reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Chyba mnie złapało zapalenie pęcherza :(
Oj biegiem zrób badanie moczu! Ja nie lubie infekcji. Ja już mam 3 raz w tej ciązy :) zawsze możesz spróbować najpierw Clotrimazolum, bezpieczny ten krem jest w ciąży. Tak mi lekarz mówił. Mi niby przepisałm jakąś maść z antbiotykiem, bo mam upławy i zaczerwienione wszystko, uczucie pieczenia przy oddwaniu moczu, a miałam tylko pojedyncze leukocyty, 5-10, (max. norma do 5), :) więc radzę zrobić. Mocz zawsze może mąż podwieźć. Chociaż ja mojego nie wysyłam, bo w laboratoirum są numerki dla ciężarnych i wchodzę bez kolejki i jestem tak maksymalnie 15 minut od zaparkowania auta aż do wyjechania. A on by stał w tych kolejkach z ludźmi.

reklama
Hej dziewczyny czy już spakowane torby? Uzywaliscie worków strunowych? Mam zamiar kupić tylko nie wiem jaki rozmiar bo jest ich trochę. Takie mniejsze 20x20 mam. A są różne rozmiary 30x20, 35x45, 40x50, 30x40 i nie wiem które? Może coś doradzicie?
W planach jeszcze mam zamiar kupić butelkę Dafii aby nie taskać ze sobą dużo wody.

Hej dziewczyny czy już spakowane torby? Uzywaliscie worków strunowych? Mam zamiar kupić tylko nie wiem jaki rozmiar bo jest ich trochę. Takie mniejsze 20x20 mam. A są różne rozmiary 30x20, 35x45, 40x50, 30x40 i nie wiem które? Może coś doradzicie?
W planach jeszcze mam zamiar kupić butelkę Dafii aby nie taskać ze sobą dużo wody.

Moja spakowana i czeka już od początku marca ☺️ Nie używałam worków strunowych, więc nie pomogę.

Ja bardzo dużo rzeczy popakowalam w worki strunowe 20 x20 ale fakt są małe.
Mam tam wkładki laktacyjne bo nie biorę całej paczki, skarpetki i czapeczki, kosmetyki drobne dla mnie , resztę mam w kosmetyczce zwykłej, sztućce też mam w worka - ja taka sterylna jestem aż za bardzo 😂
Do większego worka mam włożone rzeczy na wyjście dla małej.
Wodę mam 3 butelki małe + butelkę Dafii bo tyle mi się zmieściło.
Luzem wiadomo ręczniki, koszule, szlafrok, klapki bo nowe,
Ogólnie ja dość sporo spakowałam do małej walizki plus plecaka 👍
Plecak mogę zamontować na walizkę i sobie to ciągnąć

Oj biegiem zrób badanie moczu! Ja nie lubie infekcji. Ja już mam 3 raz w tej ciązy :) zawsze możesz spróbować najpierw Clotrimazolum, bezpieczny ten krem jest w ciąży. Tak mi lekarz mówił. Mi niby przepisałm jakąś maść z antbiotykiem, bo mam upławy i zaczerwienione wszystko, uczucie pieczenia przy oddwaniu moczu, a miałam tylko pojedyncze leukocyty, 5-10, (max. norma do 5), :) więc radzę zrobić. Mocz zawsze może mąż podwieźć. Chociaż ja mojego nie wysyłam, bo w laboratoirum są numerki dla ciężarnych i wchodzę bez kolejki i jestem tak maksymalnie 15 minut od zaparkowania auta aż do wyjechania. A on by stał w tych kolejkach z ludźmi.
Ja już leżałam z tego powodu w szpitalu w tej ciąży :( na antybiotyku niestety. U mnie objawia się to bólem pęcherza i całego podbrzusza, cewka moczowa mnie nie szczypie stąd myślałam za pierwszym razem, że to macica tak mnie boli i skończyło się szpitalem..
Mocz mąż mi zawiezie ale dopiero w poniedziałek, teraz leczę się żurawiną i uroseptem

Ja bardzo dużo rzeczy popakowalam w worki strunowe 20 x20 ale fakt są małe.
Mam tam wkładki laktacyjne bo nie biorę całej paczki, skarpetki i czapeczki, kosmetyki drobne dla mnie , resztę mam w kosmetyczce zwykłej, sztućce też mam w worka - ja taka sterylna jestem aż za bardzo 😂
Do większego worka mam włożone rzeczy na wyjście dla małej.
Wodę mam 3 butelki małe + butelkę Dafii bo tyle mi się zmieściło.
Luzem wiadomo ręczniki, koszule, szlafrok, klapki bo nowe,
Ogólnie ja dość sporo spakowałam do małej walizki plus plecaka 👍
Plecak mogę zamontować na walizkę i sobie to ciągnąć

To ja mam prosciej, dla dziecka potrzebuje wylacznie pampersy, krem i chusteczki i to wzielam w calych opakowaniach. Kubek i sztucce dla siebie mam w specjalnym opakowaniu "sniadaniowym", a bielizne dla siebie i wkladki laktacyjne w opakowaniu materialowym, takim specjalnym jak na pieluszki. Mysle, ze wszystkie jestesmy sterylne 🤦🏼‍♀️ az za bardzo 😂 ja nawet spakowalam chusteczki dla niemowlat dezynfekcyjne, bo nimi moge wycierac przewijak 😂😂😂

To ja mam prosciej, dla dziecka potrzebuje wylacznie pampersy, krem i chusteczki i to wzielam w calych opakowaniach. Kubek i sztucce dla siebie mam w specjalnym opakowaniu "sniadaniowym", a bielizne dla siebie i wkladki laktacyjne w opakowaniu materialowym, takim specjalnym jak na pieluszki. Mysle, ze wszystkie jestesmy sterylne 🤦🏼‍♀️ az za bardzo 😂 ja nawet spakowalam chusteczki dla niemowlat dezynfekcyjne, bo nimi moge wycierac przewijak 😂😂😂
Ja ubrań dla dziecka też nie potrzebuje ale chciałam mieć swoje 2 czapeczki i na wyjście już biorę bo nie wiem jak z tym wyjsciem będzie to wyglądać 🤷‍♀️
Że szpitala mam wytyczne właśnie tylko pampersy i chusteczki 👍

Ja ubrań dla dziecka też nie potrzebuje ale chciałam mieć swoje 2 czapeczki i na wyjście już biorę bo nie wiem jak z tym wyjsciem będzie to wyglądać 🤷‍♀️
Że szpitala mam wytyczne właśnie tylko pampersy i chusteczki 👍

No z tym wyjściem i wejściem moze być mało komfortowo, jeśli nic sie nie zmieni. Ja pzrygotowalam ciuchy dla malej, ale ciagle sie zastanawiam czy brac je ze soba czy czekac az maz je wezmie jadac po nas. na pewno wygodniej byloby, gdybysmy czekaly juz gotowe i sru ze szpitala, ale z kolei ciagnac ze soba, a tam za sterylnie wlasnie nie bedzie, jeszcze nie wiadomo czy bede sama na sali. z Corka pierwsza jak lezalam, to trafila mi sie taka babeczka, ze tylko chodzila i wlosy lakierowala 🤦🏼‍♀️ z synem lezalam juz w pojedynczej, a teraz moj szpital przeksztalcony i nie wiem na co trafie i jaka bedzie sytuacja🤨

reklama
Do góry