reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

@Karolina1988* ja taki brzuch miałam w poprzedniej ciąży i smutno mi było że mnie nikt nie przepuszczal w kolejkach 😜 dwa miesiące przed porodem trochę się zaokraglił, a jak poszłam rodzic to Pani w rejestracji chwilę mi się przyglądała, jakbym sobie żartowała 😁 a mały urodził się z waga 3400 i 55cm, najważniejsze że dziecko dobrze się rozwija 😉
Właśnie jesli badania i usg sa ok nie ma co sie sugerować brzuchem. Ja miałam ogromny brzuch, a malizna w nim siedziala, syn byl donoszony 46cm i 2980g. Nie ma raguly

reklama
Dzień dobry wszystkim majówkowym mamom 😉 Podczytuję was tu trochę, więc postanowiłam się przywitać i zapytać czy mnie przygarniecie 🤗 obecnie Tc 26+4, termin z OM 17.05, to moja druga ciąża, starszy brat ma 9lat i teraz też będzie chłopak 😉
No nie wierzę :) też mam termin z OM na 17.05 :) druga ciąża, a straszna siostra ma 9 lat i teraz dla odmiany będzie chłopak ;)

Mam pytanie czy robiliście 3 badanie prenatalne? Ja się zdecydowałam. Zapisałam się do Sodowskich do dr Staniczka. Bardzo polecany lekarz. ;) ale wizyta 330 zł! Ludzie. U Was też tak drogo?
A jak będę chciała zrobić 3d lub 4d to już nie wiem o ile biedniejsza wyjdę. Za ta cenę to bym miała dostawke do łóżka ;)
Ja chodzę do lekarza co 5 tygodni i moja doktor robi mi wszystkie po kolei USG prenatalne. Place 150 , ale.ze względu na to ,że jestem jej stara pacjentka. A wiem.,że bierze 250-300 za prenatalne. Za wizytę już 200. Od nowego roku. Na każdej wizycie mam 3d.

Moje dziecię chyba mi się pochoruje 😟 kaszel mnie obudził. Zobaczymy co będzie.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wypłacania L4. Pierwsze zwolnienie od 2 stycznia do 31 będzie wypłacone przez pracodawcę. Kolejne od 1 lutego do 2 marca już przez ZUS. Orientujecie się w jakim terminie wypłaca ZUS? Za drugi okres będzie w marcu czy dopiero w kwietniu?
ZUS ma 30 dni na wypłatę chorobowego i raczej się z tym nie spieszy.

No nie wierzę :) też mam termin z OM na 17.05 :) druga ciąża, a straszna siostra ma 9 lat i teraz dla odmiany będzie chłopak ;)
O jak miło 😉 ciekawe czy obie dotrwamy do tego samego terminu 😉
@mamahelenki92 jest coś w powietrzu i dużo dzieci choruje, wczoraj u mojego syna w szkole w jednej klasie było tylko 6 dzieci 😷 u nas kaszel zawitał w weekend, ale na szczescie syrop i inhalacja dały radę 😉

Ja chodzę do lekarza co 5 tygodni i moja doktor robi mi wszystkie po kolei USG prenatalne. Place 150 , ale.ze względu na to ,że jestem jej stara pacjentka. A wiem.,że bierze 250-300 za prenatalne. Za wizytę już 200. Od nowego roku. Na każdej wizycie mam 3d.

Moje dziecię chyba mi się pochoruje 😟 kaszel mnie obudził. Zobaczymy co będzie.
To u mnie wizyty po 180 zł i nie mam 3d. Jeszcze nie miałam takie zrobionego.;/ na NFZ nie chodzę. Była kilka razy i przez akurat ich marny sprzęt i doświadczenie tylko się strachu najadłam. 🙂 ale tak musiałam źle trafić. Ja chodzę co 2 tygodnie nadal. Jakoś tak mnie to uspokaja. Dzisiaj będę szukać tańszego prenatalnego bo 330 to sporo za badanie.

Dzień dobry :)

Ja mam dziś wizytę - omówienie wyników badań (chociaż są dobre na szczęście).

W ogóle powoli tracę jakąkolwiek moc - najchętniej całe dnie bym w łóżku spędzała, a tu tyle roboty i spraw do ogarnięcia jest... ;)

Jak się czujecie?

Jak się czujecie?
wczoraj miałam ciśnienie 100/60 🤔
dziś mnie lekko zamroczyło przy zdejmowaniu prania.
powinnam więcej leżeć ale mnie nosi!
już mam posprzątane. teraz herbatka i buszowanie po sklepach w necie 😜

To u mnie wizyty po 180 zł i nie mam 3d.
ja na razie mam wizytę co 4 tygodnie - 150 zł na każdej zwykłe usg
3D tylko na prenatalnych miałam

reklama
Ja połowę dnia leżę (jem śniadanie o 8, kładę się minimum do 11) jak mam zrobiony obiad to leniuchuje więcej. Robię co muszę [emoji848]
Dzień dobry :)

Ja mam dziś wizytę - omówienie wyników badań (chociaż są dobre na szczęście).

W ogóle powoli tracę jakąkolwiek moc - najchętniej całe dnie bym w łóżku spędzała, a tu tyle roboty i spraw do ogarnięcia jest... ;)

Jak się czujecie?

Do góry