reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Mój brzuch wyglada komicznie prze ułożenie małej [emoji1787] Nie to nie chwilowe, tak wygląda przez 90% czasuZobacz załącznik 1109994

Też tak mam ❤️

Ucho nadal boli, dzwoniłam do przychodni, lekarz oddzwonił w 5 minut. Dawno nie zostałam tak szybko i sprawnie obsłużona. Co prawda, chciał mnie widzieć w przychodni, bo to uszy, ale wynegocjowałam krople póki co, a jak nie zelży mam się pojawić 🙃

Ja jeszcze w łóżku, spałam jak zabita od 7 do 10. Wcześniej budziły mnie plecy 😭 Obudziłam się cała mokra. Czy któraś z Was na końcówce ciąży się poci w nocy?

A i któraś zadała pytanie odnośnie macierzyńskiego. Jako że to moja pierwsza ciąża, pracodawcy muszę zgłosić tylko fakt urodzenia dziecka. Ile mam na to czasu? A jak chce od razu iść na urlop macierzyński z rodzicielskim, to muszę pismo napisać? Czy jak? 😜

To byla najgorsza noc. Tak mnie nogi rwaly i skurcze, ze ani lezec ani siedziec. Przechodzilam wiekszosc nocy. O 3.30 rozplakalam sie jak male dziecko. Zasnelam przed 5, a o 7 pobudka. Wszystko mnie boli, jestem na skraju zalamania. Maz wzial na dzisiaj i jutro wolne zeby sie dzieciakami zajac. Nie dam rady tak wytrzymac kolejne tygodnie [emoji24]

Też tak mam ❤

Ucho nadal boli, dzwoniłam do przychodni, lekarz oddzwonił w 5 minut. Dawno nie zostałam tak szybko i sprawnie obsłużona. Co prawda, chciał mnie widzieć w przychodni, bo to uszy, ale wynegocjowałam krople póki co, a jak nie zelży mam się pojawić 🙃

Ja jeszcze w łóżku, spałam jak zabita od 7 do 10. Wcześniej budziły mnie plecy 😭 Obudziłam się cała mokra. Czy któraś z Was na końcówce ciąży się poci w nocy?

A i któraś zadała pytanie odnośnie macierzyńskiego. Jako że to moja pierwsza ciąża, pracodawcy muszę zgłosić tylko fakt urodzenia dziecka. Ile mam na to czasu? A jak chce od razu iść na urlop macierzyński z rodzicielskim, to muszę pismo napisać? Czy jak? 😜
Powiem Ci jak to u mnie wygląda bo nam kontakt księgowa cały czas jak tylko urodzisz musisz wysłać do firmy że urodziłaś albo szpital musi Ci wydać zaświadczenie albo piszesz odręcznie pismo że w dniu takim i takim urodziłam i ha mam zrobić zdjęcie i wysłać to do księgowej na maila. Wcześniej dostałam od niej druk do uzupełnienia w sprawie rocznego urlopu i ha jestem z nią tak umieiona że jak tylko jej wyślę że urodziłam ona napisze mi daty id kiedy do kiedy macierzyński i potem rodzicielski muszę wysłać hej ten druk rodzicielski i akt urodzenia i to wszystko ... Ale najważniejsze jest to żebyś wysłała do nich odrazu że urodziłaś zaświadczenie bo wtedy oni wysyłają to do zusu więc skontaktuj się z księgowa ze swojej firmy żeby wyslsla Ci druki 🙂

Też tak mam [emoji3590]

Ucho nadal boli, dzwoniłam do przychodni, lekarz oddzwonił w 5 minut. Dawno nie zostałam tak szybko i sprawnie obsłużona. Co prawda, chciał mnie widzieć w przychodni, bo to uszy, ale wynegocjowałam krople póki co, a jak nie zelży mam się pojawić [emoji854]

Ja jeszcze w łóżku, spałam jak zabita od 7 do 10. Wcześniej budziły mnie plecy [emoji24] Obudziłam się cała mokra. Czy któraś z Was na końcówce ciąży się poci w nocy?

A i któraś zadała pytanie odnośnie macierzyńskiego. Jako że to moja pierwsza ciąża, pracodawcy muszę zgłosić tylko fakt urodzenia dziecka. Ile mam na to czasu? A jak chce od razu iść na urlop macierzyński z rodzicielskim, to muszę pismo napisać? Czy jak? [emoji12]
Zależy jak wolisz możesz na oba złożyć osobno (wtedy za pierwszy płacą 100%, a za drugi 60%), lub razem (wtedy za oba płacą 80%). Na internecie znalazlam druki do wypełnienia i skladasz taki druk u pracodawcy z kopią aktu urodzenia.
Edit: Na złożenie masz jakoś 21 dni od dnia porodu.

Jak znam zycie to chwila moment i calkiem sie tam przeniesiemy. Jednak wszelkie intymne tematy tam mozna poruszac no i jednak nikt nie bedzie nas podgladal.
Dziewczyny, czy my całkiem przenosimy się na tamto forum, czy zostajemy póki co tu, a tamto jest, jakbyśmy chciały zdjęcia wrzucić?

reklama
Właśnie ja tez jeszcze nie miałam KTG i tak się zastanawiałam czy to ok...
Dziewczyny, pisałyscie, że miewacie czasami bóle jak na miesiączkę...
Kurcze, dziś cała noc bolał mnie brzuch tak, jakbym za chwilę miała dostać okres... dodatkowo mam ból w pachwinach 🙈
moja ginekolog stwierdziła, że KTG robi się po terminie porodu lub a trakcie ciąży jak "coś jest nie tak"

Do góry