reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dzięki za odpowiedz pocieszylad mnie
U mnie na plusie 7kg. Przy cukrzycy ciazowej na czekoladę tylko patrzę ale już niedługo jak wszystko będzie ok to sobie pofolguje....
Też mam +7kg tylko od końca stycznia waga stoi 🤔 w pierwszej ciąży szła do góry, ale na samej końcówce schudłam z kg czy dwa, podobno wód płodowych na końcu nie miałam prawie
Teraz na szczęście jest ok, mała rośnie ale wyciąga ze mnie wszystko 🤗

reklama
Hej , zazdroszczę tym co sie nie czują jakby byly w ciąży i tak mało przytyly 🙈😍
Ja dziś tez zarwana noc , ale to przez małą od wieczora spala jak kamień, słodkości jej nie dobudzily, jeszcze się obrocila pleckami i nie czułam nic , cala noc czuwałam, aż nad ranem zaczela się czkawka, i też się spowrotem obrocila nozkami i kopie na szczecie...
My z mężem dziś okna skończyliśmy on myl ramy, ja szyby bo przecież nikt nie umyje tak jak ja 🙈🤦‍♀️
Teraz odkurza i pomyje podłogi wezmie malego na spacer, a ja popralam zasłony, poprasuje je w tym czasie kiedy wyjdą i kawa z ciastem te tego.
Na obiad w planach leczo i chalka na śniadanie na jutro , dziękuję za termomixa u nas chodzi codziennie 💗
Mok wozek nadal w sklepie, ale torba tak na 70% skompletowana 😁

Czy któraś z Was brala Luteine dopochwowa w ciąży lub Duphaston?
Jezeli tak to kiedy lekarze wam kazali odstawić?
Ja do 31 tc bralam Duphaston 3x1 i Luteine 3x1 w pierwszych tygodniach. Jakos tam do 12 tc, ale Luteina mi nie skuzyla. Osmdstawilismy i bralam duohaston 3x2 ciągle prawie do 31 tc. Tydzien przerwy i w szpitalu wdrozyli mi Luteine i teraz w 35 tc lekarz mi odstawil. Teraz czuje sie taka niezabezpieczona troche ;/

Ja do 31 tc bralam Duphaston 3x1 i Luteine 3x1 w pierwszych tygodniach. Jakos tam do 12 tc, ale Luteina mi nie skuzyla. Osmdstawilismy i bralam duohaston 3x2 ciągle prawie do 31 tc. Tydzien przerwy i w szpitalu wdrozyli mi Luteine i teraz w 35 tc lekarz mi odstawil. Teraz czuje sie taka niezabezpieczona troche ;/
Ja brałam do 16 tc ze względu na plamienia i krwawienie. Później kazali odstawić i na szczęście nic się nie dzieje. Wszystko zależy od tego z jakiego powodu brałaś.

Ja też brałam tylko do 12tc ze względu na plamienia, ale z tego co pisałaś jesteś po 2 stratach woec pewnie dlatego lekarz dlugo Ci zalecal stosowanie , 35 tc to juz bezpieczny tydzien więc nie ma co sie martwić 😉👍

35tc to już spokojnie można odstawiać :) szyjka może się już skracać do porodu, jest bezpiecznie ❤️

Hej , zazdroszczę tym co sie nie czują jakby byly w ciąży i tak mało przytyly 🙈😍
Ja dziś tez zarwana noc , ale to przez małą od wieczora spala jak kamień, słodkości jej nie dobudzily, jeszcze się obrocila pleckami i nie czułam nic , cala noc czuwałam, aż nad ranem zaczela się czkawka, i też się spowrotem obrocila nozkami i kopie na szczecie...
My z mężem dziś okna skończyliśmy on myl ramy, ja szyby bo przecież nikt nie umyje tak jak ja 🙈🤦‍♀️
Teraz odkurza i pomyje podłogi wezmie malego na spacer, a ja popralam zasłony, poprasuje je w tym czasie kiedy wyjdą i kawa z ciastem te tego.
Na obiad w planach leczo i chalka na śniadanie na jutro , dziękuję za termomixa u nas chodzi codziennie 💗
Mok wozek nadal w sklepie, ale torba tak na 70% skompletowana 😁
Termomix to jest mój kolejny zakup na liście 😁
A też okna myłam niedawno, z nudów to pewnie w przyszłym tygodniu jeszcze raz umyje 😅

reklama
A u mnie znów z OM wychodzi data 10 maja z USG 14 🙂 i tak myślę co się sprawdzi 😁 po świętach idę wózek zakupić i będę składać łóżeczko 🙂

Do góry