reklama
Charlotte21
Fanka BB :)
Też nie śpię od tygodnia. Ciągle 4.30 się budzę i oczy jak 5 zł. Dzisiaj z mężem wstaliśmy o 5. Bo i tak się nie dało usnąć. okropne to.Znów bezsenna noc... Jak ja mam sobie regulować cukier przy cukrzycy, skoro nie przesypiam wymaganej ilości godzin...
@KundaKunda współczuje, jednak ja jestem obecnie po drugiej stronie. Remontujemy mieszkanie, do którego mam nadzieję w marcu się wprowadzić... Niestety remonty wiążą się z hałasem, brudem... Też tego nie znoszę... Ale mus to mus...
Jeszcze kilka dni temu martwiłam się, że nie mamy nic dla Młodego, w ciągu 2 dni okazało się, że od znajomych dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, ciuszki, itd. Cudownie mieć znajomych i przyjaciół.
Mam duże nadzieję dostać kilka rzeczy jak łóżeczko, przewija, ubranka od znajomych
Nam się trafiło inne mieszkanie, ale trzeba je wyremontować. Gdyby nie to, palcem bym nie ruszyła na szczęście w sprzątaniu pomogą Mama i Teściowa, kochane są.@mouna87 nie zazdroszczę sprzątania
My planujemy na razie tylko odmalowanie sypialni, chciałabym jakas naklejkę ścienna nad łóżeczko też dać.
mamahelenki92
Ja ogarniam dom , bo babcie i dziadkowie w sobotę nas odwiedzają. Uprałam dywan nawet. Ostatni raz przed porodem . Ja za mało pije i się powoli przełamuje ,żeby pić więcej. A na ogół przed ciążą to tylko woda mi do picia wchodziła .
KundaKunda
Rozumiem remont, nie mam żalu do sąsiadów. W duchu jestem im wdzięczna, że robią go teraz, a nie po urodzinach małego poza tym dają się wyspać - zaczynają o 8ej i kończą przed 20tą
Słuchawki wyciszające bardzo się sprawdzają - ja nie jestem z tych co będą codziennie napastować remontujących, zawsze znajdę sposób, by sobie ulżyć
Poza tym hałas mi służy - spałam jak suseł. Ha ha
Co do picia wody - u mnie jest maks 0,5- 1l dziennie. Reszta w słabej herbacie i zupach. Muszę się bardzo pilnować, by pić odpowiednią ilość, ale średnio jest to w granicach 1,5 - 2 l dziennie. Tylko na imprezach/spotkaniach rodzinnych/towarzyskich wypijam 3 i więcej litrów płynów (i to przeważnie wody).
Słuchawki wyciszające bardzo się sprawdzają - ja nie jestem z tych co będą codziennie napastować remontujących, zawsze znajdę sposób, by sobie ulżyć
Poza tym hałas mi służy - spałam jak suseł. Ha ha
Co do picia wody - u mnie jest maks 0,5- 1l dziennie. Reszta w słabej herbacie i zupach. Muszę się bardzo pilnować, by pić odpowiednią ilość, ale średnio jest to w granicach 1,5 - 2 l dziennie. Tylko na imprezach/spotkaniach rodzinnych/towarzyskich wypijam 3 i więcej litrów płynów (i to przeważnie wody).
missroszi
Dziewczyny czy to normalne że jak twardnieje mi brzuch to z 1 strony zawsze z prawej robi mi się takie wybrzuszenie?
Do tej pory miałam takie niby skurcze max po 2 wieczorami. Ostatnio mam tak po 4 nawet koło południa. Nie są bolesne
Do tej pory miałam takie niby skurcze max po 2 wieczorami. Ostatnio mam tak po 4 nawet koło południa. Nie są bolesne
Lilka455
Ja w pierwszej ciąży piłam minimum 2 l dziennie i bardzo napuchlam teraz pije tyle ile mi się chce czasem szklankę czasem litr i mam spokój nic nie puchneHej moja noc też bezsenna . Znaczy poszłam siku o od ok 3- 6 nie mogłam spać. Usnęłam i wstałam z córką o 9
Zjadłam śniadanie , pije kawę , nie wiem w co ręce włożyć
Pijecie wodę ?
Cześć, jak Wy możecie pić tyle wody ?? Ja przed ciążą i teraz nie wypije więcej niż duży łyk, litr starcza mi na kilka dni , częściej piję słabą herbatę po prostu. A to tak trzeba niby pić dużo bo nikt mi nie mówił, na połówkowym lekarz napisał że mam że ilość wód w normie więc chyba tyle mi starcza.
Co do spania ja się budzę często koło 6 poczytam coś w necie z godzinkę i przeważnie do 8 jeszcze pośpię więc nie jest źle.
Wróciłam od dentystki, po płukaniu kanałowym, znowu będę czuć domestos w buzi przez tydzień
@julia2s sto lat dla synka !!!
Co do spania ja się budzę często koło 6 poczytam coś w necie z godzinkę i przeważnie do 8 jeszcze pośpię więc nie jest źle.
Wróciłam od dentystki, po płukaniu kanałowym, znowu będę czuć domestos w buzi przez tydzień
Takie wybrzuszenie czasami mi się robi ale to dla mnie ewidentnie jak dziecko wypnie jakąś część ciała, bo po chwili wraca do normyDziewczyny czy to normalne że jak twardnieje mi brzuch to z 1 strony zawsze z prawej robi mi się takie wybrzuszenie?
reklama
mamahelenki92
Ja lata piłam tylko kawy , słodkie soki i napoje. Od kad musiałam przejść na dietę przełamałam się do wody. Bez wody w ciąży mam zatwardzenie a u mnie z tym puchnieciem to na odwrót. Jak pije to nie puchne. Tylko w ciąży mi nie smakujeCześć, jak Wy możecie pić tyle wody ?? Ja przed ciążą i teraz nie wypije więcej niż duży łyk, litr starcza mi na kilka dni , częściej piję słabą herbatę po prostu. A to tak trzeba niby pić dużo bo nikt mi nie mówił, na połówkowym lekarz napisał że mam że ilość wód w normie więc chyba tyle mi starcza.
Podziel się: