reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Powiem Wam historię z życia wzięta mojej sąsiadki szwagierka nie obrażając nikogo jest typową modnisia tzn. 3 h przed lustrem żeby makijaż zrobić itp. 😅 i gdy rodziła to ja porodówkę wzięła 2 duże walizki a w niej prostownica lokówka kosmetyki do makijażu i inne przybory do golenia balsamy na rozstępy i riswuetkajace i tuzin rzeczy niepotrzebnych dla dzieci 😅😁 rodziła prywatnie ale jak to personel szpitala zobaczył to osłupiał 😅 i hybrydy przy porodzie na stopach i dłoniach plus rodzenie w makijażu 🤦

Ja z taką leżałam po pierwszym porodzie. Jak wstawała, to odrazu tona make up, we wlosy cala tube lakieru i tak sie chodzila i psikala lakierem i perfumami. Az w koncu zwrocilam jej uwage, bo smrod byl straszny, to wychodzila to robic na balkon (taki przeszkolny byl na sali) i to dzieciatko tulila do tej tony SLS-ów 😂

reklama
Ja z taką leżałam po pierwszym porodzie. Jak wstawała, to odrazu tona make up, we wlosy cala tube lakieru i tak sie chodzila i psikala lakierem i perfumami. Az w koncu zwrocilam jej uwage, bo smrod byl straszny, to wychodzila to robic na balkon (taki przeszkolny byl na sali) i to dzieciatko tulila do tej tony SLS-ów 😂
Biedny maluch 🤦

Dziewczyny! Pomocy!
Zaczęłam pakować torbę i już sama nie wiem czy przesadzam. Bo nie wiem jak Malutka będzie długa. Więc chyba wypadałoby wziąć ubranka w 56 i 62, skoro już mi mówili lekarze, że raczej długa będzie (sama jak się rodziłam to miałam 59 cm), mąż też wysoki, więc obstawiam, że albo 56 włożymy z tydzień albo w ogóle.
Wzięłam na 56:
- 2 pajace
- 3 body z długim rękawem
- 3 body z krótkim rękawem

Wzięłam na 62:
- 2 pajace
- 3 body z długim rękawem
- 3 body z krótkim rękawem

+ 5 półśpiochów (dziwne są rozmiary i czasem napisane, jest że 56 i jest większe niż to na 62, więc zapakowałam je osobno
+ 3 pary skarpetek
+ 2 czapeczki
+ 1 rożek
+ 2 pieluchy tetrowe
+ 1 pielucha grubsza i większa
+ butelka
+ smoczek
+ chusteczki nawilżane
+ paczkę pieluch
+ 2 podkłady do przewijania
+ ręczniczek

Co sądzicie? Nie za dużo tego "na wszelki wypadek" ?
Mężowi chce przygotować ubranka i kocyk i pajacyk cieplejszy do fotelika samochodowego
Ja mam podobny zestaw tylko zastanawiam się nad śpiochami bo ja to już nie pamiętam czy takie śpiochy bezuciskowe to się zakłada przy nieodpadnietym pępuszku czy raczej takie połśpiochu zapinane na ramionach ? Bo takich nie mam

Ja mam podobny zestaw tylko zastanawiam się nad śpiochami bo ja to już nie pamiętam czy takie śpiochy bezuciskowe to się zakłada przy nieodpadnietym pępuszku czy raczej takie połśpiochu zapinane na ramionach ? Bo takich nie mam
Hmmmm sama nie wiem własnie. Mam takie półśpiochy na ramionach. Wzięłam jedne. Bo nie mam więcej :)
I tak jak dziewczyny podpowiedziały, wzięłam te ubranka mniejszych rozmiarów. 3 x pajac, 3 x body długi rękaw, 3x krótki rękawa (jakby było bardzo gorąco), 3x półśpiochy, 1 x śpiochy, 3 x tetra, 1 x różek, 3x skarpetki, 2 x czapeczka, 1x ręcznik, paczka pampersów 1, 1 x chusteczki nawilżane.
:) powinno starsczyć. Jak tylko będzie łatwy dostęp do ubranek oddziałowych to z nich skorzystam :)

A mnie boli ostatnio cztery litery. Mam dosłownie skurcze w tym miejscu i czuję ,że i skurcze porodowe , jeśli ich doczekam będą znów z krzyża 🤦🏻‍♀️ dojechałam się wczoraj i dziś. Bez skrupułów odpoczywam , mąż.myje córkę. Poleże z 10 minut i biorę się za pakowanie torby...

A mnie boli ostatnio cztery litery. Mam dosłownie skurcze w tym miejscu i czuję ,że i skurcze porodowe , jeśli ich doczekam będą znów z krzyża 🤦🏻‍♀️ dojechałam się wczoraj i dziś. Bez skrupułów odpoczywam , mąż.myje córkę. Poleże z 10 minut i biorę się za pakowanie torby...
Mam bardzo podobnie. A dzis dopadl mnie bol brzucha ale nad pepkiem. Mialyscie dziewczyny?

Mnie boli dzisiaj na wysokości pępka.... taki dziwny ból. Jakby Malutka strasznie mi się pchała. Jak się położe, to cały brzuch boli, chyba mi włąsnie rośnie...
Dobrze ze nie jestem sama z tym bolem. 3 dziecko a dla mnie wszystko nowe....pomijajac fakt ze straszna panikara z mnie. Jutro zaczynam 34 tydz jeszcze 3 tyg i wyznaczony termin do szpitala i znowu cesarka.....niestety

Heh 😬 Nie sądziłam, że ostatnie tygodnie mogą być takie ciężkie. Biodro dawało popalić parę godzin, już myślałam, że będę ściany gryźć i... nagle cudownie przeszło ❤️ Ja uchachana od ucha do ucha, godzina bez bólu, już nawet zdążyłam zapomnieć, że mnie coś bolało i... koniec radości... Pstryk i znowu boli, a nawet się nie poruszyłam.... 😭😭😭 Ewidentnie synek mi na nerw uciska... Jak ja dotrzymam jeszcze 6 tygodni? 😭😭😭

I jeszcze chciałam się pożalić, że źle złożyłam zamówienie dodatkowych ciuszków, miał być 5 pak body za 29,99, a okazało się, że to za szt 🙈 To faktycznie będzie tanio... 🤣 Ale chociaż pajace dobrze zamówiłam (3pak za 39,99 🤭).

Dobrej nocy. Śpijcie dobrze, bez bólu i ciągłego latania do łazienki 😉😜

reklama
Dobrze ze nie jestem sama z tym bolem. 3 dziecko a dla mnie wszystko nowe....pomijajac fakt ze straszna panikara z mnie. Jutro zaczynam 34 tydz jeszcze 3 tyg i wyznaczony termin do szpitala i znowu cesarka.....niestety
To widzę że i ja podobnie, jutro też zaczynam 34 tv, jeszcze nie mam terminu cc, też to moje 3 dziecko, mam dwóch synów 12 i 2 lata, a teraz córeczka.

Wogole to chciałam się przywitać, od jakiegoś czasu czytam Was, termin mam na 21 maj wg OM , ale na pewno będę wcześniej bo będę miała cc, jak ostatnio po 38 tyg, idę 21 do lekarza i wtedy ustale co i jak, ale już tak jak Wam ciężko na koniec 🙂

Do góry