reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Powiem wam ,że i ja w pierwszej ciąży przytyłam 21 kg. Co prawda po 2 tygodniach zeszło że mnie aż 16 kg wody 😶. No i ciążę zaczynałam z nadwagą. Ważyłam 86 kg , skończyłam na 107... Teraz obiecałam sobie ,że zrobię wszystko,żeby nie przytyć więcej niż 10... Dziś się wazylam i od wstępnej wagi z początku ciąży , można powiedzieć ,że mam jakieś +3 kg. W tam tej ciąży o tej porze już ważyłam 10 więcej. Ale wtedy było gorąco a ja tak strasznie puchlam 😶.

Rano wyszłam na spacer . Brzuch ninja początku twardniał , ale stawałam i odpoczywałam i potem było już lepiej. Zrobiłam tylko albo aż 1.5 km w 30 min. Na początku ciazy śmigałam min 5 km. Teraz nie byłabym w stanie. Wieczorem jeśli będę siendobrz czuć to zrobię pół godziny rowerku.

Tak się cholernie boję tego ,że jeśli przestanę dbać o ruch to będę tak samo cierpieć po porodzie jak z Helenka. Nie miałam siły nic zrobić. A teraz przy dwójce nie mogę sobie pozwolić na takie rzeczy.

reklama
Nie mam pojęcia dziewczyny jak Wy to zrobiłyście, ze macie na plusie jakieś 3 kg ! :O Ja przytyłam mocno w 1 trymestrze (wtedy jeszcze brałam też sterydy na problemy immunologiczne) i już biorąc go wcześniej przed zajściem w ciąże miałam problem z utrzymaniem wagi ;/ Włącza się takie "śmiertelny głód" :) A co się okazało moja Malutka to jest chudzinka i wcale nie potrzebuje tylu kcal to ja jej dostarczam i wszystko mi zostawia. No ja wiem, że do porodu to i tak na pewno dojdzie waga dziecka i wody i piersi i macica i położne piszą, że to w sumie wszystko waży do 10 kg, stąd też kobiety w ciązy tyle nabierają. Więc jak mam nabrać jeszcze tyle to nie wiem co to będzie :D

Ruchu u mnie nie za wiele bo ciągle każą leżeć i się oszczędzać. Więc chodze na spacery z psem i sprzątam w mieszkaniu :D nic więcej. Na basem się boję iść.

Nie mam pojęcia dziewczyny jak Wy to zrobiłyście, ze macie na plusie jakieś 3 kg ! :O Ja przytyłam mocno w 1 trymestrze (wtedy jeszcze brałam też sterydy na problemy immunologiczne) i już biorąc go wcześniej przed zajściem w ciąże miałam problem z utrzymaniem wagi ;/ Włącza się takie "śmiertelny głód" :) A co się okazało moja Malutka to jest chudzinka i wcale nie potrzebuje tylu kcal to ja jej dostarczam i wszystko mi zostawia. No ja wiem, że do porodu to i tak na pewno dojdzie waga dziecka i wody i piersi i macica i położne piszą, że to w sumie wszystko waży do 10 kg, stąd też kobiety w ciązy tyle nabierają. Więc jak mam nabrać jeszcze tyle to nie wiem co to będzie :D

Ruchu u mnie nie za wiele bo ciągle każą leżeć i się oszczędzać. Więc chodze na spacery z psem i sprzątam w mieszkaniu :D nic więcej. Na basem się boję iść.
Nie wiem od czego to zależy. Uwierz mi , że nie jem jak ptaszyna. ;)

Zaczęli remont pod moim mieszkaniem. Wiercą nieustannie od 8ej rano. Oszaleje, a synek razem ze mną 😫😭 Oby mężowi udało się zdobyć słuchawki wyciszające 🙉

Edit 18.24
Mam słuchawki, wreszcie cisza 🤗😁☺️

Ostatnia edycja:
Znów bezsenna noc... Jak ja mam sobie regulować cukier przy cukrzycy, skoro nie przesypiam wymaganej ilości godzin...

@KundaKunda współczuje, jednak ja jestem obecnie po drugiej stronie. Remontujemy mieszkanie, do którego mam nadzieję w marcu się wprowadzić... Niestety remonty wiążą się z hałasem, brudem... Też tego nie znoszę... Ale mus to mus...

Jeszcze kilka dni temu martwiłam się, że nie mamy nic dla Młodego, w ciągu 2 dni okazało się, że od znajomych dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, ciuszki, itd. Cudownie mieć znajomych i przyjaciół. :D

Chcialam sie tylko pochwalic, ze rowno rok temu urodzil sie moj najmlodszy synek [emoji3590] daje popalic swoja energia i upartoscia, a zarazem zaskakuje rozwojem i rezolutnoscia. Kocham tego czorta nad zycie [emoji3059]
IMG_20200106_150719.jpeg

@KundaKunda współczuje, jednak ja jestem obecnie po drugiej stronie. Remontujemy mieszkanie, do którego mam nadzieję w marcu się wprowadzić... Niestety remonty wiążą się z hałasem, brudem... Też tego nie znoszę... Ale mus to mus...
wiem co znaczy remont u kogoś i wiem co znaczy jak sami musimy remontować.
nie tak dawno remontowaliśmy salon, w tym samym czasie mieli remont sąsiedzi z dołu.. nie każdy może zabrać urlop żeby remontować całymi dniami i skończyć w 2 dni. mój mąż jak i sąsiad remontowali po pracy po kilka godzin. sąsiadka z góry (taka która nie umie dzień dobry powiedzieć - są nowi ) upomniała naszych sąsiadów o 20.00 ze jej dziecko nie może spać - ma szczęście ze nie trafiła na mnie 🤬😡

rowno rok temu urodzil sie moj najmlodszy synek
wszystkiego dobrego 🥳🥰

Jeszcze kilka dni temu martwiłam się, że nie mamy nic dla Młodego, w ciągu 2 dni okazało się, że od znajomych dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, ciuszki, itd. Cudownie mieć znajomych i przyjaciół. :D

wspaniale :) ja dostałam od przyjaciółki 30kg paczkę ubranek 😍
teraz czeka mnie pranieee

Hej moja noc też bezsenna . Znaczy poszłam siku o od ok 3- 6 nie mogłam spać. Usnęłam i wstałam z córką o 9:)
Zjadłam śniadanie , pije kawę , nie wiem w co ręce włożyć ;)

Pijecie wodę ?

reklama
Hej moja noc też bezsenna . Znaczy poszłam siku o od ok 3- 6 nie mogłam spać. Usnęłam i wstałam z córką o 9:)
Zjadłam śniadanie , pije kawę , nie wiem w co ręce włożyć ;)

Pijecie wodę ?
Tak, ja przynajmniej 1,5-2 litry dziennie.. Siku chodzę 10 razy przez to 🤣

@julia2s wszystkiego najlepszego dla synka ♥️♥️♥️

@missroszi to trochę bezczelna sąsiadka.. U nas w piątek będzie rozwałka ściany, zrywają chłopaki kafle, totalna demolka 🤣 w życiu nie spodziewałam się, że będę robić remont w ciąży. Dobrze, że ja tylko patrzę i dyryguje 😉

Do góry