reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Też tak mam ❤

Ucho nadal boli, dzwoniłam do przychodni, lekarz oddzwonił w 5 minut. Dawno nie zostałam tak szybko i sprawnie obsłużona. Co prawda, chciał mnie widzieć w przychodni, bo to uszy, ale wynegocjowałam krople póki co, a jak nie zelży mam się pojawić 🙃

Ja jeszcze w łóżku, spałam jak zabita od 7 do 10. Wcześniej budziły mnie plecy 😭 Obudziłam się cała mokra. Czy któraś z Was na końcówce ciąży się poci w nocy?

A i któraś zadała pytanie odnośnie macierzyńskiego. Jako że to moja pierwsza ciąża, pracodawcy muszę zgłosić tylko fakt urodzenia dziecka. Ile mam na to czasu? A jak chce od razu iść na urlop macierzyński z rodzicielskim, to muszę pismo napisać? Czy jak? 😜
ja jestem korpoludkiem, pracuję na etacie.
Po urodzeniu dziecka muszę złożyć wniosek o rozpoczęcie urlopu + akt urodzenia
E.

Ja to będę miała zamieszania z macierzyńskim. Aktualnie mam 5 prac, muszę skontaktować się z księgowa jak to zrobić, wiec nie doradzę bo nie wiem sama do końca. Pierwsze zawirowania były już podczas pójścia na L4, bo jakoś z 3 mam płatne od pracodawcy, jedno z ZUS-u, a jedno to w ogóle miałam zlecenie. Wiec zamieszania w cholerę.

Ja od rana jak na szpilkach [emoji28] najpierw weszka Pani doktor która ma moja sale i pierwsze pytanie do niej czy jutro wyjdę a ona jest taka możliwość [emoji17] myślę czekam na obchód patrzę nie obchód ale wchodzi mój lekarz [emoji120][emoji16] banan na ustach mych się pojawił [emoji16] mówię mu wszystko waga itp buzia mi się nie zamyka [emoji28] a Pan doktor że pójdę z nim po obchodzie i zrobimy USG [emoji846] będę spokojniejsza [emoji846] i obchód się zaczął i zastępca ordynatora pow że dziś poobserwuja a jutro do domu jeśli będzie dobrze [emoji846] ....teraz czekam na USG z moim lekarzem się uspokoję mzm nadzieję ...
O widzisz. To trzymam kciuki za wyjście do domu i dobre usg. Co swój lekarz to jednak inaczej :)

Mam to samo co Ty. Trzecie cięcie. Im bliżej, tym bardziej miewam słabsze momenty... Pożegnanie z mężem i dwójką starszych pod szpitalem chyba będzie strasznie ciężkie...
U mnie ta sama sytuacja. Ale ja jestem zdania, że wydarzyć to się musi. Rachu ciachu i będę w domu. Koleżanka miała w poniedziałek o 10 cięcie, a w środę rano już wypis. Jak dla mnie elegancko :)

Hej. Ja jutro zaczynam 40 tydzień. [emoji2358] 39+1
No myślę sobie co to będzie. Ja też czuję ,że mimo ,że mam na 1 termin to przechodzę dobry tydzień . Ale zadzwonię do koleżanki położnej i poproszę ja po majówce o rade jak wywołać poród.
Dużo seksu, mycia podłóg na kolanach okna myć, firanki wieszać, prasować i biegać po schodach [emoji14]

reklama
Do góry