podziel się kochaniutka tą listą :-p

Makao muszę poszukać, tam jest taka produkcja że nawet jak nie ma Cię kilka godzin to wchodząc nie ma szans na przeczytanie reszty bo nadrabiasz na bieżąco :szok::-D:szok::-D no chyba że w nocy kiedy chwila spokoju :p

Anetkaaa to chyba dobrze że sobie poradzili :) teraz tylko cieszyć się chwilami spokoju od pracy i wypoczywać jak najwięcej póki nie ma maleństwa :-)

struss Ja też myślę że 10 to zdecydowanie za dużo...ale z drugiej strony, ulewanie , przykrycie czy nawet pod spód do wanienki podczas kąpieli... czy nawet zwykłego wycierania
Edit Jaranti mamy te same myśli :p

Aśku a powiedz :p pochwal się :-p to chyba ten "wąż strażacki " :-D:-D:-D:-D:-D
Eeee super taka paka :) w sam raz na początek dobre i to

mi_lva aaaaa dziewuszka :) super :-):-):-):-) gratki

Bajka eeee to spoko maroko :) myślałam że gdzieś do kwietnia będzie :-) dasz radę

Ależ mi się dzisiaj chce spać :szok: wypiłam kawkę ale chętnie bym kimnęła, tylko szkoda dnia bo znowu zasnę a w nocy będę oczami świecić bądź do późna siedzieć...a jutro moje połówkowe :happy: ciekawa jestem czy potwierdzi płeć :-)
Obczaiłam dobry patent na pranie, rozwiesiłam ostatnio w piwnicy i wyschło w niecałe 2 dni :szok: nie śmierdzi ani nic więc od jutra zaczynam prać dzidziusiowe ubranka w normalnym proszku :) ale będę miała radochę jak wyschną :-)
Przez 2 dni zajadam się gruszkami, kupiłam 2 koszyczki takich małych i myślałam że będą nie dobre ale zmiękły i mmm pyszota ;-) Strasznie chodzą za mną też te cholerne gofry z owocami i naleśniki, chyba muszę gdzieś poszukać...a wczoraj wieczorem jedliśmy te lody z algidy i luby stwierdził że mam racje jednak...syf jakich mało... sam cukier :confused: masakra jakaś...

reklama
diabliczka ja znalazłam taka listę:
Wyprawka dla noworodka. Co kupić przed urodzeniem się dziecka? | Puellanova
jedynie co mi się wydaje to zasypka jest ponoć zbędna, bo się zbiera w wałeczkach skóry, ale o to to poproszę opinie bardziej doświadczone mamy :-)

nie wiem czy to ciąża tak na mnie wpływa, czy się starzeję czy ki czort...
Nie poznaję ludzi na ulicy :baffled: ktoś mi mówi "cześć" a ja oczy jak 5zł i staram się przypomnieć skąd osobnika znam :zawstydzona/y:
Dziś np jestem w sklepie, ktoś mi mówi "Cześć"...hmm... kojarzę po twarzy, po głosie, kojarzę że np z tym kimś kiedyś pracowałam ale za cholerę nie wiem gdzie z tym kimś pracowałam! dopiero po chwili jak usłyszałam "z pizzerii" to skojarzyłam... to był mój szef :zawstydzona/y: gdzie sobie pracowałam piątkowo-sobotnie, za czasów szkoły średniej aby mieć swoje pieniążki na "coś"... dopiero za chwile do mnie dotarło że to było... sześć lat temu! :szok: rety jak ten czas leci nieubłaganie...
Nie mówiąc że idę do sklepu i wiem co mam kupić, a wracam i aha zapomniałam masła;/ aha zapomniałam sera;/ i jeszcze nie kupiłam pasty do zębów... skleroza;/ i pójdę drugi raz, i oczywiście wrócę bez czegoś bo jak inaczej...:zawstydzona/y:
I wszystko mnie wkurza... stoję w kolejce i mnie wkurza "młodzież" która się śmieje na widok durexów na półeczce, i dla żartów sobie biorą takie opakowanie żeby zobaczyć minę kasjerki... aż myślę sobie "oj dziecko gdybyś miał jeszcze na co to założyć;]"
albo jak inne gówniarstwo się śmieje na widok papieru toaletowego na taśmie tak jakby on nie wiedział co to lub do czego...,toż to super nowość i super śmieszne że ktoś się wypróżnia...wow, nieprawdacie? albo inne cwaniakowate wypindrzone panny 15+ które się chwalą jak to na imprezie tyle wypiły i poderwały kogoś 20 lat starszego na dyskotece... oczywiście szpile 20cm, futerko i krecha taka że chyba cała kredka do oczu to na raz...
czy to ja jestem przewrażliwiona na pewne rzeczy? :baffled: poważnie... ja taka nie byłam... aż się boję w takim układzie o swoją emeryturę!:szok:
i mohery! stanie z tym wózkiem, nie patrzy gdzie idzie i by Cię tym wózkiem zabiła! :crazy: albo zostawi ten wózek i maca chleb czy inne pomidory...:wściekła/y: i to dwie takie mądre! jedna po lewej druga po prawej! a ty kur... przefruń chyba ze swoim wózkiem albo obejdź całą alejkę dookoła... wrrrrrrrrr! możesz poprosić ale nie słyszy bo i po co ;/

Do góry