reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dziewczyny. Polecam wam bardzo szkole rodzenia dostepna na YT ,za darmo. W bardzo fajny sposób polozna przekazuje swoją widzę na tematy ktore normalnie byłyby na szkole rodzenja ;) nie obejrzałam wszystkich ale fajnie sie słucha. Joanna Mróz ja prowadzi.

Stad wiem że nie kupiłam gazikow ani soli fizjologicznejd dla Malutkiej :/
Pytanie do was a co z witamina D? Podajemy codziennie ? Jaka firme wybrac itp co wam sie sprawdziło. ?

Do mnie juz przyszedł fotelik CYBEX Aton5 z baza. W promocyjnej cenie zakupiony. W noedziele odbierwmy wózek ;)
Wizyte mam juz za 3 tygodnie dopiero. To juz bedzie ostatnia w 38 tc. Musze do niej dotrwac. Wiec leżenie i odpoczywanie musi być. W tym czasie musze skonczyc pisac pracę mgr ;) hahaha nir mam pojecia jal to zrobię.

Dziewczyny. Polecam wam bardzo szkole rodzenia dostepna na YT ,za darmo. W bardzo fajny sposób polozna przekazuje swoją widzę na tematy ktore normalnie byłyby na szkole rodzenja ;) nie obejrzałam wszystkich ale fajnie sie słucha. Joanna Mróz ja prowadzi.

Pytanie do was a co z witamina D? Podajemy codziennie ? Jaka firme wybrac itp co wam sie sprawdziło. ?

Do mnie juz przyszedł fotelik CYBEX Aton5 z baza. W promocyjnej cenie zakupiony. W noedziele odbierwmy wózek ;)
Wizyte mam juz za 3 tygodnie dopiero. To juz bedzie ostatnia w 38 tc. Musze do niej dotrwac. Wiec leżenie i odpoczywanie musi być. W tym czasie musze skonczyc pisac pracę mgr ;) hahaha nir mam pojecia jal to zrobię.

Ja po pierwszym porodzie zalecenia co do witaminy D i K dostałam na kartce z zaleceniami przy wypisie ze szpitala. Ale pamiętam, że kupiłam wtedy w formie "psikacza", i było przy noworodku mega wygodne

Ja dawalam pierwszej corce w kropelkach, synowi dawalam w kapsulkach i dawalam im codziennie. Przy pierwszym dziecku to zawsze jest inaczej, wiec sie nie martw ☺️

Wlasnie z tego co wiem, szpital w którym mam robic zaleca zrobienia zastrzyku z witamina K. Jednorazowo. Nic natomiast nie pisza o witamienie D. Chciałam sobie ja wczesniej kupić, bo nie wiem jak bedzie za te 3-4 tygodnie w aptekach.

A cos jeszcze dajecie do apteczki takiego Malucha.?

O Witaminy najlepiej zapytaj się lekarza lub położnej, ja do tej pory podaje dziecku Wit D, ma 3 lata , do pierwszego roku codziennie później w okresie jesienno zimowym...
:)

Ostatnia edycja:
Wlasnie z tego co wiem, szpital w którym mam robic zaleca zrobienia zastrzyku z witamina K. Jednorazowo. Nic natomiast nie pisza o witamienie D. Chciałam sobie ja wczesniej kupić, bo nie wiem jak bedzie za te 3-4 tygodnie w aptekach.

A cos jeszcze dajecie do apteczki takiego Malucha.?
Ja mam jeszcze , nadmanganian potasu do kapieli, będzie cielpo więc mogą pojawić się potowki, czopki kminkowe gdyby pojawiły się kolki, przy pierwszym dziecku bardzo nam pomogły.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry