reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dzieki dziewczyny ! Trochę mi lzej teraz. Chociaz faktycznie inne bole brzucha się pojawiają powoli. Inaczej sie czuje juz. Muszę jeszcze te 3 tygodnir przynajmniej wytrzymac. ! ;) zauwazylam że przy tak wysokim cisnieniu zwykle Malutka sir mniej rusza. ;) albo jak mi brzuch rośnie ;) i dzisiaj faktycznie spokój jest. Jestem u rodzicow i nie mam tak dużo możliwości poleżeć wiec już troche nie moge sie doczekać aż wrócę na mieszkanie. Tam tez jestem blizej szpitala i lekarzy wiec daje to takie poczuc ie bezpieczenstwa.
Znowu z moczu mi wyszła lekka infekcja....tym razem bez antybioryku .tylko urosept i mam masc na zaczerwienienie. ;) juz trochę nie moge sie doczekac rozwiazania ;) a wy?

reklama
U mnie 38 tc się dziś zaczął
do terminu 3 tygodnie ale zobaczymy we wtorek co będzie po badaniach.
GBS ujemny 💪 jestem już bardzo popuchnięta wieczorami, toczę się jak słoń
torba do szpitala spakowana na 100%
cała wyprawka gotowa - kącik dla dziecka gotowy - gdyby tylko mała była głową do dołu mogę rodzic :-) :)

Dziewczyny mam pytanie... czy możecie mi doradzić skąd zamówić mini kosmetyki do szpitala? Nie chce mi się bawić w przelewanie w małe buteleczki 🙈
Rossmann - ja zamówiłam online a po 2 godzinach miała do odbioru w sklepie- mąż mi odebrał.

Do mnie juz przyszedł fotelik CYBEX Aton5 z baza. W promocyjnej cenie zakupiony.
oo za ile? też kupiliśmy w piątek za 880 zł

Ja mam po synku Joolz Day 2, też kupowałam 3w1 z fotelikiem cybex i bardzo polecam ❤
mam ten sam zestaw 🥰

Czy któraś z Was brala Luteine dopochwowa w ciąży lub Duphaston?
duphaston po poronieniu ale tylko do 12 tc

@paula8907 trzymaj się i zdrowia dla mamy 🙏

Ja brałam w drugiej ciazy przez 2 tygodnie (32tc-34tc), bo moj synek byl duzy i naciskal mi na szyjke. Aktualnie nie bralam, no ale tez od lutego wyluzowalam troszke z chodzeniem i sprzataniem.
Czailam sie na termomix, w maju wyszedl nowy ponoc, ale stwierdzilam, ze szkoda mi kasy bo pewnie i tak rzadko bede z niego korzytsla bo jakos mam tak wyuczone i robie "po swojemu". Ale slyszalam, ze kto ma to jest zadowolony!

A u mnie znów z OM wychodzi data 10 maja z USG 14 🙂 i tak myślę co się sprawdzi 😁 po świętach idę wózek zakupić i będę składać łóżeczko 🙂
My jutro z mezem kupujemy wozek od kuzynki ;) troche tez nie moge sie doczekać. ;) dostawke mam na mieszkaniu. Fotelik kupiony. Złożony w aucie juz jeździ. Komoda i ciuszki sa. Wyprane ale nien wypracowane jeszcze. ;) musimy jeszcze od teściów przywoezc wanienke i przewijaka. ;) zaczynam sie ekscytowac. ;)
Ja mam na 6 maja z OMO a na 8 maja z USG.

A co do ruchów to muszę się Wam pochwalić że codziennie nie używam detektora ale dziś chciałam posłuchać czy serduszko bije 🙂 i myślałam że zejdę na zawał 🙈 bo nic kompletnie nic nie słyszałam już stres mega jeżdżę po całym brzuchu ręce dygocza ale na szczęście utrafilam i słyszałam takie "dudnienie" 😁 a celowalam najpierw tak gdzie ostatnio słyszałam i głupia ja nie pomyślałam że mógł się przemieścić 🙈

cała wyprawka gotowa - kącik dla dziecka gotowy - gdyby tylko mała była głową do dołu mogę rodzic :-) :)

Rossmann - ja zamówiłam online a po 2 godzinach miała do odbioru w sklepie- mąż mi odebrał.

mam ten sam zestaw 🥰

Kupiliśmy lacznie za 699 zl ;) a to dlatego ze ze starej kolekcji kolorystycznej ;) nowe kolory wlasnie kosztowały cos w granicach 200 zl więcej. :) więc moja Malutka bedzie w czerwieni jezdzic ;)

mam ten sam zestaw 🥰

Może troszeczkę nadziei Ci dam , moja mama leżała na sali przed CC ze mną bo bylam ułożona poprzecznie miala termin na 2 kwietnia, a 17 marca planowane cc , więc jak tak sobie leżała pod kroplowka przed CC nagle poczuła ogromny ból i okazało się, że to ja się obrocilam, tego samego dnia lekarza zamiast CC podali oxy i urodzila mnie naturalnie 😁

reklama
Do góry