reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Powiem wam ,że i ja w pierwszej ciąży przytyłam 21 kg. Co prawda po 2 tygodniach zeszło że mnie aż 16 kg wody 😶. No i ciążę zaczynałam z nadwagą. Ważyłam 86 kg , skończyłam na 107... Teraz obiecałam sobie ,że zrobię wszystko,żeby nie przytyć więcej niż 10... Dziś się wazylam i od wstępnej wagi z początku ciąży , można powiedzieć ,że mam jakieś +3 kg. W tam tej ciąży o tej porze już ważyłam 10 więcej. Ale wtedy było gorąco a ja tak strasznie puchlam 😶.

Rano wyszłam na spacer . Brzuch ninja początku twardniał , ale stawałam i odpoczywałam i potem było już lepiej. Zrobiłam tylko albo aż 1.5 km w 30 min. Na początku ciazy śmigałam min 5 km. Teraz nie byłabym w stanie. Wieczorem jeśli będę siendobrz czuć to zrobię pół godziny rowerku.

Tak się cholernie boję tego ,że jeśli przestanę dbać o ruch to będę tak samo cierpieć po porodzie jak z Helenka. Nie miałam siły nic zrobić. A teraz przy dwójce nie mogę sobie pozwolić na takie rzeczy.

reklama
Nie mam pojęcia dziewczyny jak Wy to zrobiłyście, ze macie na plusie jakieś 3 kg ! :O Ja przytyłam mocno w 1 trymestrze (wtedy jeszcze brałam też sterydy na problemy immunologiczne) i już biorąc go wcześniej przed zajściem w ciąże miałam problem z utrzymaniem wagi ;/ Włącza się takie "śmiertelny głód" :) A co się okazało moja Malutka to jest chudzinka i wcale nie potrzebuje tylu kcal to ja jej dostarczam i wszystko mi zostawia. No ja wiem, że do porodu to i tak na pewno dojdzie waga dziecka i wody i piersi i macica i położne piszą, że to w sumie wszystko waży do 10 kg, stąd też kobiety w ciązy tyle nabierają. Więc jak mam nabrać jeszcze tyle to nie wiem co to będzie :D

Ruchu u mnie nie za wiele bo ciągle każą leżeć i się oszczędzać. Więc chodze na spacery z psem i sprzątam w mieszkaniu :D nic więcej. Na basem się boję iść.

Nie mam pojęcia dziewczyny jak Wy to zrobiłyście, ze macie na plusie jakieś 3 kg ! :O Ja przytyłam mocno w 1 trymestrze (wtedy jeszcze brałam też sterydy na problemy immunologiczne) i już biorąc go wcześniej przed zajściem w ciąże miałam problem z utrzymaniem wagi ;/ Włącza się takie "śmiertelny głód" :) A co się okazało moja Malutka to jest chudzinka i wcale nie potrzebuje tylu kcal to ja jej dostarczam i wszystko mi zostawia. No ja wiem, że do porodu to i tak na pewno dojdzie waga dziecka i wody i piersi i macica i położne piszą, że to w sumie wszystko waży do 10 kg, stąd też kobiety w ciązy tyle nabierają. Więc jak mam nabrać jeszcze tyle to nie wiem co to będzie :D

Ruchu u mnie nie za wiele bo ciągle każą leżeć i się oszczędzać. Więc chodze na spacery z psem i sprzątam w mieszkaniu :D nic więcej. Na basem się boję iść.
Nie wiem od czego to zależy. Uwierz mi , że nie jem jak ptaszyna. ;)

Zaczęli remont pod moim mieszkaniem. Wiercą nieustannie od 8ej rano. Oszaleje, a synek razem ze mną 😫😭 Oby mężowi udało się zdobyć słuchawki wyciszające 🙉

Edit 18.24
Mam słuchawki, wreszcie cisza 🤗😁☺️

Ostatnia edycja:
Znów bezsenna noc... Jak ja mam sobie regulować cukier przy cukrzycy, skoro nie przesypiam wymaganej ilości godzin...

@KundaKunda współczuje, jednak ja jestem obecnie po drugiej stronie. Remontujemy mieszkanie, do którego mam nadzieję w marcu się wprowadzić... Niestety remonty wiążą się z hałasem, brudem... Też tego nie znoszę... Ale mus to mus...

Jeszcze kilka dni temu martwiłam się, że nie mamy nic dla Młodego, w ciągu 2 dni okazało się, że od znajomych dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, ciuszki, itd. Cudownie mieć znajomych i przyjaciół. :D

Chcialam sie tylko pochwalic, ze rowno rok temu urodzil sie moj najmlodszy synek [emoji3590] daje popalic swoja energia i upartoscia, a zarazem zaskakuje rozwojem i rezolutnoscia. Kocham tego czorta nad zycie [emoji3059]
IMG_20200106_150719.jpeg

@KundaKunda współczuje, jednak ja jestem obecnie po drugiej stronie. Remontujemy mieszkanie, do którego mam nadzieję w marcu się wprowadzić... Niestety remonty wiążą się z hałasem, brudem... Też tego nie znoszę... Ale mus to mus...
wiem co znaczy remont u kogoś i wiem co znaczy jak sami musimy remontować.
nie tak dawno remontowaliśmy salon, w tym samym czasie mieli remont sąsiedzi z dołu.. nie każdy może zabrać urlop żeby remontować całymi dniami i skończyć w 2 dni. mój mąż jak i sąsiad remontowali po pracy po kilka godzin. sąsiadka z góry (taka która nie umie dzień dobry powiedzieć - są nowi ) upomniała naszych sąsiadów o 20.00 ze jej dziecko nie może spać - ma szczęście ze nie trafiła na mnie 🤬😡

rowno rok temu urodzil sie moj najmlodszy synek
wszystkiego dobrego 🥳🥰

Jeszcze kilka dni temu martwiłam się, że nie mamy nic dla Młodego, w ciągu 2 dni okazało się, że od znajomych dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, ciuszki, itd. Cudownie mieć znajomych i przyjaciół. :D

wspaniale :) ja dostałam od przyjaciółki 30kg paczkę ubranek 😍
teraz czeka mnie pranieee

Hej moja noc też bezsenna . Znaczy poszłam siku o od ok 3- 6 nie mogłam spać. Usnęłam i wstałam z córką o 9:)
Zjadłam śniadanie , pije kawę , nie wiem w co ręce włożyć ;)

Pijecie wodę ?

reklama
Hej moja noc też bezsenna . Znaczy poszłam siku o od ok 3- 6 nie mogłam spać. Usnęłam i wstałam z córką o 9:)
Zjadłam śniadanie , pije kawę , nie wiem w co ręce włożyć ;)

Pijecie wodę ?
Tak, ja przynajmniej 1,5-2 litry dziennie.. Siku chodzę 10 razy przez to 🤣

@julia2s wszystkiego najlepszego dla synka ♥️♥️♥️

@missroszi to trochę bezczelna sąsiadka.. U nas w piątek będzie rozwałka ściany, zrywają chłopaki kafle, totalna demolka 🤣 w życiu nie spodziewałam się, że będę robić remont w ciąży. Dobrze, że ja tylko patrzę i dyryguje 😉

Do góry