reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Mamusie miałyście już badanie USG w trzecim trymestrze lub macie zaplanowane. W którym dokładnie tyg ciąży? U mnie 30 tydz, wizyta u lekarza 4.03( 29 t 6 d) i wtedy mamy się umówić dopiero na badanie USG prywatnie również do lekarza prowadzącego. Zaraz 31 tydz i tak myślę czy to nie za późno na to badanie licząc że napewno 2 tydz będę czekać jak nie więcej.

Mi lekarz mówił, ze lepiej umawiać blisko 32 tc czyli tej górnej granicy. Bo to chodzi głównie by obserwować wzrastanie wszystkiego. Potem zaleca kolejne takie ,,fachowe” usg jeszcze 36-37tc i tak tez miałam w pierwszej ciąży.
Ja mam akurat umówione dwa prenatalne bo jedno mam na NFZ a drugie prywatnie i jedno jakoś 29 tc drugie koło właśnie 32 tc

reklama
Właśnie wstałam ze starszym z drzemki więc super, ale rano były mdlisci i mam zgaga przez cały czas. Ale rano porobilam porządki, wczoraj nie było czasu.
Też mam zgagę prawie cały czas normalnie można się przyzwyczaić 😅

Maz dziś zrobił obiad a ja upiekłam ciasto 😉
Słoneczko swieci obijamy się przy niedzieli 😎
I mamy 1 marca! Jak to leci...
Wizytę mam 19.03 i to chyba będzie przedostatnia 🙈

Też mam zgagę prawie cały czas normalnie można się przyzwyczaić 😅

Maz dziś zrobił obiad a ja upiekłam ciasto 😉
Słoneczko swieci obijamy się przy niedzieli 😎
I mamy 1 marca! Jak to leci...
Wizytę mam 19.03 i to chyba będzie przedostatnia 🙈
To tak jak moja 😍 jeszcze tylko 2 wizyty i czekanie na maleństwo. Synek urodził się tydzien przed terminem na co ciezko pracowałam haha od 36 tc piłam napar z liści malin, a od 38 ciepła kapiel , mycie podlog na kolanach, duuuzo spacerów i skakanie na piłce np i się udało tydzien przed terimem urodzic 😁🙈

Ostatnia edycja:
Do końca ciąży wizyty macie raz na miesiąc? Moja w każdej ciąży od 31/32 tygodnia co dwa tygodnie wyznacza, a od ok 36 co tydzień, wiec zostało mi kilka wizyt.

A ja mam pytanko, bo już cholera mnie bierze. Męczy mnie mokry kaszel, spowodowqny tym, że wydzielina z nosa, zamiast do nosa to spływa mi do gardła. Już ponad tydzień sie tak męcze. W zeszlym tygodniu byłam u lekarza, przepisał mi jedynie syrop osłonowy na drogi oddechowe i krople. Ale efektu zero. W tym tygodniu po wizycie u ginekologa pójdę znowu, ale może wy znacie jakiś mega dobry sposób?
Moja przepona już nie wyrabia, z góry kaszel od dołu młoda głową...

reklama
Właśnie wstałam ze starszym z drzemki więc super, ale rano były mdlisci i mam zgaga przez cały czas. Ale rano porobilam porządki, wczoraj nie było czasu.
Mamy jak dajecie radę w ciąży i opiekując się dosyć malym dzieckiem. Oczekujac na pierwsze dziecko ma się dużo czasu na odpoczynek, a w kolejnej ciąży z takim 2-3 letnim szkrabem nie jest już tak lekko.

Do góry