reklama
missroszi
Fanka BB :)
PięknyJa wszystko zamawialam z firmy MamoTato rożek, kokon, kolderke, spiworek do wozka. Prawda rodzimy w maju, ale nikt nie daje gwarancji ze wszystkie dni beda piękne i gorace, wieczory potrafią być bardzo zimne. Zobacz załącznik 1086405
A mi wpadł w oko teraz taki zestaw - uparłam się na kropki...
Jak myślicie czy taki kocyk i płaska podusia wystarczy na razie do łóżeczka zamiast pościeli? Mam jeszcze normalny kocyk i otulacze.
Cena mi się podoba tego zestawu
Załączniki
mamahelenki92
Mam kokon po pierwszej córce. Przydał.mi się na dniu , gdy córcia leżała np.na łóżku a bałam.sie ,że się.przeturla... albo np u rodziców w domu , gdy nie miałam.jej gdzie położyc lub zimą do wozeczka wkładałam ,żeby miała.cieplej. Ale.zawsze byla obserwowana ,żeby się.nie poddusila. Na noc odradzam
A.co.do.otulania dziecka, nie kazde.lubi. Moja.corcia wolała.od.poczatku luz.
A.co.do.otulania dziecka, nie kazde.lubi. Moja.corcia wolała.od.poczatku luz.
Witam serdecznie wszystkie mamy
Poszukuję porad na temat wyprawki dla maluszka (jestem od jutra w 28 tc ). Z chęcią przeczytam wszelkie porady.
Chodzi mi w tym momencie o filtr dla maluszka, termin mam na 24 maja, jak wiemy, może świecić słoneczko a przełom lipca-sierpnia może być jeszcze bardziej słoneczny.
Stąd moje pytanie- polecacie jakiś filtr dla niemowlaka od pierwszych dni życia? Zależy mi głównie na chronieniu pysia, razem z narzeczonym mamy wrażliwą skórę i łatwo się spalamy, a nie chcę synka zakrywać pieluszką gdy będziemy na spacerze.
Postawiłam sobie za cel zaopatrzenie się w kosmetyki z firmy ziaja, (johnsons i nivea odpadają na starcie).
Macie jakieś pomysły?
Poszukuję porad na temat wyprawki dla maluszka (jestem od jutra w 28 tc ). Z chęcią przeczytam wszelkie porady.
Chodzi mi w tym momencie o filtr dla maluszka, termin mam na 24 maja, jak wiemy, może świecić słoneczko a przełom lipca-sierpnia może być jeszcze bardziej słoneczny.
Stąd moje pytanie- polecacie jakiś filtr dla niemowlaka od pierwszych dni życia? Zależy mi głównie na chronieniu pysia, razem z narzeczonym mamy wrażliwą skórę i łatwo się spalamy, a nie chcę synka zakrywać pieluszką gdy będziemy na spacerze.
Postawiłam sobie za cel zaopatrzenie się w kosmetyki z firmy ziaja, (johnsons i nivea odpadają na starcie).
Macie jakieś pomysły?
Witam serdecznie wszystkie mamy
Poszukuję porad na temat wyprawki dla maluszka (jestem od jutra w 28 tc ☺). Z chęcią przeczytam wszelkie porady.
Macie jakieś pomysły?
Z tego co wiem u noworodkow i w ogole w pierwszych miesiacach nie zaleca sie stosowania kremow z filtrem. Po prostu unikamy wystawiania na slonce. Krem z filtrem po 6 miesiacu.
Dziękuję za odpowiedź Tak więc lepiej czekać? To pierwszy maluch, dlatego nie wiem jak buzia może się zachować w danych sytuacjach, oczywiście nie zamierzam opalać malucha, chodziło bardziej o profilaktykę ale skoro od 6 msc to chyba nie muszę się martwićZ tego co wiem u noworodkow i w ogole w pierwszych miesiacach nie zaleca sie stosowania kremow z filtrem. Po prostu unikamy wystawiania na slonce. Krem z filtrem po 6 miesiacu.
A kremy na tzw "niepogodę"? Kupowałyście?
Nie chcę też popadać w paranoję dlatego jestem ciekawa opinii (ja sama na słońce używam spf 50 a wiem że skóra malca jest o wiele wrażliwsza).
Charlotte21
Kremy z firmy ziaja bym odradzala. Uczujala. Mam skore skłonna do podrażnień nigdy nie toletowalam ziaja. Oglsdalam kilkanascie filmikow na temat ich skladu i podobno sa kiepskie.Witam serdecznie wszystkie mamy
Macie jakieś pomysły?
Polecane to sa kosmetyku z rosseman hipp lub babydream tak z yt filmikow.
Polska firma Vianek. To pierwszy krem do twarzy ktory mi pasuje oprocz Nivea i ktemu z witaminą a .
Anipul
O kurcze... a ja już się zaopatrzyłam w płyn do kąpieli i krem na ewentualne odparzenia firmy ziaja.. Myślałam, że to w miarę 'lekkie' kosmetyki... to się zdziwiłamKremy z firmy ziaja bym odradzala. Uczujala. Mam skore skłonna do podrażnień nigdy nie toletowalam ziaja. Oglsdalam kilkanascie filmikow na temat ich skladu i podobno sa kiepskie.
Polska firma Vianek. To pierwszy krem do twarzy ktory mi pasuje oprocz Nivea i ktemu z witaminą a .
Dziewczyny, moja Zofia tak non stop szaleje w brzuchu, że aż się zastanawiam, kiedy ona śpi non stop kopnięcia
KINDERBUENOO88
Jeśli chodzi o kokon to ja przy Tytusie miałam i mi się bardzo sprawdził. Pierwsze kilka nocy spał w nim przy mnie bo bałam się ze go przygniote lub ze pies czy Kamil go przylgniecie. Później wygodnie jak leżał właśnie na kanapie to w nim bo zawsze mial tam czysto i nie musiałam się martwić o sierść czy ze mi wypadnie. Nim kupiłam matę kładłam tez kokon często na ziemie z nim. Ogolenia służył nam 3 miesiące ( może i by służył dłużej ale po świętach zapomnieliśmy go od teściów)
Teraz tez będę używać
Mamy ze sleepee szary bardzo fajny
Teraz tez będę używać
Mamy ze sleepee szary bardzo fajny
reklama
A widzisz, ja osobiście ziaji używam, mój też tylko tego, a cokolwiek bym nie tknęła z nivea to od razu wysyp i problemy ze skórą.Kremy z firmy ziaja bym odradzala. Uczujala. Mam skore skłonna do podrażnień nigdy nie toletowalam ziaja. Oglsdalam kilkanascie filmikow na temat ich skladu i podobno sa kiepskie.
Też słyszałam o firmie Hipp, jeśli mały nie będzie tolerował zaji to przerzucę się na niego
A ta firma Vianek- jest dostępna w jakiś drogeriach? Bo jej nigdzie nie widziałam :O
Podziel się: