reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dziewczyny. Polecam wam bardzo szkole rodzenia dostepna na YT ,za darmo. W bardzo fajny sposób polozna przekazuje swoją widzę na tematy ktore normalnie byłyby na szkole rodzenja ;) nie obejrzałam wszystkich ale fajnie sie słucha. Joanna Mróz ja prowadzi.

Stad wiem że nie kupiłam gazikow ani soli fizjologicznejd dla Malutkiej :/
Pytanie do was a co z witamina D? Podajemy codziennie ? Jaka firme wybrac itp co wam sie sprawdziło. ?

Do mnie juz przyszedł fotelik CYBEX Aton5 z baza. W promocyjnej cenie zakupiony. W noedziele odbierwmy wózek ;)
Wizyte mam juz za 3 tygodnie dopiero. To juz bedzie ostatnia w 38 tc. Musze do niej dotrwac. Wiec leżenie i odpoczywanie musi być. W tym czasie musze skonczyc pisac pracę mgr ;) hahaha nir mam pojecia jal to zrobię.

Dziewczyny. Polecam wam bardzo szkole rodzenia dostepna na YT ,za darmo. W bardzo fajny sposób polozna przekazuje swoją widzę na tematy ktore normalnie byłyby na szkole rodzenja ;) nie obejrzałam wszystkich ale fajnie sie słucha. Joanna Mróz ja prowadzi.

Pytanie do was a co z witamina D? Podajemy codziennie ? Jaka firme wybrac itp co wam sie sprawdziło. ?

Do mnie juz przyszedł fotelik CYBEX Aton5 z baza. W promocyjnej cenie zakupiony. W noedziele odbierwmy wózek ;)
Wizyte mam juz za 3 tygodnie dopiero. To juz bedzie ostatnia w 38 tc. Musze do niej dotrwac. Wiec leżenie i odpoczywanie musi być. W tym czasie musze skonczyc pisac pracę mgr ;) hahaha nir mam pojecia jal to zrobię.

Ja po pierwszym porodzie zalecenia co do witaminy D i K dostałam na kartce z zaleceniami przy wypisie ze szpitala. Ale pamiętam, że kupiłam wtedy w formie "psikacza", i było przy noworodku mega wygodne

Ja dawalam pierwszej corce w kropelkach, synowi dawalam w kapsulkach i dawalam im codziennie. Przy pierwszym dziecku to zawsze jest inaczej, wiec sie nie martw ☺️

Wlasnie z tego co wiem, szpital w którym mam robic zaleca zrobienia zastrzyku z witamina K. Jednorazowo. Nic natomiast nie pisza o witamienie D. Chciałam sobie ja wczesniej kupić, bo nie wiem jak bedzie za te 3-4 tygodnie w aptekach.

A cos jeszcze dajecie do apteczki takiego Malucha.?

O Witaminy najlepiej zapytaj się lekarza lub położnej, ja do tej pory podaje dziecku Wit D, ma 3 lata , do pierwszego roku codziennie później w okresie jesienno zimowym...
:)

Ostatnia edycja:
Wlasnie z tego co wiem, szpital w którym mam robic zaleca zrobienia zastrzyku z witamina K. Jednorazowo. Nic natomiast nie pisza o witamienie D. Chciałam sobie ja wczesniej kupić, bo nie wiem jak bedzie za te 3-4 tygodnie w aptekach.

A cos jeszcze dajecie do apteczki takiego Malucha.?
Ja mam jeszcze , nadmanganian potasu do kapieli, będzie cielpo więc mogą pojawić się potowki, czopki kminkowe gdyby pojawiły się kolki, przy pierwszym dziecku bardzo nam pomogły.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry