reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dzięki za odpowiedz pocieszylad mnie
U mnie na plusie 7kg. Przy cukrzycy ciazowej na czekoladę tylko patrzę ale już niedługo jak wszystko będzie ok to sobie pofolguje....
Też mam +7kg tylko od końca stycznia waga stoi 🤔 w pierwszej ciąży szła do góry, ale na samej końcówce schudłam z kg czy dwa, podobno wód płodowych na końcu nie miałam prawie
Teraz na szczęście jest ok, mała rośnie ale wyciąga ze mnie wszystko 🤗

reklama
Hej , zazdroszczę tym co sie nie czują jakby byly w ciąży i tak mało przytyly 🙈😍
Ja dziś tez zarwana noc , ale to przez małą od wieczora spala jak kamień, słodkości jej nie dobudzily, jeszcze się obrocila pleckami i nie czułam nic , cala noc czuwałam, aż nad ranem zaczela się czkawka, i też się spowrotem obrocila nozkami i kopie na szczecie...
My z mężem dziś okna skończyliśmy on myl ramy, ja szyby bo przecież nikt nie umyje tak jak ja 🙈🤦‍♀️
Teraz odkurza i pomyje podłogi wezmie malego na spacer, a ja popralam zasłony, poprasuje je w tym czasie kiedy wyjdą i kawa z ciastem te tego.
Na obiad w planach leczo i chalka na śniadanie na jutro , dziękuję za termomixa u nas chodzi codziennie 💗
Mok wozek nadal w sklepie, ale torba tak na 70% skompletowana 😁

Czy któraś z Was brala Luteine dopochwowa w ciąży lub Duphaston?
Jezeli tak to kiedy lekarze wam kazali odstawić?
Ja do 31 tc bralam Duphaston 3x1 i Luteine 3x1 w pierwszych tygodniach. Jakos tam do 12 tc, ale Luteina mi nie skuzyla. Osmdstawilismy i bralam duohaston 3x2 ciągle prawie do 31 tc. Tydzien przerwy i w szpitalu wdrozyli mi Luteine i teraz w 35 tc lekarz mi odstawil. Teraz czuje sie taka niezabezpieczona troche ;/

Ja do 31 tc bralam Duphaston 3x1 i Luteine 3x1 w pierwszych tygodniach. Jakos tam do 12 tc, ale Luteina mi nie skuzyla. Osmdstawilismy i bralam duohaston 3x2 ciągle prawie do 31 tc. Tydzien przerwy i w szpitalu wdrozyli mi Luteine i teraz w 35 tc lekarz mi odstawil. Teraz czuje sie taka niezabezpieczona troche ;/
Ja brałam do 16 tc ze względu na plamienia i krwawienie. Później kazali odstawić i na szczęście nic się nie dzieje. Wszystko zależy od tego z jakiego powodu brałaś.

Ja też brałam tylko do 12tc ze względu na plamienia, ale z tego co pisałaś jesteś po 2 stratach woec pewnie dlatego lekarz dlugo Ci zalecal stosowanie , 35 tc to juz bezpieczny tydzien więc nie ma co sie martwić 😉👍

35tc to już spokojnie można odstawiać :) szyjka może się już skracać do porodu, jest bezpiecznie ❤️

Hej , zazdroszczę tym co sie nie czują jakby byly w ciąży i tak mało przytyly 🙈😍
Ja dziś tez zarwana noc , ale to przez małą od wieczora spala jak kamień, słodkości jej nie dobudzily, jeszcze się obrocila pleckami i nie czułam nic , cala noc czuwałam, aż nad ranem zaczela się czkawka, i też się spowrotem obrocila nozkami i kopie na szczecie...
My z mężem dziś okna skończyliśmy on myl ramy, ja szyby bo przecież nikt nie umyje tak jak ja 🙈🤦‍♀️
Teraz odkurza i pomyje podłogi wezmie malego na spacer, a ja popralam zasłony, poprasuje je w tym czasie kiedy wyjdą i kawa z ciastem te tego.
Na obiad w planach leczo i chalka na śniadanie na jutro , dziękuję za termomixa u nas chodzi codziennie 💗
Mok wozek nadal w sklepie, ale torba tak na 70% skompletowana 😁
Termomix to jest mój kolejny zakup na liście 😁
A też okna myłam niedawno, z nudów to pewnie w przyszłym tygodniu jeszcze raz umyje 😅

reklama
A u mnie znów z OM wychodzi data 10 maja z USG 14 🙂 i tak myślę co się sprawdzi 😁 po świętach idę wózek zakupić i będę składać łóżeczko 🙂

Do góry