reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Znów bezsenna noc... Jak ja mam sobie regulować cukier przy cukrzycy, skoro nie przesypiam wymaganej ilości godzin...

@KundaKunda współczuje, jednak ja jestem obecnie po drugiej stronie. Remontujemy mieszkanie, do którego mam nadzieję w marcu się wprowadzić... Niestety remonty wiążą się z hałasem, brudem... Też tego nie znoszę... Ale mus to mus...

Jeszcze kilka dni temu martwiłam się, że nie mamy nic dla Młodego, w ciągu 2 dni okazało się, że od znajomych dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, ciuszki, itd. Cudownie mieć znajomych i przyjaciół. :D
Też nie śpię od tygodnia. Ciągle 4.30 się budzę i oczy jak 5 zł. Dzisiaj z mężem wstaliśmy o 5. Bo i tak się nie dało usnąć. 😕okropne to.

Mam duże nadzieję dostać kilka rzeczy jak łóżeczko, przewija, ubranka od znajomych ;)

Ja ogarniam dom , bo babcie i dziadkowie w sobotę nas odwiedzają. Uprałam dywan nawet. Ostatni raz przed porodem . Ja za mało pije i się powoli przełamuje ,żeby pić więcej. A na ogół przed ciążą to tylko woda mi do picia wchodziła . ;)

Rozumiem remont, nie mam żalu do sąsiadów. W duchu jestem im wdzięczna, że robią go teraz, a nie po urodzinach małego 😜 poza tym dają się wyspać - zaczynają o 8ej i kończą przed 20tą 😉

Słuchawki wyciszające bardzo się sprawdzają - ja nie jestem z tych co będą codziennie napastować remontujących, zawsze znajdę sposób, by sobie ulżyć 😁

Poza tym hałas mi służy - spałam jak suseł. Ha ha 😂😂😂

Co do picia wody - u mnie jest maks 0,5- 1l dziennie. Reszta w słabej herbacie i zupach. Muszę się bardzo pilnować, by pić odpowiednią ilość, ale średnio jest to w granicach 1,5 - 2 l dziennie. Tylko na imprezach/spotkaniach rodzinnych/towarzyskich wypijam 3 i więcej litrów płynów (i to przeważnie wody).

Dziewczyny czy to normalne że jak twardnieje mi brzuch to z 1 strony zawsze z prawej robi mi się takie wybrzuszenie?
Do tej pory miałam takie niby skurcze max po 2 wieczorami. Ostatnio mam tak po 4 nawet koło południa. Nie są bolesne

Hej moja noc też bezsenna . Znaczy poszłam siku o od ok 3- 6 nie mogłam spać. Usnęłam i wstałam z córką o 9:)
Zjadłam śniadanie , pije kawę , nie wiem w co ręce włożyć ;)

Pijecie wodę ?
Ja w pierwszej ciąży piłam minimum 2 l dziennie i bardzo napuchlam teraz pije tyle ile mi się chce czasem szklankę czasem litr i mam spokój nic nie puchne

Cześć, jak Wy możecie pić tyle wody ?? Ja przed ciążą i teraz nie wypije więcej niż duży łyk, litr starcza mi na kilka dni , częściej piję słabą herbatę po prostu. A to tak trzeba niby pić dużo bo nikt mi nie mówił, na :surprised:połówkowym lekarz napisał że mam że ilość wód w normie więc chyba tyle mi starcza.

Co do spania ja się budzę często koło 6 poczytam coś w necie z godzinkę i przeważnie do 8 jeszcze pośpię więc nie jest źle.

Wróciłam od dentystki, po płukaniu kanałowym, znowu będę czuć domestos w buzi przez tydzień :baffled: :crazy:

@julia2s sto lat dla synka !!!

Dziewczyny czy to normalne że jak twardnieje mi brzuch to z 1 strony zawsze z prawej robi mi się takie wybrzuszenie?
Do tej pory miałam takie niby skurcze max po 2 wieczorami. Ostatnio mam tak po 4 nawet koło południa. Nie są bolesne
Takie wybrzuszenie czasami mi się robi ale to dla mnie ewidentnie jak dziecko wypnie jakąś część ciała, bo po chwili wraca do normy :confused:

reklama
Cześć, jak Wy możecie pić tyle wody ?? Ja przed ciążą i teraz nie wypije więcej niż duży łyk, litr starcza mi na kilka dni , częściej piję słabą herbatę po prostu. A to tak trzeba niby pić dużo bo nikt mi nie mówił, na :surprised:połówkowym lekarz napisał że mam że ilość wód w normie więc chyba tyle mi starcza.

Co do spania ja się budzę często koło 6 poczytam coś w necie z godzinkę i przeważnie do 8 jeszcze pośpię więc nie jest źle.

Wróciłam od dentystki, po płukaniu kanałowym, znowu będę czuć domestos w buzi przez tydzień :baffled: :crazy:

@julia2s sto lat dla synka !!!
Ja lata piłam tylko kawy , słodkie soki i napoje. Od kad musiałam przejść na dietę przełamałam się do wody. Bez wody w ciąży mam zatwardzenie 😶 a u mnie z tym puchnieciem to na odwrót. Jak pije to nie puchne. Tylko w ciąży mi nie smakuje 😁

Do góry