reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Witam. Co prawda nie jestem majową mamą i jesli pisze nie w temacie to bardzo przepraszam ale z racji, iz jestescie kochane juz w zaawansowanej ciazy, moze ktoras bedzie w stanie mi pomoc. Jestem w 21 tyg ciazy (20+4), wczoraj podczas podcierania zauwazylam wydzieline w kolorze kakaowym, kawy z mlekiem, do tego twardnieje mi brzuch. Pojechałam do szpitala, ginekolog mnie zbadał, nie znalazł przyczyny plamienia, łożysko jest wysoko, nie odkleja sie, szyjka długa, zamknięta. Dostałam luteine dopochwowo 2xdziennie, 6 tabletek magnezu i nospe. Z dzieciątkiem wszytko dobrze, jednak strach pozostal. Czy ktoras z Was dziewczyny tak miała i okazało sie to niegrozne? nie chce sie dodatkowo stresowac. Dodam, ze nie współżyłam z mężem, nie miałąm badania palpacyjnego w ostatnich kilku dniach. We wtorek miałam usg genetyczne, wszystko dobrze.Cytologia prawidlowa, ph pochwy prawidlowe. Czasem odczuwam kłucie w pochwie jednak ginekolog twierdzi, ze to normalne. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Luteina dopochwowo powinna pomoc. Przyczyna mogł byc obniżony progesteron. Wazne, ze badanie wykazało prawidłowości. Obserwuj się i bedzie dobrze.

reklama
Witam. Co prawda nie jestem majową mamą i jesli pisze nie w temacie to bardzo przepraszam ale z racji, iz jestescie kochane juz w zaawansowanej ciazy, moze ktoras bedzie w stanie mi pomoc. Jestem w 21 tyg ciazy (20+4), wczoraj podczas podcierania zauwazylam wydzieline w kolorze kakaowym, kawy z mlekiem, do tego twardnieje mi brzuch. Pojechałam do szpitala, ginekolog mnie zbadał, nie znalazł przyczyny plamienia, łożysko jest wysoko, nie odkleja sie, szyjka długa, zamknięta. Dostałam luteine dopochwowo 2xdziennie, 6 tabletek magnezu i nospe. Z dzieciątkiem wszytko dobrze, jednak strach pozostal. Czy ktoras z Was dziewczyny tak miała i okazało sie to niegrozne? nie chce sie dodatkowo stresowac. Dodam, ze nie współżyłam z mężem, nie miałąm badania palpacyjnego w ostatnich kilku dniach. We wtorek miałam usg genetyczne, wszystko dobrze.Cytologia prawidlowa, ph pochwy prawidlowe. Czasem odczuwam kłucie w pochwie jednak ginekolog twierdzi, ze to normalne. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pochwa jest bardzo ukrwiona w ciazy. Moze doszło docotarcia. I potem wyplynela stara krew. ;) ja tam miałam czy aplikowania luteiny.

Witajcie majowe mamy. Czy kupujecie kokonik niemowlęcy, kojec dla swoich dzieci. A może któraś z mam już używała i podpowie czy to przydatna rzecz dla takiego maluszka.🙂 Zastanawiam się nad zakupem a czytam różne opinie.

Witajcie majowe mamy. Czy kupujecie kokonik niemowlęcy, kojec dla swoich dzieci. A może któraś z mam już używała i podpowie czy to przydatna rzecz dla takiego maluszka.🙂 Zastanawiam się nad zakupem a czytam różne opinie.
Ja pytałam się wśród znajomych o kokon bo też myślałam nad tym i wiem że u mnie się nie sprawdzi i nie będę z niego korzystała i wiele moich znajomych również z kokonu nie korzystała ba ani razu go nie użyli ...

Ja za pierwszym razem nie miałam, teraz kupuje tylko dlatego , że chce bo jest to coś bez czego śmiało można się obejść 😉

Ja za pierwszym razem nie miałam, teraz kupuje tylko dlatego , że chce bo jest to coś bez czego śmiało można się obejść 😉
Ja też chcę bo pewnie nie jest to niezbędne ale mi się podoba 😎 poluje na taki ze sleepee ale te ceny...
Myślę że na początku łatwiej będzie kłaść mała między nas w takim kokonie niż prostu do łóżka. To samo dotyczy rozka chce kupić jakiś za 30 zł tylko po to żeby dziadkom było łatwiej wziąć mała na ręce ( teść ma 70 lat i pierwsza wnuczka 😉) i w sumie odwiedzającym też.

Już zmieniłam. Po tym jak napisalaś zrozumiałam o jaki kokon chodzi, w sensie o ten ala łódeczka. No u mnie tak non stop mówi się na tzw. Otulacze. Bo to kokony i kokoni sie dzieci [emoji1787]

reklama
Już zmieniłam. Po tym jak napisalaś zrozumiałam o jaki kokon chodzi, w sensie o ten ala łódeczka. No u mnie tak non stop mówi się na tzw. Otulacze. Bo to kokony i kokoni sie dzieci [emoji1787]
Aaa Oki :) w sumie taki kokon lodeczka też ma za zadanie zrobić w łóżeczku trochę ciaśniej 😉 położna nam pokazywała jak zawinąć dziecko po kąpieli właśnie w otulacz żeby lepiej spało wiadomo im ciaśniej na początku tym lepiej

Do góry