reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

O kurcze... a ja już się zaopatrzyłam w płyn do kąpieli i krem na ewentualne odparzenia firmy ziaja.. Myślałam, że to w miarę 'lekkie' kosmetyki... to się zdziwiłam 🙈
Dziewczyny, moja Zofia tak non stop szaleje w brzuchu, że aż się zastanawiam, kiedy ona śpi :) non stop kopnięcia 🙈
To dobrze że kopie! ❤️ Mój to już wykazuje tendencje do upartości (po mamusi 😁) i niechęć do inwigilacji...
W 20tc wystraszyłam się że przestał się kręcić więc zaopatrzyłam się czym prędzej w detektor tętna (za sobą mam utratę ciąży...) i dopóki nie zaczęłam go "podsłuchiwać" był spokojny. Jak mi wywalił z kopa w urządzenie to myślałam że mi bębenki pękną @.@ i tak za każdym razem, dodam że jestem już w 28 tc, czuję dłonią jak kopie ale mojego kopnął tylko raz i cisza 😂 do tej pory nikt poza mną nie czuł jak mocniej kopie...

reklama
Witajcie majowe mamy. Czy kupujecie kokonik niemowlęcy, kojec dla swoich dzieci. A może któraś z mam już używała i podpowie czy to przydatna rzecz dla takiego maluszka.🙂 Zastanawiam się nad zakupem a czytam różne opinie.
U mnie kokon jest aktualnie na górze listy dla synka (razem z pościelą). Zależy mi głównie nie o spanie z nim a raczej fakt że jak będę buszować w kuchni to nie miałabym go na oku. A nie chcę go trzymać ciągle w łupinie, dlatego myślę że w moim przypadku to dobry pomysł :)
Myślę również o korzystaniu z niego gdy będziemy gdzieś "w plenerze". Mam głupie wrażenie że trzymanie dziecka wiecznie w wózku jest jakby zamknięciem go w klatce 😂 Ale to już tylko moje głupie wymysły...

A widzisz, ja osobiście ziaji używam, mój też tylko tego, a cokolwiek bym nie tknęła z nivea to od razu wysyp i problemy ze skórą.
Też słyszałam o firmie Hipp, jeśli mały nie będzie tolerował zaji to przerzucę się na niego :)
A ta firma Vianek- jest dostępna w jakiś drogeriach? Bo jej nigdzie nie widziałam :O
Vianek jeat pochodną Sylveco;) mozna go dostać stacjonarnie w drogeriach. Nie maja serii dla dzieci niestety. ;) mowie raczej dla dorosłych. Ja ziaji nie toleruje zupelnie. Ostatnio powstał taki filmik jednego Kacpra ktory sprawdza składy kremow w rossemannie na bieżącą. Przerazajace byko ile z nich ma mikroplastik w składzie.
Ja nie jestem super ekstra bio osoba. Noc z tychcrzeczy. Ale mikroplastik w kosmetykach ? Tp już przesada. ;)
Ja o kokknach nie myslalam. Raczej o otulaczu do snu i moze taki lezaczek bujaczek raczej. Ale nie wiem czy w pierwszych miesiacach zycia dzieci powinny. ;/

Mamusie miałyście już badanie USG w trzecim trymestrze lub macie zaplanowane. W którym dokładnie tyg ciąży? U mnie 30 tydz, wizyta u lekarza 4.03( 29 t 6 d) i wtedy mamy się umówić dopiero na badanie USG prywatnie również do lekarza prowadzącego. Zaraz 31 tydz i tak myślę czy to nie za późno na to badanie licząc że napewno 2 tydz będę czekać jak nie więcej.

Mamusie miałyście już badanie USG w trzecim trymestrze lub macie zaplanowane. W którym dokładnie tyg ciąży? U mnie 30 tydz, wizyta u lekarza 4.03( 29 t 6 d) i wtedy mamy się umówić dopiero na badanie USG prywatnie również do lekarza prowadzącego. Zaraz 31 tydz i tak myślę czy to nie za późno na to badanie licząc że napewno 2 tydz będę czekać jak nie więcej.
Ja badanie będę mieć w 32 + 4.

Nie dobrze mi od rana 🤦‍♂️.

Myslę, ze lekarz prowadzący ustali Ci datę, tak aby zmieścić się w czasie. Według PTG trzecie badanie należy wykonać miedzy 28-32 tygodniem ciąży. Pamiętając, ze liczą się wyłącznie tygodnie skończone.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja będę mieć 23 marca, wtedy będzie 31+3. Tak mi doradziła położna, żeby był skończony 31 tc.

Jak się czujecie ?
Dziś wyjątkowo nieźle. Słoneczko świeci, po kościele byliśmy na placu zabaw, posiedzieliśmy na słoneczku. Nawet się wyspałam dziś.

Do góry