reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dzieki dziewczyny ! Trochę mi lzej teraz. Chociaz faktycznie inne bole brzucha się pojawiają powoli. Inaczej sie czuje juz. Muszę jeszcze te 3 tygodnir przynajmniej wytrzymac. ! ;) zauwazylam że przy tak wysokim cisnieniu zwykle Malutka sir mniej rusza. ;) albo jak mi brzuch rośnie ;) i dzisiaj faktycznie spokój jest. Jestem u rodzicow i nie mam tak dużo możliwości poleżeć wiec już troche nie moge sie doczekać aż wrócę na mieszkanie. Tam tez jestem blizej szpitala i lekarzy wiec daje to takie poczuc ie bezpieczenstwa.
Znowu z moczu mi wyszła lekka infekcja....tym razem bez antybioryku .tylko urosept i mam masc na zaczerwienienie. ;) juz trochę nie moge sie doczekac rozwiazania ;) a wy?

reklama
U mnie 38 tc się dziś zaczął
do terminu 3 tygodnie ale zobaczymy we wtorek co będzie po badaniach.
GBS ujemny 💪 jestem już bardzo popuchnięta wieczorami, toczę się jak słoń
torba do szpitala spakowana na 100%
cała wyprawka gotowa - kącik dla dziecka gotowy - gdyby tylko mała była głową do dołu mogę rodzic :-) :)

Dziewczyny mam pytanie... czy możecie mi doradzić skąd zamówić mini kosmetyki do szpitala? Nie chce mi się bawić w przelewanie w małe buteleczki 🙈
Rossmann - ja zamówiłam online a po 2 godzinach miała do odbioru w sklepie- mąż mi odebrał.

Do mnie juz przyszedł fotelik CYBEX Aton5 z baza. W promocyjnej cenie zakupiony.
oo za ile? też kupiliśmy w piątek za 880 zł

Ja mam po synku Joolz Day 2, też kupowałam 3w1 z fotelikiem cybex i bardzo polecam ❤
mam ten sam zestaw 🥰

Czy któraś z Was brala Luteine dopochwowa w ciąży lub Duphaston?
duphaston po poronieniu ale tylko do 12 tc

@paula8907 trzymaj się i zdrowia dla mamy 🙏

Ja brałam w drugiej ciazy przez 2 tygodnie (32tc-34tc), bo moj synek byl duzy i naciskal mi na szyjke. Aktualnie nie bralam, no ale tez od lutego wyluzowalam troszke z chodzeniem i sprzataniem.
Czailam sie na termomix, w maju wyszedl nowy ponoc, ale stwierdzilam, ze szkoda mi kasy bo pewnie i tak rzadko bede z niego korzytsla bo jakos mam tak wyuczone i robie "po swojemu". Ale slyszalam, ze kto ma to jest zadowolony!

A u mnie znów z OM wychodzi data 10 maja z USG 14 🙂 i tak myślę co się sprawdzi 😁 po świętach idę wózek zakupić i będę składać łóżeczko 🙂
My jutro z mezem kupujemy wozek od kuzynki ;) troche tez nie moge sie doczekać. ;) dostawke mam na mieszkaniu. Fotelik kupiony. Złożony w aucie juz jeździ. Komoda i ciuszki sa. Wyprane ale nien wypracowane jeszcze. ;) musimy jeszcze od teściów przywoezc wanienke i przewijaka. ;) zaczynam sie ekscytowac. ;)
Ja mam na 6 maja z OMO a na 8 maja z USG.

A co do ruchów to muszę się Wam pochwalić że codziennie nie używam detektora ale dziś chciałam posłuchać czy serduszko bije 🙂 i myślałam że zejdę na zawał 🙈 bo nic kompletnie nic nie słyszałam już stres mega jeżdżę po całym brzuchu ręce dygocza ale na szczęście utrafilam i słyszałam takie "dudnienie" 😁 a celowalam najpierw tak gdzie ostatnio słyszałam i głupia ja nie pomyślałam że mógł się przemieścić 🙈

cała wyprawka gotowa - kącik dla dziecka gotowy - gdyby tylko mała była głową do dołu mogę rodzic :-) :)

Rossmann - ja zamówiłam online a po 2 godzinach miała do odbioru w sklepie- mąż mi odebrał.

mam ten sam zestaw 🥰

Kupiliśmy lacznie za 699 zl ;) a to dlatego ze ze starej kolekcji kolorystycznej ;) nowe kolory wlasnie kosztowały cos w granicach 200 zl więcej. :) więc moja Malutka bedzie w czerwieni jezdzic ;)

mam ten sam zestaw 🥰

Może troszeczkę nadziei Ci dam , moja mama leżała na sali przed CC ze mną bo bylam ułożona poprzecznie miala termin na 2 kwietnia, a 17 marca planowane cc , więc jak tak sobie leżała pod kroplowka przed CC nagle poczuła ogromny ból i okazało się, że to ja się obrocilam, tego samego dnia lekarza zamiast CC podali oxy i urodzila mnie naturalnie 😁

reklama
Do góry