Dołączam, tylko mój lubi się wypinać na lewej stronie
Jestem 35+1 i śpię jedynie w bawełnianej bieliźnie, przykryta jedynie kocem a i tak budzę się upocona, w dodatku ciągle mi duszno i od razu jak wstaję otwieram balkon na cały dzień dopóki nie pójdę spać (okna uchylone
).
A co do dokumentów- u nas w LDZ (nie wiem czy jest tak wszędzie) na załatwienie aktu urodzenia mamy 21 dni i z takim aktem idzie się do pracodawcy. Ja muszę skserować conajmniej 3x. Dokumentacja powinna być możliwa do pobrania w kadrach, ja poprosiłam o te dokumenty moją koleżankę z pracy, ma mi dowieźć
jeśli nie zdąży (tzn urodzę za wcześnie...) to będę dzwonić do kierownika by mi wydrukował i przekazał przez tatę (pracujemy w jednej firmie).
Ja za to z chęcią dowiem się jak to jest z tym macierzyńskim, opiekuńczym, wychowawczym od zaznajomionych w temacie dziewczyn
Ile czasu na co i jak to jest płatne bo ponoć jest tak że można wybrać dwa sposoby: pierwszy to że jakiś czas ma się 100% a później się obniża jak się chce przedłużyć (wtedy jest chyba 60%), a drugi to od razu 80% przez cały okres. Tylko czy to dotyczy każdego urlopu na maluszka?