reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Hej 😁 Ja dopiero wstałam, spałam jak suseł. Chyba bezsenne noce powoli odchodzą... Wreszcie!

I kręgosłup mnie nie boli, chyba synuś zdjął kończynę z moich zakończeń nerwowych. Haha 😂

USG 3D też nie miałam i nie czuję parcia by mieć 😜 Obiad też mam, więc dzisiaj leżę grzecznie, jak lekarz kazał 😇 A jak zacznie mnie znowu kręgosłup boleć, to pochodzę trochę po mieszkaniu - wczoraj tylko to pomagało 😳😉

Ja USG 3D też nie miałam, na polowkowych lekarz próbował złapać buźkę, ale mały przytulał się policzkiem do ścian i nie wychodziło ładne.
I też nie mam parcia na 3D. :) jak się uda złapać na prenatalnych 3 trymestru to fajnie, jak nie to jakoś doczekam do maja ;)

Mnie strasznie boli kręgosłup - odcinek lędźwiowy i krzyżowy... A że siedzę na L4 to nie mogę na żadną gimnastyke chodzić.

Najchętniej poszłabym na basen, jednak ze względów higieny na basenach odpuszczam.... ;)

A znalazłaś może jakimś cudem, jakiś sposób by łagodzić bóle kręgosłupa?
Bo ja wczoraj ani leżeć ani siedzieć nie mogłam. A kombinowałam na wiele sposobów. Tylko chodzenie po domu pomagało 😳

Ja też nie mam jakiegoś strasznego parcia na 3d, ale jakby się udało to z chęcią bym zobaczyła moją Kruszynkę. Ale na to szanse są bardzo nikłe, bo Mała zawsze buzie ma odwróconą do kręgosłupa i jest ułożona bardzo nisko, więc nie liczę na to, że coś się uda :)
Ja ostatnio znowu mam bezsenne noce ... nie mogę spać, gorąco mi, brzuch mi się stawia przy obroacaniu na boki, boję się czasem, że za bardzo na brzuchu śpię, leżąć na boku bo Mała czasem na mnie kopnie w boki to aż mnie prostuje :)
Jeżeli chodzi o nerki, to warto sprawdzić, moją mama miała ze mną w ciąży problem z nerkami ;/ było 30 lat temu ale kobiety w ciążach są o tysięcy lat :)

Bo ja wczoraj ani leżeć ani siedzieć nie mogłam. A kombinowałam na wiele sposobów. Tylko chodzenie po domu pomagało 😳
Może jak masz wannę to połóż się w wodzie? Kąpiele w ciepłej wodzie są dozwolone. Ja za każdym razem jak jestem u rodziców to sobie na odprężenie robię taką kąpiel. Powinno pomóc.

Kąpiel nie pomaga mi za bardzo, bo 37 stopni, to dla mnie niezbyt ciepła woda 😜 Zawsze rozluźniałam się we wrzątku, no ale w ciąży nie można 😆

Na początku była wręcz zimna, potem letnia, teraz taka se 😅 Do wytrzymania, jak trzeba się co jakiś czas z brudu opłukać 😂

Na co dzień korzystam z prysznica, ale strasznie ciasno mi, więc zero przyjemności... Brzusio ogranicza mi ruchy. (Mam wannę z funkcją prysznica, a że łazienka mała, to i wąska wanna i mniejszy parawan 😉).

U nas już 3 dzień wieje, zaczynam mieć już katastroficzne sny z tego powodu 😳

Nie znalazłam... W sumie pomaga mi leżenie na rozkładanym fotelu, ale też nie na długo.... Chodzenie - boli, leżenie - boli, siedzenie - boli. No zesz... ;)

Ja dziś słabo , ale.chyba nas obie z córką rozkłada. Mała śpiąca, ale jeszcze walczy ze snem. Ja mam 3d po prostu. Lekarz mi zawsze jak się da robi jakieś zdjęcie na pamiątkę. ;)

Spać mi się chce.

reklama
Dziewczyny przyszły! Pieluszki wielorazowe❤️

IMG_20200212_125336.jpg

Moja faworytka
IMG_20200212_125423.jpg

I dla mężusia prezent na walentynki, że tak o mnie dba bardzo 😉 (Czekolada 😆)
IMG_20200212_130016.jpg
IMG_20200212_130027.jpg

Do góry