reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Znów bezsenna noc... Jak ja mam sobie regulować cukier przy cukrzycy, skoro nie przesypiam wymaganej ilości godzin...

@KundaKunda współczuje, jednak ja jestem obecnie po drugiej stronie. Remontujemy mieszkanie, do którego mam nadzieję w marcu się wprowadzić... Niestety remonty wiążą się z hałasem, brudem... Też tego nie znoszę... Ale mus to mus...

Jeszcze kilka dni temu martwiłam się, że nie mamy nic dla Młodego, w ciągu 2 dni okazało się, że od znajomych dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, ciuszki, itd. Cudownie mieć znajomych i przyjaciół. :D
Też nie śpię od tygodnia. Ciągle 4.30 się budzę i oczy jak 5 zł. Dzisiaj z mężem wstaliśmy o 5. Bo i tak się nie dało usnąć. 😕okropne to.

Mam duże nadzieję dostać kilka rzeczy jak łóżeczko, przewija, ubranka od znajomych ;)

Ja ogarniam dom , bo babcie i dziadkowie w sobotę nas odwiedzają. Uprałam dywan nawet. Ostatni raz przed porodem . Ja za mało pije i się powoli przełamuje ,żeby pić więcej. A na ogół przed ciążą to tylko woda mi do picia wchodziła . ;)

Rozumiem remont, nie mam żalu do sąsiadów. W duchu jestem im wdzięczna, że robią go teraz, a nie po urodzinach małego 😜 poza tym dają się wyspać - zaczynają o 8ej i kończą przed 20tą 😉

Słuchawki wyciszające bardzo się sprawdzają - ja nie jestem z tych co będą codziennie napastować remontujących, zawsze znajdę sposób, by sobie ulżyć 😁

Poza tym hałas mi służy - spałam jak suseł. Ha ha 😂😂😂

Co do picia wody - u mnie jest maks 0,5- 1l dziennie. Reszta w słabej herbacie i zupach. Muszę się bardzo pilnować, by pić odpowiednią ilość, ale średnio jest to w granicach 1,5 - 2 l dziennie. Tylko na imprezach/spotkaniach rodzinnych/towarzyskich wypijam 3 i więcej litrów płynów (i to przeważnie wody).

Dziewczyny czy to normalne że jak twardnieje mi brzuch to z 1 strony zawsze z prawej robi mi się takie wybrzuszenie?
Do tej pory miałam takie niby skurcze max po 2 wieczorami. Ostatnio mam tak po 4 nawet koło południa. Nie są bolesne

Hej moja noc też bezsenna . Znaczy poszłam siku o od ok 3- 6 nie mogłam spać. Usnęłam i wstałam z córką o 9:)
Zjadłam śniadanie , pije kawę , nie wiem w co ręce włożyć ;)

Pijecie wodę ?
Ja w pierwszej ciąży piłam minimum 2 l dziennie i bardzo napuchlam teraz pije tyle ile mi się chce czasem szklankę czasem litr i mam spokój nic nie puchne

Cześć, jak Wy możecie pić tyle wody ?? Ja przed ciążą i teraz nie wypije więcej niż duży łyk, litr starcza mi na kilka dni , częściej piję słabą herbatę po prostu. A to tak trzeba niby pić dużo bo nikt mi nie mówił, na :surprised:połówkowym lekarz napisał że mam że ilość wód w normie więc chyba tyle mi starcza.

Co do spania ja się budzę często koło 6 poczytam coś w necie z godzinkę i przeważnie do 8 jeszcze pośpię więc nie jest źle.

Wróciłam od dentystki, po płukaniu kanałowym, znowu będę czuć domestos w buzi przez tydzień :baffled: :crazy:

@julia2s sto lat dla synka !!!

Dziewczyny czy to normalne że jak twardnieje mi brzuch to z 1 strony zawsze z prawej robi mi się takie wybrzuszenie?
Do tej pory miałam takie niby skurcze max po 2 wieczorami. Ostatnio mam tak po 4 nawet koło południa. Nie są bolesne
Takie wybrzuszenie czasami mi się robi ale to dla mnie ewidentnie jak dziecko wypnie jakąś część ciała, bo po chwili wraca do normy :confused:

reklama
Cześć, jak Wy możecie pić tyle wody ?? Ja przed ciążą i teraz nie wypije więcej niż duży łyk, litr starcza mi na kilka dni , częściej piję słabą herbatę po prostu. A to tak trzeba niby pić dużo bo nikt mi nie mówił, na :surprised:połówkowym lekarz napisał że mam że ilość wód w normie więc chyba tyle mi starcza.

Co do spania ja się budzę często koło 6 poczytam coś w necie z godzinkę i przeważnie do 8 jeszcze pośpię więc nie jest źle.

Wróciłam od dentystki, po płukaniu kanałowym, znowu będę czuć domestos w buzi przez tydzień :baffled: :crazy:

@julia2s sto lat dla synka !!!
Ja lata piłam tylko kawy , słodkie soki i napoje. Od kad musiałam przejść na dietę przełamałam się do wody. Bez wody w ciąży mam zatwardzenie 😶 a u mnie z tym puchnieciem to na odwrót. Jak pije to nie puchne. Tylko w ciąży mi nie smakuje 😁

Do góry